← Zoom out

Xiaomi 12 Pro review – design elegant, încărcare ultra-rapidă și un procesor premium

Telefoanele emblematice din generația 12 ale lui Xiaomi sunt acum disponibile și la nivel global. În topul seriei stă Xiaomi 12 Pro, modelul cu cel mai mare afișaj, cele mai bune specificații și cea mai bună cameră. Telefonul este disponibil acum și în România și vine cu un cadou generos la precomandă. Mai multe detalii prezentăm în rândurile următoare.

Echipa Zoom in Lansări
31 Mar 2022  |  3 min
Xiaomi 12 Pro review – design elegant, încărcare ultra-rapidă și un procesor premiumXiaomi 12 Pro review – design elegant, încărcare ultra-rapidă și un procesor premium
Sursa Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Xiaomi 12 Pro – Specificații tehnice

Dacă ești printre cei care anul trecut s-au lăsat cuceriți de Xiaomi Mi 11, anul acesta Xiaomi 12 Pro vine cu și mai multe îmbunătățiri, mai ales la capitolul procesor și baterie, înlocuind vechiul Snapdragon 888 cu o generație mai nouă. Astfel că dacă îți surâde ideea de a testa noul 12 Pro, te anunțăm că la Vodafone, vei putea beneficia și de un cadou surpriză la precomandă.

Dacă alegi să comanzi Xiaomi 12 Pro în perioada 31 Martie – 13 Aprilie, vei primi cadou un Xiaomi Watch S1 cu brățară din piele maro, astfel ca tu să te bucuri de și mai multă mișcare, organizare și motivație.

Xiaomi 12 Pro – Design confortabil

Ca design, modelul Pro seamănă destul de mult cu Xiaomi 12. Astfel că, la fel ca modelul standard, și 12 Pro mizează foarte mult pe confort. Bodyul telefonului are un finisaj mat, antiaderent, care împiedică alunecarea telefonului din mână. 12 Pro vine în trei nuanțe Blue, Gray, Purple, ideale pentru a-ți pune stilul de viață în evidență, exact așa cum vrei tu.

Xiaomi 12 Pro – Display performant

Versiunea 12 Pro vine cu un display ceva mai mic decât Xiaomi Mi 11, înlocuind ecranul gigantic de 6,81’’, cu un LTPO AMOLED de 6.73″. Cu o rezoluție de 3200 x 1440 pixeli la 522 PPI, cu luminozitate maximă de 1500 nits și contrast ridicat de 8.000.000:1, ecranul lui 12 Pro poate fi clasat ușor în displayurile de top. Desigur că nu lipsește rata bună de refresh – 120 Hz, a cărei utilitate și performanță o poți observa în sesiunile intense de gaming. Un alt avantaj este că ecranul LTPO a lui 12 Pro este certificat Seamless Pro datorită adaptării inteligente și eficiente a ratei de reîmprospătare în diferite scenarii de utilizare. Într-o singură glisare, afișajul se poate regla de la o rată de reîmprospătare de la 1 Hz la 120 Hz. Materialul principal E5 AMOLED îmbunătățește luminozitatea și contrastul afișajului și reduce cu 25% consumul de energie. Pe scurt, displayul lui 12 Pro funcționează excelent atât pe multitasking, cât și pe jocuri complexe și antrenante.

Sursa Foto: Shutterstock

Xiaomi 12 Pro – Trei camere foto de câte 50MP

Sistemul de camere de pe 12 Pro se remarcă prin întregul setup de lentile, dotat cu tehnologie cinematografică îmbunătățită, format din trei senzori de ultimă generație, fiecare de câte 50MP.

  • Camera wide, 50MP, f/1.9, 24mm;
  • Camera ultra wide, 50 MP, f/2.2, 115˚;
  • Camera telephoto, 50MP, f/1.9, 48mm .

Fiind echipată cu un senzor Sony IMX707 de 1/28 inchi, camera principală este capabilă să capteze până la 120% mai multă lumină și mult mai multe detalii în fotografia de noapte, datorită acurateții culorilor și vitezelor mai mari de focalizare. Potrivit celor de la Xiaomi, configurarea telefonului îți permite să te bucuri de o experiență cinematografică de top, având la dispoziție mai multe opțiuni prin care îți poți pune creativitatea la treabă. Poți surprinde momente importante din viața ta printr-o simplă apăsare de buton. Modul de noapte, HDR și înregistrarea video 4K 60 fps sunt la dispoziția ta pe noul Xiaomi 12 Pro.

Desigur, pe lângă cele trei lentile, modelul Pro vine echipat și cu o cameră de selfie, de 32 MP.

Xiaomi 12 Pro – Procesor mai bun decât Snapdragon® 888

Alături de Xiaomi 12, modelul Pro se numără printre puținele telefoane echipate cu Snapdragon 8 Gen 1, adică un procesor care promite o creștere cu 20% a performanței față de Snapdragon® 888 și o redare grafică cu 30% mai rapidă. Snapdragon 8 Gen 1 mizează foarte mult pe inteligența artificială și folosește noua arhitectură ARM V9, ceea ce îi permite să ofere o experiență de utilizare mai rapidă și performantă decât cea a altor telefoane.

O altă îmbunătățire adusă modelului Pro este legată de sistemul de răcire care dispune de o cameră de vapori ultra-subțire de 2900 mm, plus trei straturi de foi masive de grafit. Această îmbunătățire adusă face ca 12 Pro să fie potrivit pentru pasionații de gaming care doresc să se joace ore bune pe telefon, fără ca smartphone-ul lor să se încingă.

Ca spațiu de stocare, 12 Pro oferă 12 GB RAM și 256 GB memorie internă.

Xiaomi 12 Pro – 100% baterie în 18 minute

Pe partea de autonomie, versiunea Pro folosește o baterie de 4.600 mAh care oferă 9 ore navigare, 5 ore înregistrare video, 15 ore streaming video, 19 ore apel. De asemenea, vine cu cel mai bun fast charging: 120W, care îți permite să încarci bateria 100% în doar 18 minute. Încărcarea wireless nu lipsește nici ea, 12 Pro având un fast wireless charging de 50W, adică ai 100% baterie în 42 minute.

Pe scurt, Xiaomi 12 Pro nu mai are nevoie de foarte multe prezentări și argumente. Este un telefon ideal pentru multitasking, capabil să susțină activitățile tale digitale de zi cu zi. De la apelurile video, ședințe foto alături de cei dragi, postări simple în social media, până la jocuri complexe, reeluri în Instagram, înregistrări de clipuri și alte taskuri mai dificile.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>