Trucuri utile pentru poze excelente cu Samsung Galaxy S20, S20 Plus și S20 Ultra
Samsung a lansat în prima parte a anului 2020 noua serie Galaxy S20. Trei modele diferite pentru noua serie, fiecare cu anumite avantaje pentru utilizatori. Iar cei de la Samsung nu au făcut compromisuri în ceea ce privește camerele de pe seria S20.


Cu toate că există diferențe între cele 3 modele, rezultatele sunt spectaculoase indiferent de alegerea utilizatorului. Desigur, există un anumit upgrade când se face trecerea de la S20 la S20 Pro, culminând cu modelul de top, S20 Ultra.
Un singur senzor este identic pe toate cele 3 modele: cel ultra-wide cu apertură f/2.2 și o dimensiune a pixelilor de 1.4um.
Un alt capitol la care cele 3 modele de telefoane sunt identice când vine vorba de cameră este software-ul. Algoritmii de procesare a imaginii fac ca rezultatele să fie asemănătoare când utilizatorul face poze cu cele 3 telefoane, în aceleași condiții.
Single Take este un nouă funcționalitate în care utilizatorul poate să captureze totul dintr-o scenă, atât fotografii, cât și video. Când utilizatorul intră în modul Single Take, inteligența artificială analizează ce se întâmplă într-o scenă, face 10 poze și înregistrează 4 clipuri. Apoi, telefonul va aplica efecte precum fast forward, reverse sau un fișier în buclă.
Camera de pe Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20 este telefonul cel mai accesibil ca preț dintre cele 3 modele lansate anul acesta. Are un ecran de 6.2 inci și 3 camere pe spate.
Pe lângă cea ultra-wide, deja menționată, are un senzor principal de 12MP cu dimensiune a pixelilor de 1.8um, un senzor de imagine de 1/1.76, apertură f/1.8 și cu stabilizator optic de imagine.
A treia cameră este de 64MP telephoto cu apertură f/2.0 și o dimensiune a pixelilor 0.8 um. Camera telephoto are un zoom optic 3x și unul digital 30x.
Rezultatul este spectaculos în cele mai multe condiții, inclusiv noaptea. Night Mode este de acum disponibil și pe camera principală, și pe cea ultra-wide, și pe camera selfie.
Telefonul poate filma la rezoluție 8K, însă momentan la această rezoluție există câteva dezavantaje: este folosit senzorul telephoto, iar focusul pe subiect se poate pierde adesea. În plus, fișierul rezultat are dimensiuni foarte mari.
La rezoluție 4K însă, camera performează ireproșabil, având și un mod Super Steady impresionant. În acest mod, mișcările sunt reduse substanțial, astfel încât se creează impresia că este folosit un sistem de stabilizare separat.
Camera de pe Samsung Galaxy S20 Plus
Varianta intermediară dintre cele 3 modele lansate de Samsung în 2020 oferă chiar un punct de mijloc între S20 și S20 Ultra. Samsung Galaxy S20 Plus are un ecran de 6.7 inci, iar pe spate sunt 4 camere.
Pe lângă cei 3 senzori existenți pe versiunea S20, există un senzor Time of Flight. Aici vine avantajul pe care S20 Plus îl are față de „fratele mai mic”. Cu ajutorul acestui senzor, imaginile din modul portret sunt superioare în ceea ce privește separarea subiectului din prim-plan de background. Acest senzor ajută și în ceea ce privește realitatea augmentată.
La fel ca în cazul lui S20, camera frontală este de 10MP cu o apertură f/2.2, un câmp vizual de 80 de grade și o dimensiune a pixelilor de 1.22um. Rezultatele sunt spectaculoase și în cazul acestui telefon, diferențele față de S20 fiind minore și doar în anumite circumstanțe.
Camera de pe Samsung Galaxy S20 Ultra
Modelul de top lansat de Samsung până acum în 2020 este Galaxy S20 Ultra. Cu un ecran mare, de 6.9 inci, S20 Ultra oferă senzori diferiți față de modelele celelalte.
