← Zoom out

Xiaomi Redmi Note 10S review: specificații corecte, la un preț accesibil pentru un mid-range

Xiaomi Redmi Note 10S este un nou smartphone care atacă segmentul mid-range, unul deja foarte populat. Prin urmare, Redmi Note 10S trebuie să vină cu ceva special pentru a ne atrage atenția, într-un segment foarte sensibil la capitolul preț. Reușește să facă asta? Vom afla împreună în continuare, în acest review în care analizăm modelul pe următoarele criterii: design, display, baterie, camere foto/video, procesor și performanță.

Costin Giurgea in Reviews, Video
4 Jun 2021  |  5 min
Let others know:

Join the conversation:
0
  • 64 MP
    Camera principală
  • 13 MP
    Camera frontală
  • 6.43" AMOLED
    Display
  • 1080 x 2400p
    Rezoluție
  • 5.000 mAh
    Baterie
  • Mediatek Helio G95
    Procesor

Xiaomi Redmi Note 10S review – Design

Xiaomi Redmi Note 10s review - Design

Designul este foarte simplu și curat, cu un mic notch pe partea frontală pentru camera de selfie și cu un spate neted din plastic.

Modulul pentru camerele foto de pe spate nu iese foarte mult în relief și are un design care scoate în evidență camera principală. Vom reveni asupra subiectului, dar între timp continui cu discuția legată de design și funcționalitate ca să ajung la…

Cititorul de amprente este poziționat lateral, astfel că îl vei folosi în mod intuitiv la deblocarea telefonului și la autorizarea plăților în aplicațiile de mobile banking. Nu am avut probleme de funcționare cu el, a citit fidel de fiecare dată când am încercat să deschid, chiar și fără să apăs pe buton. Doar la atingere. Este o setare pe care o poți face.

La cele 179 de grame ale sale, Redmi Note10S stă bine în mână și nu lăsa senzația că este prea greu. Mi-ar fi plăcut să fie însă mai îngust, ca să-mi fie mai ușor să-l utilizez cu o singură mână. Atâta vreme cât e și foarte lucios, are tendința să-ți scape dacă nu pui două mâini pe el.

Există difuzoare stereo, jack de 3.5 mm pentru căști, slot dedicat pentru carduri microSDXC și două sloturi pentru cartele SIM. Faptul că poți folosi simultan și două cartele SIM, și card microSD, este un avantaj care a dispărut de la multe branduri cu pretenții.

Finisajele, elementele de design și marginile display-ului trădează clasa din care face parte telefonul, dar îmbinarea materialelor și modul grijuliu în care au fost așezate butoanele pe cadrul telefonului sunt făcute cu simț de răspundere și inspiră calitate.

Difuzoarele sunt în partea de jos și de sus la receptor, stereo, desigur. Uneori, când dai volumul tare e posibil să ți se pară că cel de jos se aude mai tare decât cel de sus, dar asta doar dacă ești foarte atent la detalii. Și, oricum, cine ascultă muzică la loudspeakers? Mai ales când ai căști pe fir?

Xiaomi Redmi Note 10S review – Display

Xiaomi Redmi Note 10S review - Design

Display-ul este un AMOLED cu diagonala de 6.43 inch, format 20:9 și rezoluție 1080 x 2400 pixeli protejat cu sticlă Gorilla Glass 3. Se putea și mai bine, dar pentru acest segment de preț este mai mult decât suficient.

Luminozitatea maximă este de 1100 nits. În practică, asta e un avantaj major, pentru că vine vara și nu doar că soarele e puternic, dar uneori mai porți și ochelari și smartphone-ul tău trebuie să compenseze pentru asta.

Marginea din partea de jos este destul de pronunțată, însă în utilizarea zilnică, de fapt asta nu te deranjează atât de mult cât s-ar putea s-o facă decupajul rotund pentru camera selfie. Mai ales dacă treci de la un telefon care nu a avut un astfel de design.

După cum era de așteptat, Note 10 S vine cu display de doar 60 Hz refresh rate, dar pe de altă parte culorile pe care le vezi pe ecran sunt corecte, mai ales pe setarea Standard Color Scheme.

Xiaomi Redmi Note 10S review – Baterie

Spuneam mai devreme, ca o primă părere despre Xiaomi Redmi Note 10S, că mi-ar fi plăcut ca telefonul să fie mai îngust. Însă la capitolul baterie, mă bucur că este mai lat, pentru că adăpostește o baterie pe măsură: 5.000 mAh. Este o valoare mare chiar și pentru telefoanele flagship din 2021.

