← Zoom out

Top telefoane Huawei. Ce smartphone să alegi

Huawei, declarat producătorul numărul 1 în lume în ultimul trimestru din 2020, reușește să îi cucerească pe fani cu telefoanele sale.

Sebastian Ujică in Android Tips, Devices
17 Sep 2020  |  5 min
Top telefoane Huawei. Ce smartphone să alegiTop telefoane Huawei. Ce smartphone să alegi
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
1

Huawei a avut un progres impresionant în ultimii 5 ani, reușind în 2020 să devină în trimestrul al doilea producătorul cu cele mai multe telefoane vândute în lume. A reușit să inoveze cu fiecare generație de flagship, iar telefoanele companiei din China sunt de 3 ani mereu în vârful clasamentului când vine vorba de camere.

Huawei a vândut 55.8 milioane de unități în acest trimestru, cea mai mică scădere pentru un producător în contextul pandemiei. Iar acest lucru se datorează faptului că telefoanele companiei au reușit constant să le ofere utilizatorilor ceea ce își doresc.

Top 10 cele mai bune telefoane Huawei în 2020

În ciuda problemelor cauzate de absența serviciilor Google pe ultimele modele lansate, Huawei rămâne o variantă bună în 2020. Mai mult, compania lucrează încontinuu la propriul sistem de operare, iar HarmonyOS 2 va putea fi folosit pe telefoane din luna decembrie.

Până atunci, am alcătuit o listă cu cele mai bune 10 telefoane Huawei Nu sunt toate flagship-uri, astfel că nu este un clasament, deoarece nu poți compara smartphone-uri din clase diferite. Totuși, sunt cele mai bune 10 variante de telefoane Huawei pe care le poți găsi pe piață în acest moment.

Huawei P30 Pro

Deși a trecut un an și jumătate de la lansarea telefonului, P30 Pro de la Huawei rămâne o variantă preferată de majoritatea utilizatorilor. La acel moment, era probabil cel mai bun telefon din lume și rămâne sus în top și în 2020.

Camera foto Leica este fantastică, de altfel camera a fost punctul forte și în review-ul nostru la Huawei P30 Pro, bateria impresionează cu 2 zile de utilizare și încărcare rapidă (70% în 30 de minute), performanța este la un nivel înalt, deși a apărut și succesorul procesorului folosit.

Foarte important este și faptul că telefonul are în continuare serviciile Google, fiind ultimul flagship Huawei despre care se poate spune acest lucru. Deși nu pentru toți utilizatorii acest lucru cântărește greu, P30 Pro rămâne un telefon extrem de apreciat și o variantă extraordinară în 2020.

Huawei P30 Pro review design

Huawei P30

Dacă ești fanul telefoanelor cu ecran ceva mai mic, versiunea normală P30 poate fi alegerea potrivită. Pierde senzorul de profunzime de pe versiunea Pro, iar cel telephone este de 3x, față de 5x pe Pro. Bateria este ceva mai mică și nu are port pentru infraroșu, însă rămâne o variantă excelentă.

Huawei P40 Pro

Ultimul flagship lansat de Huawei este cel mai performant dintre toate telefoanele din listă. Însă vine cu un asterix reprezentat de serviciile Google. Totuși, AppGallery-ul folosit de Huawei a progresat substanțial în ultimul an astfel că absența serviciilor Google nu mai reprezintă o problemă pentru majoritatea utilizatorilor.

Din review-ul la Huwei P40 Pro am văzut cum se comportă camerele foto/video, dar și cum se simte în utilizare peformanța acestui telefon și cât durează bateria în utilizare intensă.

Telefonul este în continuare pe podium pe site-ul de specialitate DxO Mark ce analizează performanța camerelor. Vine cu încărcare rapidă și prin wireless, de 27W, iar cea tradițională cu cablu este de 40W. Puține telefoane se pot compara cu acesta în ceea ce privește performanța.

