← Zoom out

Totul despre asigurarea telefonului în 2021 – de ce e importantă, ce tip de riscuri acoperă și cât costă

Cu siguranță, unele dintre cele mai stresante momente sunt atunci când scăpi telefonul din mână, îți este furat sau, pur și simplu, nu se mai deschide. Atunci, în câteva secunde, te trec toate emoțiile. O clipă de neatenție și smartphone-ul, implicit buzunarul și starea de spirit ajung de pe plus, pe minus.

Echipa Zoom in Devices
21 May 2021  |  5 min
Totul despre asigurarea telefonului în 2021 – de ce e importantă, ce tip de riscuri acoperă și cât costăTotul despre asigurarea telefonului în 2021 – de ce e importantă, ce tip de riscuri acoperă și cât costă
Asigurarea telefonului mobil în 2021 nu costă o avere și te poate proteja în caz că telefonul se deteriorează, se strică sau este furat | Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Furtul, deteriorarea, daunele, accidentele sunt scenarii pe care niciunul dintre noi nu ni le dorim. Multe situații pot fi evitate, dar altele se întâmplă într-o secundă de neatenție. Din fericire, există o soluție care ne poate ajuta în astfel de momente: asigurarea mobilă. Aceasta vine cu o serie de beneficii pe care le prezentăm chiar în rândurile următoare.

Ce este și unde poți încheia o poliță de asigurare a telefonului în 2021

Polița de asigurare mobilă este similară asigurării pentru casă, doar că de data aceasta în vizorul protecției tale se află smartphone-ul. Asigurarea este un serviciu care îți aduce liniște, confort, în cazul în care telefonul tău pățește ceva: îl scapi pe jos și se distruge, îl scapi în apă și nu se mai deschide, torni, din greșeală, lichide pe el, îți este furat din buzunar.

Astfel, asigurarea te poate scuti de costurile de reparare sau de înlocuire care sunt destul de mari, mai ales în cazul unui smartphone premium.

Unde poți încheia o asigurare pentru telefonul mobil?

Dacă vei căuta pe internet „asigurare mobilă pentru telefon”, vei observa că există mai multe tipuri de companii la care poți încheia o poliță de asigurare:

 • Anumite rețele de magazine dedicate echipamentelor smart și IT – desigur, nu toate magazinele au incluse servicii de asigurare. Însă, înainte de a-ți cumpăra telefonul, te poți interesa dacă, pe lângă garanția produsului, compania poate oferi și o asigurare pentru device-ul tău;
 • Companiile de asigurări – așa cum oferă posibilitatea de a achita RCA-ul mașinii, CASCO sau polițele pentru locuință, unele companii de asigurări oferă și servicii pentru protecția gadget-urilor tale, de la laptop, tabletă, până la smartphone;
 • Operatorii de telefonie mobilă.

Fie că ai cumpărat telefonul de la Vodafone sau din altă parte, este important să știi că procedura de asigurare Vodafone Care este foarte simplă. Formularele sunt ușor de completat, iar mecanismul de solicitare a despăgubirii nu este deloc complicat.

Dacă în ultimele 12 luni ai achiziționat un smartphone și vrei să îl protejezi cât mai mult timp, la Vodafone o poți face rapid. Nu este nevoie să te deplasezi până la un sediu Vodafone. Accesează de pe telefonul mobil, adresa https://care.vodafone.com/ro/ și urmează pașii menționați în pagina de prezentare.

Acești pași sunt detaliați și în ultimul subcapitol: Cum să îți asiguri telefonul în doar câteva minute. Urmărește articolul până la final și află mai multe detalii în continuare.

Ce tip de riscuri acoperă asigurarea telefonului

asigurare telefon mobil Vodafone

De cele mai multe ori, asigurările acoperă trei tipuri de riscuri:

 • Defecțiuni interne sau avarii accidentale, adică tot ce înseamnă daune ale carcasei, ale ramei, bateriei, display-ului, cadrului telefonului și care duc la încetarea funcționării acestuia. Asigurarea acoperă riscul deteriorărilor cauzate de scăparea pe jos a telefonului, de spargerea lui, dar și riscul defecțiunilor electrice care necesită repararea imediată sau înlocuirea smartphone-ului;
 • Pagube produse de apă – asigurarea acoperă riscul daunelor provocate în cazul în care dispozitivul tău este deteriorat accidental de anumite lichide (apă, sucuri);
 • Furtul – cu siguranță este scenariu pe care nu ni-l dorim, mai ales dacă telefonul este unul scump. Pentru a evita această problemă, merită să iei în calcul atât măsurile de prevenire (să te asiguri că telefonul este într-un loc safe atunci când  călătorești, să nu ții telefonul la vedere atunci când ești în mijloace de transport aglomerate, să nu lași telefonul nesupravegheat atunci când ești la un restaurant), cât și posibilitatea de a încheia o asigurare care acoperă riscul furtului.

