Top 5 cele mai bune telefoane business în 2021
Alegerea unui telefon pentru business este diferită față de alegerea unui smartphone pentru utilizarea de zi cu zi. În topul criteriilor, scade importanța camerei foto, însă devin mai importante alte aspecte care să-ți crească productivitatea.


La nivel global, smartphone-ul este cel mai utilizat device – există peste 3.8 miliarde de useri, ceea ce înseamnă că 48,53% din populația lumii deține un telefon inteligent, potrivit Statista. Smartphone-ul este device-ul pe care ne bazăm, pe care îl folosim tot timpul și care ne înlesnește viața. Când telefonul este utilizat în interes de muncă, importanța lui devine și mai mare.
Cum trebuie să fie un telefon business
Așa cum spuneam, alegerea unui smartphone pentru business ar trebui să se bazeze pe alte criterii, care devin mai importante când vrei să folosești telefonul pentru a-ți ușura munca.
Un smartphone de business trebuie să aibă un procesor puternic, capabil să gestioneze rapid diferite sarcini și să nu îți dea întârzieri sau „freeze-uri” la deschiderea aplicațiilor, trebuie să te ajute să fii mai productiv și să poți face multitasking cu ușurință, să aibă un ecosistem intuitiv și, nu în ultimul rând, să poți depinde de el când ai cu adevărat nevoie.
Mai mult, telefonul de business trebuie să aibă o baterie suficient de mare încât să nu îți faci probleme că nu va rezista până la finalul zilei. Iar la toate acestea se adaugă durata de viață a smartphone-ului: acesta trebuie să îți poată garanta o funcționare fără probleme cât mai mult timp.
Iar dacă vorbim despre design, un telefon pentru business trebuie să fie versatil, să fie robust și compact, neapărat rezistent, astfel încât să poată funcționa fără probleme și în cazul unui accident nedorit. Un alt lucru important este să funcționeze perfect în tandem cu laptopul sau calculatorul de muncă. De asemenea, siguranța și confidențialitatea sunt extrem de importante pentru un telefon de business.
Top smartphone-uri pentru business în 2021
Am selectat cele mai bune 5 telefoane capabile să gestioneze orice problemă de business, smartphone-uri care îți oferă calitate și durabilitate, ușurință în utilizare, dar și suficientă putere pentru a naviga printre aplicații cu rapiditate și a face multitasking. Fiecare dintre opțiunile de mai jos vine atât cu avantaje, cât și cu unele dezavantaje. Iar dacă vrei să iei cea mai bună decizie, cel mai important este să stabilești o ordine a criteriilor care contează pentru tine și să iei în calcul, desigur, și raportul calitate/preț.
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Gama Samsung Note s-a adresat întotdeauna celor care căutau un telefon business bun. Iar Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G a adus specificații de top și un stylus S Pen cu latență de doar 9 ms, care imită mai fidel scrisul pe hârtie și vine cu funcționalități noi.
Samsung Note20 Ultra are un procesor Exynos 990, cu 12 GB de RAM și până la 512 GB spațiu de stocare, ceea ce înseamnă că nu vei întâmpina nicio problemă navigând printre aplicații. În review-ul la Samsung Note20 Ultra, Costin Giurgea remarca și faptul că telefonul nu se încinge la fel cum se întâmpla în cazul telefoanelor din gama S20, oricât de mult multitasking ai face.
Telefonul are un ecran Dynamic AMOLED HDR10+, de 6.9 inci, cu rezoluție 1440 x 3088p, care are și high refresh rate de 120 Hz care îți livrează o experiență mai fluidă ca oricând.
Samsung Note20 Ultra vine și cu un sistem triplu de camere pe spate: senzorul principal are 108 MP, în timp ce camerele ultra-wide și telephoto au câte 12 MP. Iar rezultatele pe care le ai cu acest telefon sunt spectaculoase, inclusiv pe Night mode.
Samsung Galaxy S21 Ultra
Cel mai recent flagship de la Samsung reprezintă și una dintre cele mai bune variante pentru un telefon de business de la compania sud-coreeană. Noul Samsung S21 Ultra este acum compatibil și cu stylus-ul S Pen, care însă trebuie achiziționat ca accesoriu separat.