În plus, producătorul a pus în cutie și un încărcător rapid de 33W. Acest smartphone nu are încărcare wireless și nici nu poate încărca alte dispozitive. Dar nici nu mă așteptam la asta, având în vedere prețul.

Xiaomi Redmi Note 10S review – Camere foto/video

Xiaomi Redmi Note 10S review - Camere foto video

Redmi Note 10S are patru camere foto cu următoarele specificații:

  • 64 MP – cameră principală
  • 8 MP – ultra wide
  • 2 MP – camera macro
  • 2 MP – senzor de adâncime.

Singura absență notabilă este un zoom optic, însă pe de altă parte o astfel de funcție este rară în acest segment. Camera video înregistrează în format 4K cu 30 de cadre pe secundă sau Full HD cu 30, 60, 120 fps.

Când deschizi soft-ul camerei observi că ai acces la HDR, un mod AI, flash, filtre și Google Lens. Multe alte setări în panoul dedicat, dar pe noi ne interesează ușurința în utilizare și apoi rezultatul. Accesul e facil la declanșare, iar apoi intri ușor să te joci cu pozele făcute. Când vorbim însă despre calitate, observi chiar și pe camera principala că fotografiile nu au detalii fine, ca la terminalele scumpe. Dar recunosc, poate m-au stricat terminalele premium. În schimb, culorile, plaja dinamică, contrastul, toate aceste capitole sunt bifate corect. N-are sens să vorbim despre calitatea de pe zoom-ul digital, mai bine sfătuiesc doar să  fie folosit la nevoie.

De asemenea, chiar dacă ai opțiunea de a face fotografii la 64 MP, diferența de calitate nu cred că merită efortul de a ocupa spațiu de stocare cu mult mai multă informație.

Trecând la camera ultrawide, 8MP poate părea puțin pentru această lungime focală. Diferențele sunt clare la nivel de calitate față de camera principală, și se văd mai ales la culori, care sunt din alt film.

Camera macro, de 2 MP este penalizată de lipsa autofocus, iar în lumină slabă aș evita să o folosesc. Că tot am ajuns la lumina slabă, nici pentru night mode nu sunt multe lucruri de zis, decât că dacă fixezi telefonul pe un suport o să obții rezultate mai bune în întuneric decât dacă ai fi folosit modul normal al telefonului.

Xiaomi redmi note 10s camera night mode review

Din punct de vedere video, ideal ar fi să tragi cu el în 1080 și 30 fps, pentru că dacă urci în 4K, n-o să ai stabilizare de nici un fel. Nici când muți 1080 în 60 fps-uri nu ai stabilizare, deci mai bine rămâi în standard și vezi rezultatul tot pe display-ul de telefon.

Xiaomi Redmi Note 10S review – Procesor și Performanță

Redmi Note 10S folosește un chipset Mediatek Helio G95 cu procesor octa-core de până la 2.05 GHz, 6 GB RAM și stocare internă de 128 GB. Platforma hardware este specifică segmentului upper-mid-range.

Xiaomi Redmi Note 10S – Chestii speciale

Second space, o funcție care îți permite să adaugi un utilizator suplimentar pe telefon, cu propria lui parolă. Pe același principiu cu utilizatorii de pe Windows.

La nivel de sistem de operare, smartphone-ul vine cu MIUI 12.5 pe Android 11. Designul este similar cu alte aparate Xiaomi, iar când îl instalezi poți să selectezi între designul clasic și cel inspirat de iOS.

Dark mode mai bine nu folosești, pentru că unele aplicații vor arăta ciudat. Și, desigur, pentru că nu mai ai 15 ani, desigur.

Un smartphone mid-range cu preț bun și specificații corecte

Xiaomi Redmi Note 10S este un smartphone corect, a cărui concurență cred că vine mai ales din interiorul companiei, de la 10 Pro. Redmi Note 10S este un compromis bun între Note 10 și Note 10 Pro.

Ce ne-a plăcut
  • Baterie durabilă, cu încărcare rapidă la 33W
  • Finisaje, design și calitate a fabricației
  • Cititorul de amprentă este foarte rapid
Ce lipsește
  • Telefonul se poate încinge când te joci sau când folosești camera, ceea ce poate afecta performanța
  • Dacă vrei fotografii spectaculoase, ar trebui să te uiți mai sus în gamă

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>