Top 5 cele mai bune telefoane Samsung în 2021
Când vrei să îți iei un telefon nou, poate fi greu de ales. Fiind atât de multe smartphone-uri lansate în ultimii ani, este dificil să te decizi la unul singur. Paleta de opțiuni se îngustează, însă, atunci când știi pentru ce anume vrei să îl folosești: fotografii, jocuri, muzică, filme, job? După ce te-ai decis, căutările se simplifică. Iată câteva recomandări care îți ușurează alegerile.


Galaxy S21 – unul dintre cele mai bune telefoane Samsung pentru muzică
Samsung a lansat la început de 2021 gama Galaxy S21, care s-a dovedit a fi excelentă din toate punctele de vedere. Design elegant, display „super-high-top-end”, cu luminozitate foarte bună și high refresh rate, sistem de camere care livrează fotografii foarte bune și, desigur, un procesor pe măsură.
Specificațiile audio Samsung Galaxy S21
Și la capitolul „acustică”, S21 stă foarte bine. Samsung Galaxy S21 dispune de:
• Două difuzoare AKG (unul cu deschidere laterală superioară și unul cu deschidere laterală inferioară);
• Sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus inclus);
• Înregistrare cu zoom-in cu ajutorul a trei microfoane;
• Dual Audio (utilizatorul poate conecta două dispozitive Bluetooth pentru redare simultană).
Plusuri Samsung Galaxy S21
Pentru că tot vorbim de cel mai bun sunet, pe Samsung Galaxy S21, te poți bucura de surround puternic de îndată ce conectezi căștile sau boxa externă la smartphone, astfel că ai parte de o experiență de sunet 3D, de înaltă calitate. Activarea funcției Dolby Atmos se face simplu și rapid din setările telefonului.
Pe lângă aceste plusuri, există multe altele:
• display Dynamic AMOLED 2X, HDR10+, cu rată de refresh de120Hz și dimensiune de 6.2 inchi;
• autonomie de 4000 mAh cu fast charging 25W, astfel că ai bateria încărcată 50% în doar 30-40 de minute;
• sistem de camere care oferă tot ce ai nevoie pentru a face fotografii excelente (un wide de 12 MP, f/1.8, un telephoto de 64 MP și un ultra-wide 12 MP);
• posibilitatea de a filma 4K la 30/60fps;
• conectivitate 5G;
• un procesor performant care te ajută să îndeplinești toate taskurile dorite, fie că e vorba de navigare în social media, postări la Story și în Feed, sesiuni de gaming sau e-mailuri pentru muncă.
Minusuri Samsung Galaxy S21
Nu ne-ar fi deranjat dacă am fi putut extinde capacitatea de stocare a datelor, fie printr-un card microSD, fie printr-o memorie internă mai mare de 256GB. În rest, Samsung Galaxy S21 are calități incontestabile.

Samsung Galaxy A22 5G – cel mai bun telefon la buget
Lansat la începutul anului 2021, Galaxy A22 s-a clasat rapid în topul celor mai bune telefoane Samsung 5G accesibile ca preț. Se spune că a devenit chiar o competiție pentru Galaxy A32 5G, A52 5G și A72 5G, chiar dacă, din punct de vedere al specificațiilor nu este la același nivel. Însă, prețul lui A22 este convingător și greu de refuzat. Iată mai multe detalii despre ce oferă A22 la mai puțin de 200 euro.
Specificații tehnice Samsung Galaxy A22 5G
Deși modelul 5G nu oferă un afișaj OLED, Galaxy A22 oferă Internet rapid, un sistem de camere performant și un procesor pe măsură Cu o textură mată și culorile subtile, acest smartphone se asortează perfect oricărui stil de viață.
Plusuri Samsung Galaxy A22 5G
Primul plus, desigur, este posibilitatea de a avea conectivitate 5G la un preț excelent. Apoi, putem vedea că designul specific Samsung rămâne elegant, curat. Body-ul de 167.2 x 76.4 x 9 mm și ecranul de 6.6 inchi se așază perfect în mâinile utilizatorului.
Un alt plus îl câștigă sistemul de camere, care vine cu un wide de 48MP. Pe lângă el, îți poți extinde unghiul de fotografiere cu camera ultra-wide de 5MP sau poți personaliza focalizarea fundalului, folosind camera depth.
De asemenea, la capitolul performanță, A22 stă bine dacă ne gândim că are un chipset Dimensity 700 asemănător cu ce găsim pe Galaxy A32 5G (Dimensity 720), iar bateria are o autonomie foarte bună. 5000 mAh cu fast charging 15W.
Minusuri Samsung Galaxy A22 5G
Spre deosebire de varianta 4G care vine cu un ecran Super AMOLED, versiunea 5G a lui Samsung Galaxy A22 oferă un display TFT cu rată de refresh 90Hz. Lipsește orice tip de protecție IP (la apă și praf), iar body-ul și marginile sunt din plastic, ceea ce înseamnă mai puțină rezistență la căzături, așa că mânuiește-l cu atenție sau protejează-l cu o husă de calitate. Camerele pot filma doar la o rezoluție de 1152p@30fps, ceea ce este puțin dacă ne gândim că unele smartphone-uri filmează 4K.
Este pentru tine dacă…
Pe scurt, Samsung Galaxy A22 este pentru tine dacă ai așteptări modeste de la un smartphone, dar nu atât de modeste încât să te mulțumești cu orice. Brandul este sigur, designul este elegant, ai rapiditate și conectivitate 5G în navigările tale și poți face fotografii excelente la cei 48MP ai camerei.
Samsung Galaxy A22 este disponibil în shop-ul Vodafone la un preț special

