← Zoom out

Samsung Galaxy A51 sau A71? Care dintre ele ți se potrivește

Samsung mizează mult pe categoria telefoanelor mid-range, care a devenit preferata utilizatorilor grație prețurilor accesibile, iar anul trecut, producătorul coreean a mizat pe două telefoane: Galaxy A51 și Galaxy A71.

Sebastian Ujică in Android Tips, Devices
5 Feb 2021  |  4 min
Samsung Galaxy A51 sau A71? Care dintre ele ți se potriveșteSamsung Galaxy A51 sau A71? Care dintre ele ți se potrivește
Samsung A51 vs Samsung A71 | Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
1

Samsung a oferit un update pentru seria Galaxy A la începutul anului trecut, iar principalele telefoane pe care au mizat din această serie sunt Galaxy A51 și Galaxy A71.

De altfel, aceasta este seria cu care Samsung a ales adesea să inoveze, să testeze tehnologii noi. „Awesome for everybody” este motto-ul folosit de Samsung la lansare și arată exact intenția companiei de a oferi telefoane pentru orice utilizator.

Update Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51 este succesorul lui A50 și reprezintă mid-range-ul perfect pentru Samsung. Asta pentru că Samsung mizează și în această gamă de preț pe un telefon cu ecran OLED, în timp ce majoritatea rivalilor apelează la un display LCD pentru a reduce prețul.

Display-ul este punctul forte al telefonului, un Super AMOLED de 6.5 “,cu o rezoluție de 1080 x 2400 px. Este un telefon colorat: vine în 4 variante, toate spectaculoase. Bateria este de 4.000 mAh și încărcare cu 15W.

O altă surpriză este reprezentată de Quad cam-ul de pe spate: avem aici o cameră principală de 48 MP, cu rezoluție ridicată, cameră cu unghi larg și 12 MP, cameră macro de 5 MP și un senzor de profunzime de 5 MP. Camera selfie are 32 MP. Pentru un telefon mid-range, performanța camerelor este decentă, fotografiile ies clare, detaliile sunt bine surprinse, mai ales atunci când ai suficientă lumină.

Singurul dezavantaj este că Samsung folosește procesorul Exynos 9611 pe Samsung A51, un procesor mid-range care nu este la fel de rapid ca Qualcomm sau Snapdragon, chipset-urile folosite pentru piața din SUA.

În orice caz, dacă nu plănuiești să faci multitasking cu aplicațiile sau să folosești telefonul pentru operațiuni foarte complexe, care necesită mai mulți GB de RAM, acest smartphone este perfect pentru nevoile tale de zi cu zi.

Funcționalități

Deși vorbim de un mid-range, Galaxy A51 are mai multe avantaje care duc cu gândul la un flagship. În primul rând, are 4 camere pe spate ceea ce oferă flexibilitate. Cea principală este de 48MP și mai există un senzor ultrawide, unul macro și unul pentru profunzime. Pe partea din față, Samsung arată că a îmbrățișat camera decupată din ecran, spre deosebire de A50 care venea cu un notch.

Samsung Galaxy A51 vine cu un procesor creat de Samsung, Exynos 9611 (10nm). Există și 4 variante: cu 4GB de RAM și 64GB sau 128GB spațiu de stocare, cu 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare și cu 8GB și 128GB de RAM. Ultimele două variante sunt mai tentante, deși prețul este ceva mai mare, însă telefonul va funcționa mult mai rapid cu un număr mai mare de RAMi.

Avantaje

Samsung Galaxy A51 este propunerea celor de la Samsung pentru categoria mid-range. Se adresează celor care vor un telefon bun, cu o cameră capabilă, cu o baterie care rezistă mai mult de o zi. Un telefon pe care nu vei plăti o sumă foarte mare.

samsung galaxy a51 are un pret accesibil

Update Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A71 este un telefon plasat cumva între zona mid-range și cea de flagship, iar Android Central numește A71 drept „cel mai bun smartphone mid-range lansat de Samsung”. Are un ecran mare de 6.7″, Super AMOLED, cu rezoluție 1080 x 2400. Bateria este de 4.500 mAh cu încărcare rapidă cu 25W. La fel ca și în cazul update-ului primit de A51 față de succesor, A71 vine cu 4 camere pe spate, iar cea din față este decupată din ecran.

Deși Samsung A71 vine cu un display masiv, de 6.7″, este surprinzător de ușor de folosit cu o singură mână. Prin comparație Galaxy S20 Ultra are un display de 6.9″.

Culorile display-ului sunt vibrante, designul este elegant și, chiar dacă pe spate avem policarbonat, acesta nu este evident de la prima vedere și i-a ajutat pe cei de la Samsung să facă un telefon mai ușor, de 179 grame.

Funcționalități

Spre deosebire de A51, senzorul camerei principale de pe A71 este unul mai puternic, de 64MP. În schimb, ceilalți trei senzori sunt identici: unul ultrawide, unul macro și unul pentru profunzime.

Camerele foto se descurcă admirabil, în special în condiții bune de iluminare: culorile sunt frumos saturate, HDR scoate în evidență detaliile din fotografii și nu vei avea mult zgomot pe poze. În schimb, în lumină slabă, rezultatele pe care le poți obține cu camera de pe A71 sunt modeste, la fel ca în cazul multor telefoane mid-range.

A71 vine cu un procesor Octa-core și în două variante: cu 6GB de RAM, respectiv 8GB de RAM. Indiferent de variantă, vei avea 128GB spațiu de stocare. Având o baterie mai mare, de 4.500 mAh, smartphone-ul este capabil să îți ofere mai bine de o zi de utilizare

Avantaje

Samsung Galaxy A71 se adresează celor care vor un telefon cu ecran mare, performant, cu o cameră decentă, la granița dintre smartphone accesibil și flagship. Telefonul face puține compromisuri, astfel că rezultatul este un smartphone pe care te poți baza.

Un telefon Samsung Galaxy A71 - comparatie cu Samsung A51

Concluzii

Revenind la motto-ul pentru seria Galaxy A, „Awesome for everybody”, Samsung reușește să ofere două telefoane excelente la prețuri destul de mici. Variantele cu 6GB sau 8GB de RAM pot satisface orice utilizator și la capitolul performanță, iar A51 și A71 nu te vor lăsa la greu: bateria poate să reziste și două zile în condiții de folosire medie. Competiția în acest segment este una extrem de puternică, însă Samsung mizează pe ecranele OLED, care nu au rival.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


  • >