S21 Ultra vine cu cele mai puternice specificații de pe un telefon cu Android, o baterie masivă de 5.000 mAh, cu încărcare rapidă, un procesor Exynos 2100 și 12GB sau 16GB de RAM. De asemenea, are un ecran Dynamic AMOLED 2X de 6.8 inci, cu rată de refresh de 120Hz care se adaptează în funcție de conținutul pe care îl rulează, pentru a conserva bateria și a-ți oferi cea mai bună experiență posibilă.
Chiar dacă vine cu un preț un pic mai mare decât Note20 Ultra, Samsung S21 Ultra este în prezent cel mai puternic telefon cu Android lansat de Samsung și îmbunătățirile aduse pe acest smartphone, inclusiv compatibilitatea cu S Pen, l-ar putea transforma într-o opțiune mai bună.
iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro Max este, cu siguranță, cel mai puternic telefon lansat de Apple. Vine cu procesorul A14 Bionic, cu 6 GB de RAM și capacitate de stocare până la 512 GB, ceea ce înseamnă că te vei bucura de rapiditate, indiferent ce ai încerca să faci pe telefon.
Display-ul este Super Retina XDR, de 6.7 inci, cu rezoluție 2778 x 1284p, acoperit de Corning Gorilla Glass, o sticlă care îl face mult mai rezistent la șocuri.
iPhone 12 Pro Max reprezintă și varianta ideală pentru a fi folosit în tandem cu un MacBook sau un iPad, în interes de lucru.
Pentru business-users, un avantaj al telefoanelor Apple poate fi securitatea sistemului de operare iOS, dar și modul în care acesta îți protejează partajarea datelor personale cu alte aplicații, pentru a menține confidențialitatea acestor informații.
iPhone SE 2020
Cel mai accesibil telefon de la Apple poate fi soluția ideală pentru un telefon pentru business. De încredere, versatil, rapid și la un preț mediu, este de departe cea mai bună variantă ca telefon de business din gama mid-range. Poți vedea toate detaliile despre cele mai importante specificații și în review-ul la iPhone SE 2020.
Ecranul este un LCD de 4.7 inci, însă procesorul este A13 Bionic, același de pe seria iPhone 11. Un mic dezvantaj este legat de faptul că are 3 GB de RAM, ceea ce înseamnă că aplicațiile din background nu rămân deschise. Însă viteza cu care se deschid aplicațiile pentru prima dată este oricum un punct forte pentru iOS, recunoscut pentru rapiditatea sa.
Bateria este mică, de doar 1.821 mAh, însă cum ecranul este LCD, iar telefonul are încărcare rapidă de la 0% la 50% în 30 de minute, bateria nu va reprezenta o problemă prea mare.
BlackBerry KEY2
BlackBerry a fost dintotdeauna recunoscut pentru securitatea oferită și pentru avantajele aduse ca telefon de business. Telefoanele companiei au fost folosite adesea de oficialități, inclusiv de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama.
BlackBerry a început să folosească Android pe telefoane în 2015, însă oferind mai multe elemente pentru securitate, specifice companiei. KEY2 a fost lansat în 2018 și păstrează tastatura fizica utilă pentru un telefon de business, dar telefonul are și un display LCD de 4.5 inci.
KEY2 fost primul BlackBerry cu două camere pe spate, astfel că stă bine și la acest capitol. De asemenea, KEY2 are 6GB de RAM, ceea ce îl face să funcționeze rapid.
Bateria este de 3.500 mAh, suficientă pentru o zi de folosire intensă, având în vedere dimensiunea ecranului. De asemenea, telefonul se încarcă rapid, de la 0% la 50% în 36 de minute.
Concluzii
Alegerea unui telefon de business depinde, în primul rând, de ce îți propui să faci cu el. Dacă ai nevoie de un smartphone care să devină o unealtă de productivitate, atunci vei merge la sigur cu un Samsung cu suport pentru S Pen. Dacă îți dorești un telefon cu taste, atunci există o singură opțiune: BlackBerry KEY2. Iar dacă îți dorești un smartphone cu un sistem de operare intuitiv și cu un nivel înalt de securitate, telefoanele Apple ar putea fi exact de ce ai nevoie.