Samsung Galaxy A52 – cel mai bun telefon pentru poze

Defilând pe scena de lansare din luna martie 2021, odată cu A32 și A72, Samsung Galaxy A52 se situează perfect între telefoanele modeste și cele „high class”. Are destul de multe lucruri de oferit, dar printre cele mai remarcabile sunt camerele.
Vezi oferta pentru Samsung Galaxy A52
Specificații tehnice Samsung Galaxy A52
Varianta 4G a lui Samsung Galaxy A52 vine cu un sistem de camere generos, care oferă câte beneficii, de la wide, la macro:
- camera principală wide de 64 MP, cu f/1.8, flash LED, PDAF, OIS;
- camera ultrawide de 12 MP, cu f/2.2 care surprinde imagini la un unghi de 123 de grade;
- camera macro de 5 MP cu f/2.4;
- camera depth sau de adâncime cu 5 MP, f/2.4 pentru aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret.
În plus, ai și camera frontală – un model wide de 32 MP, f/2.2, 26mm, iar rzoluția video este UHD 4K (3840 x 2160)@30fps.
Plusuri Samsung Galaxy A52
Pe lângă sistemul de camere și performanță, există și alte beneficii. Finisajul mat, stilul minimalist, Aranjamentul discret al camerelor fac acest model să fie atrăgător încă de la prima lui testare. Se adaugă rezistența la apă și praf, telefonul având un rating IP 67. Apoi, display-ul lui A52 este un Super AMOLED, 6,5 inchi, cu rezoluție Full HD Plus care oferă claritate chiar și în lumina puternică a zilei.
Minusuri Samsung Galaxy A52
Desigur că pe acel Super AMOLED de 6,5 inchi nu ne-ar fi deranjat un high rate refresh de 120Hz. Ecranul lui A52 se oprește la 90Hz rată de refresh, dar și așa este performant. Bateria ar fi putut plusa la 5000 mAh, cum se poartă la telefoanele de top. Compensează,însă, prin fast charging-ul de 25W. Adică în 30 de minute ai 50% baterie încărcată.
Este pentru tine dacă…
Samsung Galaxy A52 este ideal pentru cine își dorește un smartphone potrivit pentru foto. Cu A52 faci fotografii detaliate și în culori vibrante, datorită senzorului camerei principale de 64MP, plus celelalte lentile. Selfie-urile vor fi oricând o reușită, cu ajutorul modului Portret și camerei frontale de 32 MP. Modul Macro te inspiră să faci fotografii artistice și să surprinzi lumea în cel mai mic detaliu.
Samsung Galaxy Z Fold3 5G – cel mai bun telefon pentru jocuri

