← Zoom out

Top 10 cele mai populare aplicații meteo pentru Android

Instarea unei aplicații meteo pe telefonul tău cu Android este cea mai simplă modalitate de a fi mereu la curent cu prognoza meteo și starea vremii, indiferent unde te-ai afla.

Sebastian Ujică in Trending
22 Dec 2020  |  4 min
Top 10 cele mai populare aplicații meteo pentru AndroidTop 10 cele mai populare aplicații meteo pentru Android
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
1

Aplicațiile meteo pentru Android reprezintă una dintre cele mai populare categorii din Play Store. Odată cu apariția smartphone-ului, fiecare dintre noi are acces la informații din orice domeniu în doar câteva secunde. Iar starea vremii ne influențează adesea planurile.

Ce poate să facă o aplicație meteo bună? Pe lângă informațiile la care te aștepți de obicei, e foarte importantă și acuratețea datelor. Mai nou, sunt oferite și date cu privire la calitatea aerului și, în plus, poți activa notificările, astfel încât să fii mereu informat cu privire la schimbările care apar.

Aplicații meteo populare pentru Android

Popularitatea aplicațiilor meteo pentru Android nu înseamnă automat că acestea sunt potrivite și nevoilor tale. În primul rând, este important să știi exact de ce detalii ai nevoie, așa încât să o poți alege pe cea mai bună pentru tine.

Am strâns câteva dintre cele mai bune aplicații meteo pentru Android și aflăm împreună ce poate să facă fiecare:

The Weather Channel

Prima aplicație meteo pentru utilizatorii de Android de care vom vorbi este The Weather Channel, care este gratuită în magazinul de aplicații.

Această aplicație îți oferă informații despre temperatură în timp real, date despre viteza vântului și este utilă și pentru șoferi pentru care există detalii despre vizibilitatea în trafic, cu ajutorul radarului live.

The Weather Channel îți oferă date cu o mare acuratețe – ai acces la un radar local, poți primi notificări sau alerte de vreme severă și ai la un singur „tap” distanță prognoza meteo pentru următoarele 3 ore.

De asemenea, funcția de predicții pe următoarele 14 zile se poate dovedi foarte utilă în a-ți planifica o călătorie sau o ieșire la schi.

Aplicația meteo are și o versiune Premium Pro, care oferă acces exclusiv la informații suplimentare, precum și o experiență lipsită de ad-uri.

Today Weather

Aceasta este una dintre cele mai frumoase aplicații meteo pentru Android. Designul plăcut o face să fie și foarte populară, iar utilizatorii cu telefoane cu display AMOLED vor aprecia faptul că vine și cu o temă întunecată. Today Weather oferă toate detaliile despre starea vremii în timp real și pentru săptămâna următoare.

Această aplicație îți afișează prognoza meteo într-un design prietenos, simplu de înțeles, și oferă detalii despre șansele de ploaie, calitatea aerului și indicele UV, temperatură actuală, vizibilitate, umiditatea în aer, presiunea atmosferică, viteza și direcția vântului sau temperatura punctului de rouă.

AccuWeather

AccuWeather este una dintre cele mai cunoscute aplicații meteo, site-ul fiind extrem de popular încă de dinaintea apariției smartphone-urilor. Compania a fost înființată în anii ’60 și este recunoscută pentru acuratețea informațiilor, având peste 100 de meteorologi angajați.

Aplicația are și o funcție specială, MinuteCast, o prognoză meteo pentru precipitații, actualizată minut de minut, pentru următoarele două ore. Aceasta prezintă informații utile, precum tipul și intensitatea precipitațiilor dintr-o anumită zonă, precum și predicții pentru următoarele 120 de minute.

Google Weather

Mulți utilizatori aleg să folosească aplicația meteo care vine preinstalată pe telefonul Android. Google Weather oferă mai multe variante de widget-uri și informații despre temperatură pe ore și pe zile.

În plus, această aplicație este gratuită și dispune de numeroase funcții și informații despre presiunea atmosferică, direcția și viteza vântului, temperatura punctului de rouă, tipul și cantitatea de precipitații, umiditatea relativă, dar și prognoze pe 10 zile și prognoză la nivel de oră.

Weather Underground

Descărcată de peste 5 milioane de ori, Weather Underground oferă informații precise pentru vremea locală, având și radar interactiv, dar și alerte pentru condiții meteo severe. Este o aplicație „crowdsourced”, ceea ce înseamnă că utilizatorii contribuie la informațiile prezentate. Și aceasta vine cu Night Mode și oferă și detalii despre sporturile care pot fi practicate iarna.

Air Quality | Air Visual

Creșterea alarmată a poluării în marile orașe face ca o astfel de aplicație să fie o necesitate pentru utilizatori. Vezi în timp real indicele de calitate a aerului în diferite zone și poți fi alertat când este depășită limita. Oferă și predicții pentru următoarele 7 zile în peste 10.000 de orașe din întreaga lume. În general, aplicațiile care îți oferă date despre calitatea aerului și gradul de poluare sunt foarte practice, pentru că astfel poți vedea când este indicat să stai în casă și când aerul este suficient de curat încât să nu îți afecteze sănătatea.

WeatherBug

WeatherBug a câștigat în 2019 premiul de „Cea mai bună aplicație de vreme”. Este o aplicație pentru Android utilă, pentru că oferă cele mai rapide alerte de vreme, detalii în timp real despre starea vremii, precum și informații actualizate despre prognoza pe ore și pe următoarele 10 zile.

În plus, în WeatherBug vei găsi și informații pe care alte aplicații nu le oferă, precum indexul de căldură, valorile de polen și ultraviolete.

Yr

Yr este o aplicație care îți arată o imagine a felului în care se schimbă vremea direct pe ecran prin animații. Oferă și grafice pentru schimbările pe termen lung, însă ceea ce o face o alegere excelentă este avertismentul de ploaie cu 90 de minute înainte.

Carrot Weather

Carrot Weather este o aplicație meteo pentru Android care îți oferă informațiile despre vreme cu un strop de umor. Dacă preferi aplicațiile „cu personalitate”, atunci aceasta sigur îți va smulge un zâmbet de fiecare dată când verifici starea vremii. Widget-ul poate fi personalizat astfel încât să vezi informațiile de care ai nevoie, iar faptul că aplicația îți oferă datele într-un mod amuzant nu înseamnă că acestea sunt lipsite de acuratețe.

Emergency: Alert

Emergency:Alert este o aplicație care îți dorești să nu fie nevoie să o folosești. Aceasta oferă alerte cu privire la condiții meteo extreme, de la uragane la caniculă sau inundații. Este creată de Crucea Roșie din Statele Unite.

Concluzii

Telefoanele care vin cu sistemul de operare Android oferă multe variante de aplicații meteo din care să alegi. De la aplicații care îți oferă detaliat toate informațiile la cele care mizează pe design și grafică, poți încerca una dintre cele mai populare pentru a o descoperi pe cea care ți se potrivește.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.
  • In decursul anilor am incercat foarte multe aplicatii meteo,unele le-am si cumparat.fiind pasionat de motociclism(viteza) e absolut necesar sa stiu vremea si posibilitatea de a intalni precipitatii.Dupa f multi ani si multe aplicatii incercate, m-am oprit la Meteo&Radar(germana) care e f exacta.Temperatura afisata de ei e mereu aceeasi cu cea masurata de mine cu un termometru peformant afara.E de departe cea mai buna.Incercati.Majoritatea aplicatiilor meteo folosesc datele de la Foreca.  • >