Marele avantaj este senzorul principal care are o rezoluție uriașă, de 108MP. S20 Ultra are abilitatea de a combina grupuri de pixeli fizici în pixeli de dimensiuni mai mari folosind tehnologia numită „Nanacell” de către Samsung. Astfel, fotografiile rezultate sunt tot de 12MP.
De ce este acest senzor folosit de către Samsung? Aduce îmbunătățiri în ceea ce privește fotografierea în condiții de lumină slabă.
În plus, noul senzor de imagine este fizic mai mare decât pe S20 și S20 Plus, fiind de 1/1.33”. Acest lucru oferă un avantaj și la fotografiile în condiții normale, fiind creat un efect bookeh realist, nu din software. Acest senzor oferă și un HDR superior deoarece nu este necesară „lipirea” în software a unui număr mai mare de imagini.
Camera ultra-wide este aceeași ca la S20 și S20 Plus, în schimb camera telephoto aduce alte îmbunătățiri majore față de celelalte 2 modele. Deși este de 48MP, ea oferă un Space Zoom ce oferă un zoom hibrid de 10x și un zoom digital 100x.
Trucuri utile pentru poze cu gama Samsung Galaxy S20
Smartphone-ul nu este DSLR, în ciuda evoluției spectaculoase a camerei foto din ultimii ani. Cu toate astea, în condiții de lumină favorabilă, fotografiile făcute cu telefonul mobil sunt comparabile, mai ales când sunt vizionate pe un ecran mai mic.
Lumina este principalul aspect care trebuie luat în calcul când facem o fotografie cu telefonul mobil. Cu cât condițiile sunt mai bune, cu atât rezultatul este pe măsură. Iar cele mai frumoase fotografii vor fi făcute când este „ora de aur”: în prima oră după răsărit și în ultima oră înainte de apus.
Telefonul are în setări opțiunea de adăugare a unor linii de tip grilă, care ajută la orientare, astfel încât fotografiile să fie drepte. De asemenea, subiectul principal al pozei trebuie să fie în unul dintre cele 4 puncte de la intersecția liniilor (sau în două dintre ele, în cazul unui portret). Foarte importantă este și curățarea regulată a lentilelor de amprente sau alte impurități.
Deși telefoanele Samsung din seria S20 fac o treabă excelentă în ceea ce privește stabilizarea și mișcarea subiectului, un mic ajutor este binevenit. Plasarea telefonului pe o suprafață stabilă în timpul unei fotografii pe timpul nopții sau când este folosit zoom-ul va oferi un rezultat superior. De asemenea, poate fi folosit un trepied.
În cazul fotografiilor cu senzorul telephoto, cel mai bine este să nu se depășească cel optic pentru o calitate bună a imaginii. Deși zoom-ul digital poate fi spectaculos, rezultatul va fi adesea neclar, mai ales la 50 sau 100X. În schimb, la 10X poți obține cele mai bune rezultate.
Un alt avantaj oferit de telefoane este fotografia în formatul RAW. Fotografia neprocesată și fără compresie poate fi editată ulterior cu un program precum Snapseed sau Adobe Lightroom. Iar telefoanele din seria Galaxy S20 au opțiunea de a salva fotografiile atât în format RAW, cât și JPG, când utilizatorul intră în modul Pro.
Concluzia? Galaxy S20, S20 Plus și S20 Ultra au printre cele mai bune camere existente pe un telefon mobil. Indiferent care model este ales, senzorii multipli existenți vor ajuta în diferite condiții pentru a reuși poze excelente.
*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări.
BUNA.
POATE MA PUTETI AJUTA CU UN RASPUNS, CHIAR DACA ESTE VORBA DE UN s21. EXISTA VREO SETARE PENTRU A FACE SELFI-URILE SA NUMAI FIE APROPIATE DE FATA? DE EX. CAND VREI SA FACI UN INSTA STORY POZELE IES FOARTE APROPIATE.