Cât costă o poliță de asigurare a telefonului în 2021

Valoarea primei de asigurare începe de la 2-3 euro pe lună și variază în funcție de tipul de riscuri pe care vrei să le acoperi, dar și de valoarea dispozitivului tău. Mai exact, de prețul telefonului la liber, fără factură. Cu cât valoarea smartphone-ului este mai mare, cu atât crește și prima de asigurare pentru telefon. Valoarea primei de asigurare va fi achitată lună de lună.

Cum să îți asiguri telefonul în doar câteva minute

Dacă folosești telefonul des, te bazezi pe el în călătoriile din țară sau în străinătate, îl transporți în buzunar, geantă sau în rucsac, dacă ai investit destul de mulți bani în achiziționarea lui și dorești să stai fără grija costurilor suplimentare în cazul furtului sau deteriorării, atunci o asigurarea mobilă va fi mai mult decât utilă.

Asigurarea telefonului prin Vodafone Care

Prin opțiunile Vodafone Care  poți încheia rapid asigurarea dorită. Ai un smartphone achiziționat în ultimele 12 luni și vrei să fie protejat în orice situație? Atunci, tot ce ai de făcut este să:

 1. Intri pe https://care.vodafone.com/ro/ de pe telefonul mobil;
 2. Alegi tipul de riscuri pe care vrei să le acopere asigurarea ta;
 3. Selectezi dispozitivul pe care vrei să îl asiguri, completând un formular special cu brandul, modelul, memoria și culoarea dispozitivului,;
 4. Confirmi că dispozitivul este al tău;
 5. În final, confirmi prețul serviciului și tipul de acoperire de care vrei să beneficiezi prin asigurare. Poți alege între două tipuri de servicii: Asigurarea Vodafone Care Standard și Asigurarea Vodafone Care Premium.

Asigurarea Vodafone Care Standard

Acest tip de asigurare pornește de la 2 Euro pe lună. Valoarea poliței variază în funcție de prețul dispozitivului achiziționat și acoperă două tipuri de riscuri:

 • Daune: orice deteriorate care afectează funcționalitatea corectă a dispozitivului tău;
 • Pagube produse de apă: în cazul în care telefonul tău este deteriorat accidental, fie că l-ai scăpat în apă, fie ai turnat, din greșeală, lichide pe el, îl poți înlocui sau repara prin polița de asigurare standard.

Asigurarea acoperă cel mult două cereri de despăgubire pe an, per dispozitiv și este valabilă inclusiv pe durata vacanțelor și a călătoriilor în străinătate.

Beneficiază de Asigurarea Vodafone Care Standard

Asigurarea Vodafone Care Premium

Pornește de la 3 euro pe lună și, în plus față de Vodafone Care Standard, acoperă riscurile în caz de furt. Atunci când telefonul tău a fost luat fără permisiunea ta și ai luat măsuri pentru a te asigura că este în siguranță (de exemplu, nu ai lăsat telefonul nesupravegheat, pe masă, în restaurant sau într-un loc vizibil, în mașină) vei putea înlocui telefonul în baza asigurării premium.

Polița acoperă cel mult două cereri de despăgubire pe an, per dispozitiv și are acoperire la nivel mondial, așa că se aplică și în cazul în care telefonul este furat sau deteriorat în timp ce ești în străinătate.

 Beneficiază de Asigurarea Vodafone Care Standard

Pe scurt, asigurarea mobilă a devenit unul dintre răspunsurile bune la întrebarea „ce opțiuni ai atunci când ți se strică sau îți este furat telefonul?”. Printr-o asigurare poți proteja buzunarul de costurile mari. Bucură-te cât mai mult timp de smartphone-ul tău și stai fără griji!


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>