← Zoom out

WhatsApp testează o nouă funcție pentru combaterea știrilor false

WhatsApp le va pune la dispoziție utilizatorilor o funcție prin care să poată verifica veridicitatea mesajelor redirecționate pe care le primesc. Noua funcționalitate vine pentru a combate răspândirea știrilor false și va porni ca un pilot în șase țări, începând de marți.

Echipa Zoom in Trending
5 Aug 2020  |  1 min
WhatsApp testează o nouă funcție pentru combaterea știrilor falseWhatsApp testează o nouă funcție pentru combaterea știrilor false
Sursa foto: WhatsApp
Let others know:

Join the conversation:
0

În momentul în care un utilizator primește un mesaj redirecționat într-un lanț de cel puțin cinci persoane, îi va apărea o pictogramă cu o lupă, în interiorul conversației. Cu ajutorul acesteia, fiecare mesaj poate fi căutat în Google, astfel încât primele rezultate returnate să fie din surse credibile, relatează PC Mag.

„Testăm o funcție-pilot care este o soluție simplă pentru a verifica din mai multe surse aceste mesaje redirecționate, prin apăsarea lupei din conversație și căutarea informațiilor în mai multe surse. Atunci când folosesc această funcție, utilizatorii încarcă mesajul în browser, fără ca WhatsApp să vadă vreodată mesajul în sine”, au declarat reprezentanții companiei.

Într-un screenshot care ilustrează modul în care poate fi utilizată funcția, WhatsApp folosește exemplul unui fake news intens circulat prin rețeaua de mesagerie și care susținea că „apa în care a fost fiert un usturoi poate vindeca boala Covid-19”. În momentul în care este folosita pictograma lupă, apare o căutare în Google care demontează acest mit și arată că informația este falsă.

Încercările de a limita răspândirea de mesaje false prin intermediul WhatsApp, care numără în prezent peste 2 miliarde de utilizatori, a fost complicată până acum, deoarece mesajele sunt criptate, deci compania nu poate vedea conținutul lor.

Anul acesta, WhatsApp a introdus o limitare a redirecționării mesajelor care nu vin de la contacte apropiate. Aceste mesaje virale pot fi redirecționate acum unei singure persoane, în loc de cinci. Până în 2018, utilizatorii puteau redirecționa mesaje spre 250 de grupuri simultan. Prin introducerea acestor măsuri, compania susține că a limitat răspândirea mesajelor virale cu până la 70%.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>