← Zoom out

Top 12 telefoane cu baterie mare, în 2021

Ultimii ani au însemnat un salt important făcut de producătorii de smartphone-uri în ceea ce privește autonomia bateriilor. Tot mai multe telefoane au baterie mare și am alcătuit lista cu cele mai bune 10 device-uri.

Sebastian Ujică in Devices
2 Dec 2020  |  4 min
Top 12 telefoane cu baterie mare, în 2021Top 12 telefoane cu baterie mare, în 2021
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
2

Vremurile în care aveai un Nokia 3310 și uitai că mai trebuie pus la încărcat au trecut. Apariția smartphone-urilor cu display-uri cu touchscreen a pornit o nouă eră. Iar consumatorii s-au obișnuit cu faptul că trebuie să încarce telefonul în fiecare zi. Ultimii ani au adus însă progrese din acest punct de vedere.

Nu doar că telefoanele au baterii masive, dar majoritatea vin cu încărcare rapidă. Astfel, poți să ajungi de la 0% la 100% cu aproape orice telefon lansat în ultimii doi ani. În topul alcătuit, am luat în calcul cele mai bune telefoane cu baterii mari.

Telefoane cu cea mai mare baterie, de peste 4000 mAh

Capacitatea bateriei nu este totul când vine vorba despre autonomie. Contează tehnologia display-ului și, mai ales, felul în care este optimizat sistemul de operare. Astfel, iPhone-urile se descarcă mai greu și rezistă comparabil cu telefoanele cu Android, deși capacitatea bateriei este la jumătate.

Am ales cele mai bune 12 telefoane din punct de vedere al bateriei luând în calcul toate aceste aspecte.

Samsung S20 Ultra

Unul dintre cele mai performante telefoane produse de Samsung, S20 Ultra vine cu o baterie mare, pe măsură: 5.000 mAh. În testele din review-ul la S20 Ultra am văzut că bateria nu numai că este mare, dar se descarcă și foarte greu, inclusiv dacă te uiți la filme, te joci sau asculți muzică. În plus, Samsung S20 Ultra se încarcă și foarte rapid: de la 10 la 100% în 68 de minute, cu ajutorul fast chargerului pe care îl primești în cutie.

samsung s20 ultra display

Huawei Mate 40 Pro

Flagship-urile Huawei au impresionat în ultimii 2 ani în ceea ce privește bateria, iar Mate 40 Pro nu face excepție. Are un ecran OLED de 6.76 inci cu rata de refresh 90Hz. Bateria este de 4.400 mAh cu încărcare rapidă cu 66W. Și încărcarea wireless este rapidă cu 50W.

iPhone 11 Pro Max

Lansat în urmă cu un an, fostul flagship de la Apple a impresionat cu bateria. Este superior până și succesorului, iPhone 12 Pro Max care vine cu o baterie cu capacitate mai mică. iPhone 11 Pro Max are un ecran Super Retina XDR OLED de 6.5 inci. Bateria este de 3.969 mAh, la limita pragului de unde vorbit de o capacitate mare. Însă software-ul iOS este foarte bine optimizat astfel că telefonul rezistă comparabil cu telefoane cu baterie mai mare.

Poți vedea și în review-ul la iPhone 11 Pro Max cum se comportă bateria telefonului în condiții de utilizare normală sau intensivă.

iphone 11 pro max design review

Oppo Reno4 Pro

Oppo se pregătește să lanseze un nou flagship. Până atunci, Reno4 Pro este opțiunea cea mai bună. Are un display Super AMOLED de 6.5 inci cu rata de refresh de 90Hz. Bateria este de 4.000 mAh cu încărcare rapidă de 65W. Conform Oppo, de la 0% la 60% durează doar 15 minute. Deși seria OPPO Reno este mai degrabă o categorie de telefoane mid-range, dacă ne uităm la preț, Reno4 Pro 5G se simte mai degrabă ca un flagship.

Xiaomi Redmi 9

Pe lista telefoanelor cu baterie mare nu regăsim doar flagship-uri, ci și telefoane cu preț accesibil. În acest caz, Xiaomi Redmi 9, un telefon surprinzător de bun pentru prețul mic pe care îl are. Acest smartphone nu dezamăgește nici la capitolul baterie: 5.020 mAh, care înseamnă până la 2 zile de utilizare fără să fie nevoie să-l pui la încărcat.

Chiar dacă telefonul nu are încărcare rapidă, după cum am văzut în testele noastre din review-ul la Redmi 9, este cu siguranță un smartphone pe care te poți baza, dacă durabilitatea bateriei este un criteriu important pentru tine.

xiaomi redmi 9 review design

Xiaomi Redmi Note 9 și Note 9 Pro

Pare că Xiaomi și-a făcut un scop din a produce telefoane cu baterie durabilă, care să te țină până la 2 zile de utilizare. Redmi Note 9 și Note 9 Pro vin cu baterii de 5.020 mAh, mare, cu potențial să țină mult. În review-ul nostru comparativ pentru Redmi Note 9 și Note 9 Pro am văzut cât de mult ține bateria la utilizare intensă, dar și care dintre cele două câștigă la testul durabilității.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Note 9 Pro - Comparatie

Huawei P Smart 2021

Noul Huawei P Smart 2021 are o baterie de 5.000 mAh, mare chiar și pentru standardele flagship-urilor, ceea ce înseamnă că nu vei rămâne fără baterie la finalul zilei. Iar dacă ai nevoie de încărcare rapidă, e bine de știut că Huawei aduce pe P Smart 2021 și fast charging-ul la 22.5 W, ceea ce înseamnă că 10 minute de încărcare îți pot asigura până la 2 ore de utilizare.

Motorola G9 Power

Cu o baterie de 6.000 mAh și încărcare rapidă cu 20W, Moto G9 Power este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață în ceea ce privește bateria. Are un display LCD de 6.8 inci iar interfața este optimizată astfel încât telefonul rezistă mai bine de 2 zile cu o folosire medie.

Asus ROG 3

Telefoanele pentru gaming sunt gândite pentru a avea o rezistență semnificativă iar ROG 3 este unul dintre cele mai bune. Cu specificații de top, un ecran AMOLED de 6.59 inci, telefonul are o baterie de 6.000 mAh și încărcare rapidă cu 30W.

Samsung Galaxy M31

Samsung produce unele dintre cele mai bune ecrane AMOLED de pe piață iar Galaxy M31 are unul de 6.4 inci. Bateria este de 6.000 mAh cu încărcare rapidă cu 6.000 mAh.

Xiaomi Mi Note 10

Unul dintre cele mai bune telefoane din 2020 în ceea ce privește raportul calitate/preț. Ecranul este AMOLED cu HDR10 de 6.47 inci. Bateria este însă suficient de mare, de 5.260 mAh astfel încât să-i facă față. Telefonul se încarcă rapid, cu 30W. Xiaomi susține că telefonul se încarcă în 30 de minute până la 58%.

Concluzii

Dacă în trecut opțiunile pentru un smartphone capabil să reziste mai mult de o zi erau limitate, acum există multe indiferent de producător. Și nu doar că acestea sunt mai capabile ca în trecut, dar se și încarcă rapid și există și varianta încărcării prin wireless. Telefoanele cu baterie mare lansate în ultimul an nu numai că te țin toată ziua, însă, dacă le folosești mai degrabă pentru browsing, social media sau email, vei avea surpriza să constați că nu e neapărat nevoie să le pui la încărcat seara.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.
  • Am un BLUBOO-S3 , cu baterie de 8500mAh. Mă ține de la trei zile în sus…Îl am de doi ani și jumătate.  • >