În plus, Huawei P40 Pro are suficiente avantaje față de P30 Pro, în special la nivel de display și cameră foto, care pe P40 Pro depășește orice așteptări.

Huawei P40

Cu un ecran de 6.1″, Huawei P40 este varianta pentru cei care preferă un ecran mai mic. Spre deosebire de versiunea Pro, pierde rata de refresh de 90Hz a ecranului, senzorul de profunzime și încărcarea wireless. În schimb, bateria are o durată mai mult decât suficientă, telefonul dispune de tehnologia 5G, procesorul Kirin 990 este puternic, ceea ce face ca acest smartphone să fie o opțiune avantajoasă pentru cei care vor un smartphone cu o cameră de excepție, dar nu sunt dispuși să plătească un preț de flagship pentru asta.

Huawei Mate 30 Pro

Lansat în urmă cu un an, ultimul telefon din seria Mate avea și el 4 camere pe spate și performanțe comparabile cu P40 Pro. Design-ul este încântător, deși venea în continuare cu notch pe față. Bateria era una masivă de 4.500 mAh cu încărcare rapidă atât cu cablu, cât și wireless. Camera foto, cel mai mare atu al Huawei, este o LEICA Quad SuperSensing Cine Camera, care continuă să impresioneze cu detaliile foarte clare surprinse în fotografii, în orice condiții de luminozitate.

Huawei Mate 20 Pro

Cu jumătate de an înainte de P30 Pro, Huawei prezenta Mate 20 Pro. Este rivalul serie Note de la Samsung și se adresează unui public care vrea un telefon cu ecran mai mare și care mizează pe productivitate, acestea fiind atuurile seriei Mate. Singurul mic dezavantaj al lui Mate 20 este faptul că venea cu un notch mare, trendul existent în octombrie 2018 când a fost lansat.

Huawei Mate 20 X

Lansat în același timp cu Mate 20 Pro, versiunea X oferă cel mai mare ecran dintre telefoanele Huawei, unul de 7.2″. Are 3 camere excelente, una normală, una ultra wide și una telephoto cu 3x zoom optic. Bateria este de 5.000 mAh și încărcare rapidă cu 22.5W.

Huawei P20 Pro

Lansat în prima parte a anului 2018, P20 Pro rămâne telefonul cu cel mai mare salt față de generația precedentă. A fost primul telefon pentru care fotografia nocturnă nu mai era o povară, ci o posibilitate de a fi creativ. Chiar și în 2020, P20 Pro este un telefon la nivelul mid range-urilor din prezent, cu câteva atuuri pe care le au flagship-urile, chiar și cele lansate în urmă cu ceva timp.

Huawei Mate 20

Lansat acum 2 ani, Mate 20 avea un ecran ceva mai mic decât versiunea Pro, însă performanța era încântătoare. Bateria se încărca până la 58% în 30 de minute și cum ecranul era LCD, rezista 2 zile între încărcări fără probleme.

Huawei Nova 5T

Lansat în urmă cu un an, Nova 5T este un mid-range ideal ce conține și serviciile Google. Un ecran LCD de 6.26″, Nova 5T are 4 camere pe spate. Pe lângă cea normală, există și un senzor ultrawide, unul macro și unul pentru profunzime. Iar camera frontală e decupată în ecran. Bateria este de 3750 mAh cu încărcare rapidă (50% în 24 de minute).

Concluzii

Nu este de mirare că Huawei a devenit producătorul cu cele mai multe telefoane vândute în trimestrul al doilea din 2020. Având o mulțime de variante, Huawei este liderul absolut pe piața din China iar rezultatele în Europa sunt și ele excelente. Asta pentru că Huawei continuă să ofere telefoane foarte bune, iar cele de top sunt la același nivel cu cele ale rivalilor de la Samsung și Apple.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.
  • Porcarii chinezesti la suprapret… Se sparg usor iar aplicatia pentru vreme se conecteaza la un site chinezesc. inca un minus ar fi lipsa aplicatiilor google play, Maps si youtube….  • >