Ai ghicit deja. Ecranul extins al lui Galaxy Z Fold3 5G este ceea ce îl recomandă. Dar, un telefon de gaming nu este suficient să aibă un display încăpător, ci și procesor, baterie, plus dotări care să ducă, iar Galaxy Z Fold3 pare aibă tot ce îi trebuie.
Plusuri Galaxy Z Fold3 5G
Ca și pe Z Flip3, găsim cel mai performant chipset Qualcomm al momentului. Cu un procesor Snapdragon 888, 12GB de RAM și 256 sau 512 GB capacitate de stocare, Samsung Galaxy Z Fold 3 poate concura cu telefoanele de gaming.
Ecranul este un AMOLED cu 120Hz refresh rate, așa că jocurile se văd excelent. Ai mult mai mult spațiu pentru redare, dar și cursivitate în navigare. Poziționarea camerei frontale nu te încurcă în timpul jocului pentru că lentila este bine „camuflată” sub ecran.
Nu în ultimul rând, Samsung promite o durabilitate foarte bună datorită unui nou tip de aluminiu utilizat pentru carcasă, pe care îl numește Armour Aluminium.
Vezi mai multe detalii aici: Samsung Galaxy Z Fold 3 – cel mai bun telefon pliabil pentru gaming?
Minusuri Galaxy Z Fold3 5G
Poate că ne-ar fi plăcut să găsim pe Fold3 camere de cel puțin 20MP. Samsung Galaxy Z Fold 3 5G rămâne la trei senzori, toți de 12 MP (wide, telephoto, ultra-wide). Chiar și așa, fotografiile ies excelent.
Este pentru tine dacă…
Este pentru tine dacă îți dorești să testezi cea mai bună experiență de gaming pe telefon. Un asemenea ecran îți oferă spațiu suficient să dai play jocurilor tale preferate. Mai mult decât atât, sesiunile de gaming nu se întrerup, grație procesorului Snapdragon 888, a spațiului de stocare mare și a ratei de refresh 120Hz.
Descoperă noul Samsung Galaxy Z Fold3 5G în shop-ul Vodafone
Samsung Galaxy Z Flip3 5G – cel mai bun telefon pentru office
Închizi și deschizi apelurile cu stil, pe măsură ce pliezi și depliezi ecranul noului Galaxy Z Flip3 5G. Designul remarcabil încape cu ușurință în buzunar sau geantă și transformă telefonul într-un gadget mega-practic, pe care să îți desfășori task-urile fie că ești acasă, la o întâlnire cu prietenii sau la birou.
Plusuri Galaxy Z Flip3 5G
Principalul plus al lui Samsung Galaxy Z Flip3 5G este că ocupă foarte puțin spațiu în buzunarul pantalonilor, tocmai pentru că atunci când este pliat are o formă aproape pătrată. Dimensiunile lui fiind de: 86.4 x 72.2 x 15.9-17.1 mm. Însă nu este singurul avantaj.
Descoperă noul Samsung Galaxy Z Flip3 5G în shop-ul Vodafone
Este el mic, dar vine cu tehnologie 5G, ceea ce îți permite să navighezi, să trimiți mailuri, să susții video call-uri cu internet de mare viteză.

Display-ul nu face nici el compromisuri. Este un Dynamic AMOLED cu rata maximă de refresh 120 Hz, astfel că este în linie cu ceea ce oferă aproape orice smartphone de top al momentului. În plus, telefonul vine și cu protecție la apă IPX8, o premieră pe un Flip. Ecranul în sine este protejat și el cu o nouă peliculă de film (pe care nu trebuie să o îndepărtezi), iar mecanismul în sine suportă, fără probleme, până la 200 de ori pe zi timp de trei ani.
Și la capitolul performanță avem un plus. Galaxy Z Flip3 5G vine cu un chipset Snapdragon 888, adică cel mai performant chipset Qualcomm al momentului, așa că smartphone-ul se achită bine de sarcini, indiferent ce vrei să faci pe el: navigare în browser, taskuri de job sau navigare pe Facebook, Instagram.
Minusuri Galaxy Z Flip3 5G
Fiind un telefon pliabil, spațiul destinat bateriei este mai puțin generos decât pe alte smartphone-uri. Mai exact, Z Flip 3 5G are un acumulator de numai 3300 mAh, dar care îți oferă autonomie cât pentru o zi de utilizare.
Deși camerele wide și ultra-wide sunt de doar 12 MP, cu ele poți face fotografii reușite, culorile sunt bune și detaliile la fel. Vezi detalii în: Review Samsung Galaxy Z Flip 3 5G – un smartphone cu stil
Este pentru tine dacă…
Dacă nu te intimidează investițiile mai ridicate, și îți dorești un telefon pliabil, pe care să îl porți cu stil oriunde te-ai afla, atunci Galaxy Z Flip3 5G este potrivit pentru tine. Stă foarte bine, nu doar la design, ci și la performanță, durabilitate și rapiditate în navigare. Te susține să îți duci la bun sfârșit atât taskurile de la job, cât și obiectivele din viața personală.