← Zoom out

Totul despre iPhone 13 Mini – un smartphone de nerefuzat

Primul din seria 13, iPhone 13 Mini, a fost lansat pe 14 septembrie 2021, odată cu „frații săi mai mari”.

Echipa Zoom in iOS Tips, Lansări
23 Sep 2021  |  3 min
Totul despre iPhone 13 Mini – un smartphone de nerefuzatTotul despre iPhone 13 Mini – un smartphone de nerefuzat
Foto: Apple
Let others know:

Join the conversation:
0

Smartphone-ul a fost prezentat alături de iPhone 13 standard, non-pro, în cadrul evenimentului California Streaming. Dacă ești curios să vezi noutățile prezentate direct de Tim Cook, poți vedea evenimentul aici: Apple Event, September 14, 2021

Specificații tehnice iPhone 13 Mini 

La prima vedere, iPhone 13 Mini arată exact ca iPhone 12 Mini. Are același ecran OLED Super Retina XDR, de 5.4 inchi protejat cu Ceramic Shield, cadrul este plat, elegant, fabricat din aluminiu de calitate, rezistent la apă și praf. Ambele modele sunt certificate IP68.

Precomandă acum noul iPhone 13

Ce aduce în plus față de iPhone 12 Mini

Cu toate acestea, există câteva mici schimbări pe care le poți observa doar dacă ești un „vânător” al detaliilor. Și cum cei de la Apple sunt experți în detalii, avem câteva lucruri de menționat. Telefon este mai gros cu trei milimetri și mai greu cu șase grame pentru a găzdui o baterie mai mare și o tehnologie suplimentară a camerei. Obiectivele camerei de pe spate ies din corp mai mult decât cele de pe modelul iPhone 12 Mini, sunt puțin mai mari, astfel că și imaginile făcute cu iPhone 13 Mini ies mai clare, mai luminoase.

Ecranul este mai luminos, iar notch-ul de pe ecran este cu 20% mai mic. Pe partea din spate a telefonului, obiectivele sunt poziționate în diagonală una de cealaltă în loc de verticală. În rest, se păstrează aspectul elegant, îngrijit ce inspiră calitate și care este specific generației 12. Dimensiunile lui iPhone 13 Mini sunt 131.5 x 64.2 x 7.7 mm, fiind un smartphone ceva mai mic decât iPhone 13 standard care are 146.7 x 71.5 x 7.7 mm.

Citește și: Apple a lansat iPhone 13. Ce noutăți aduce față de iPhone 12

Pe lângă procesorul îmbunătățit, o diferență apare și la capitolul stocare. Modelul de bază iPhone 13 Mini este livrat cu 128GB memorie internă. Aceasta este o îmbunătățire mult așteptată încă de anul trecut, când cel mai ieftin model de iPhone 12 Mini venea cu doar 64GB. Stocarea maximă a lui 13 Mini poate ajunge la 512GB, față de 256GB pe iPhone 12 Mini.

Camerele foto-video iPhone 13 Mini

iphone13Mini-camere-foto

Sistemul de camere a lui iPhone 13 Mini vine dotat cu două lentile de câte 12 MP fiecare. Un wide de 26 mm, f/1.6 și un ultra-wide de 13 mm prin care poți face fotografii la un unghi de 120˚. Partea inovatoare a sistemului de camere este că el vine cu cele mai recente opțiuni și funcții precum Cinematic Mode (prin care poți muta focusul dintr-un plan principal într-un plan secundar), Night Mode, Deep Fusion, Portrait Mode, Dolby Vision HDR, Smart HDR 4, plus altele.

Baterie care durează mai mult

Nu știm exact care este capacitatea bateriei măsurată în Ah, însă cei de la Apple promit că iPhone 13 Mini durează cu până la 1,5 ore mai mult decât generația precedentă. Potrivit unor recenzii, smartphone-ul rezistă aproximativ o zi de utilizare intensă.

Performanță iPhone 13 Mini

iPhone 13 Mini vine cu un procesor mai rapid, A15 Bionic, a cărui eficiență se simte mai ales la capitolul foto-video. A15 Bionic alimentează modul cinematografic, stilurile fotografice și multe altele. Potrivit Apple noul A15 Bionic este cu până la 50% mai rapid decât concurența. De asemenea, grafica este cu până la 30% mai rapidă decât competiția.

 iPhone 13 Mini – cinci motive să îl cumperi

Upgrade-uri aduse la iPhone 13 Mini ar fi printre primele motive pro de cumpărare. Desigur că, cel mai important este noul chipset Apple A15 Bionic, care face ca  iPhone 13 Mini să fie pe cât de mic, pe atât de performant. În afară de aceasta, sunt esențiale și îmbunătățiri aduse display-ului (ecranul este mai luminos, are culori mai vibrante), duratei de viață a bateriei, și de asemenea sistemul de camere este special conceput pentru fotografii și clipuri de calitate. Pe scurt:

  1. iPhone 13 Mini este un smartphone de top care inspiră calitate și eleganță,  ideal pentru cei care își doresc un smartphone compact, cu display sub șase inchi, cu rezistență bună la apă și praf;
  2. Pe cât de Mini este, pe atât de performant. Vine echipat cu tehnologia 5G, plus sistemul Smart Data care va economisi în mod inteligent durata de viață a bateriei, trecând automat iPhone-ul la LTE atunci când nu sunt necesare vitezele 5G;
  3. Bateria iPhone 13 Mini ține cu până la 1,5 ore mai mult decât generațiile precedente, așa că ai timp suficient pentru navigări online, chat cu prietenii, video call-uri, jocuri, clipuri sau fotografii;
  4. Vine echipat cu un sistem de camere performant mai ales pe partea de opțiuni. Beneficiezi de mult-lăudata funcție, Cinematic Mode, prin care poți muta focusul de pe un plan pe altul, astfel că vei putea face clipuri demne de film. Fotografiile sunt mai luminoase, mai clare și au culori mai intense, chiar și pe timp de noapte;
  5. Are un preț mai accesibil decât celelalte modele din seria iPhone 13.

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>