← Zoom out

Topul aplicaţiilor de care n-am putut să mă despart în ultimul an

Smartphone-ul meu are o mulțime de aplicații instalate, unele au venit standard odată cu inițializarea telefonului, multe altele le-am instalat pe parcurs, însă doar câteva dintre ele sunt folosite de mine aproape în fiecare zi.

Ovvy in Featured, Zoom In
19 Mar 2021  |  3 min
Topul aplicaţiilor de care n-am putut să mă despart în ultimul anTopul aplicaţiilor de care n-am putut să mă despart în ultimul an
Let others know:

Join the conversation:
1

Fiind o persoană foarte activă în social media, aplicațiile de la Facebook / Instagram & Tik Tok sunt probabil aplicațiile pe care le accesez cel mai des. Aici aș menționa și Twitter, o platforma de social media care nu este atât de utilizată în România, însă eu o folosesc foarte mult pentru a ține legătură cu urmăritorii mei din afara țării. Simplă și la obiect, aplicația de la Twitter nu te încarcă cu prea multe overlay-uri așa cum o face Facebook.

Atenție mare acum pentru orice jucător de FIFA 21 Ultimate Team, 2 aplicații care nu au voie să lipsească din telefoanele voastre.

Companion App de la FIFA 21

În primul rând Companion App de la FIFA 21, o aplicație care îți permite să îți controlezi în timp real clubul de pe consola, poți face transferuri real-time, poți lucra la tactică pentru echipa ta și de asemenea îți oferă oportunitatea să completezi orice SBC (squad building challenge).

FUTBIN

Cea de-a doua aplicație pe care aș menționa-o aici este FUTBIN, aș numi-o chiar cea mai bună aplicație pentru jucătorii de FIFA 21. Această aplicație îți permite să vezi soluțiile de la SBC-uri, să încerci să construiești diferite echipe și să vezi cum se potrivesc jucătorii cel mai bine în funcție de chemistry și nu în ultimul rând, îți oferă posibilitatea să vezi în timp real prețul exact al unui jucător de pe market.

Acum că am terminat cu FIFA, haideți să trecem la fotbal, aici folosesc 2 aplicații, Livescore & Onefootball.

Livescore & Onefootball

Aplicația celor de la Livescore o folosesc, așa cum spune și numele, pentru a vedea rezultatele meciurilor de fotbal și de tenis.

Onefootball este în schimb o aplicație mai complexă decât Livescore și pe lângă oportunitatea de a vedea live rezultatele, poți să afli și cele mai noi știri din fotbal sau cele mai noi zvonuri în materie de transferuri. Un alt feature care îmi place foarte mult aici este faptul că poți vedea și cele mai frumoase goluri ale săptămânii.

Per total, Onefootball este aplicația superioară, singurul motiv pentru care încă mai folosesc Livescore este obișnuința, fiind prima aplicație de sport pe care am instalat-o pe telefon.

Spotify

În materie de muzică, sunt client fidel Spotify, cu o interfață simplă și ușoară + playlist-urile personalizate. Mi se pare cea mai bună opțiune pentru o aplicație de muzică pe smartphone.

Uber

În timp ce scriu acest articol, mă uit pe ecranul telefonului și văd o aplicație pe care nu am folosit-o de foarte mult timp din cauza pandemiei, o aplicație care îmi este mult prea dragă pentru a o omite. Mă refer la Uber, aplicația care mi-a oferit o variantă modernă de transport, unde plata se face automat cu cardul și ai parte de servicii decente.

Food delivery

Dacă tot am ajuns la subiectul pandemie, probabil printre cele mai accesate aplicații în această perioadă au fost cele de food delivery. Pe lângă clasicele comenzi la mâncare, pentru cumpărăturile săptămânale am început să folosim aplicații precum Foodpanda și Glovo pentru a comanda direct la Kaufland și Auchan.

Astfel, evităm să mai petrecem timp în aglomerația din magazine și în loc să stăm 2 ore la cumpărături pe săptămână (minimum), facem comandă de pe telefon în 5 minute. Și dacă tot suntem la capitolul mâncare, nu uitați că, prin programul Vodafone Club din My Vodafone, toți clienții Vodafone beneficiază de discount-uri foarte faine la Jerry’s Pizza, Glovo și Domino’s Pizza – vă las un link aici, sigur gășiți ceva delicios 😀

În încheiere mi-ar plăcea să îmi spuneți care sunt aplicațiile voastre preferate, poate fur și eu una pentru „desktop-ul” smartphone-ului meu 🙂


Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.
  • Eu una am folosit mai frecvent Tinder, Bringo, Waze. Desigur pe lângă clasicele Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram.  • >