← Zoom out

Top 10 aplicații pentru sănătate și sport pentru Android

Sportul și alimentația sunt elementele-cheie pentru un stil de viață sănătos. Iar în era smartphone-urilor, este mai simplu ca oricând să îți creezi un plan de antrenament și de alimentație, să îți monitorizezi progresele, să te motivezi și să îți atingi mai ușor obiectivele.

Echipa Zoom in Trending
15 Oct 2020  |  5 min
Top 10 aplicații pentru sănătate și sport pentru AndroidTop 10 aplicații pentru sănătate și sport pentru Android
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Aplicațiile pentru sport și sănătate pentru Android au fost îmbunătățite până în punctul în care fac mult mai mult decât să-ți monitorizeze exercițiile sau alimentația. Acum, ele îți pot oferi recomandări personalizate, te pun în legătură cu o comunitate de oameni pasionați de același lucru, cu care poți interacționa, îți arată cum ai progresat și îți pun la dispoziție un dashboard complex, personalizat pe propria ta rutină.

Aplicații pentru sănătate și sport compatibile cu sistemul Android

Există un număr mare de aplicații pentru sport și sănătate pentru Android pe care le poți descărca din Google Play. Însă nu toate sunt la fel de bune și nu toate sunt potrivite pentru nevoile tale. Trecem în revistă cele mai bune aplicații pentru sport și sănătate și descoperim cum le putem folosi la potențialul lor maxim.

Am selectat cu precădere acele aplicații pentru Android care te ajută în mod activ să îți creezi un stil de viață mai sănătos, să faci mai mult sport și să ai o dietă corectă. Unele dintre aceste aplicații sunt dedicate exercițiilor fizice, altele au integrate calculatoare pentru calorii, unele au programe prestabilite utile mai ales dacă nu știi de unde să începi, iar altele sunt o combinație între cele trei.

Fooducate

Fooducate este o aplicație pe Android pentru alimentație, extrem de utilă. Ai 250.000 de tipuri de mâncare pe care le poți compara. Serviciul acordă note pentru fiecare tip de mâncare, astfel că poți să separi alimentele nutritive de cele care nu sunt recomandate într-o dietă sănătoasă.

Aplicația monitorizează și cantitatea de mâncare consumată, exercițiile pe care le faci și alte variabile. De asemenea, există și un sistem de recomandări, precum și o comunitate a utilizatorilor cu care poți interacționa. Aplicația este gratuită, însă pentru a beneficia de toate funcțiile poți cumpăra varianta Pro. Fie cu un abonament lunar de 4.99 de dolari, fie o singură achiziție de 74.99 de dolari. Aplicația de sănătate este disponibilă în Google Play pe Android.

Headspace

Headspace este una dintre cele mai populare aplicații de meditație. Un stil de viață sănătos înseamnă și o stare bună la nivel mental, iar această aplicație include o variate de cursuri de meditație cu ghid, dar și sesiuni de urgență, pentru persoanele care suferă de anxietate sau atacuri de panică și au nevoie să se calmeze.

Aplicația îți trimite ocazional și notificări prin care îți amintește să te relaxezi pentru câteva minute și să respiri și este disponibilă în Google Play pe Android gratis, având și varianta unui abonament lunar de 12.99 de dolari pentru mai multe funcții.

Home Workout by Leap Fitness

Pentru începători, Home Workout este alegerea perfectă dintre aplicațiile de sport de pe Android. Conține o colecție de antrenamente pe care le poți face acasă, fără să ai nevoie de echipamente sportive. Îți poți crea propria rutină pentru încălzire, stretching, antrenamente de forță și multe altele. Îți oferă și un ghid video, dar și grafice pentru monitorizare. Creatorul aplicației are și altele pentru antrenamente specifice, de exemplu pentru abdomen, sau o aplicație care îți aduce aminte să consumi apă regulat.

Home Workout este gratuită în Google Play, iar pentru mai multe beneficii poți achiziționa versiunea full cu 2.99 dolari.

Citește și: Cele mai bune aplicații pentru iPhone, în funcție de interese

Lifesum

Lifesum este o altă aplicație care combină dieta și exercițiile. Are însă o abordare mai relaxată, nefiind necesar să înregistrezi fiecare masă. În schimb, îți oferă diferite sfaturi. Mai întâi introduci informații despre tine precum înălțimea, greutatea și obiectivele tale. În funcție de aceste lucruri, aplicația îți oferă un ghid personalizat.

Lifesum conține și o monitorizare mai strictă pentru persoanele care țin o dietă specială. Aplicația este gratuită în Google Play pe Android, însă oferă funcții suplimentare în schimbul unui abonament. Prețul acestuia variază de la 3.99 dolari la 6.99 dolari.

MyFitnessPal

MyFitnessPal este una dintre cele mai populare aplicații de fitness care reușește și să îți monitorizeze dieta. Are o bază de date mare pentru mâncăruri astfel încât să poți să monitorizezi tot ceea ce consumi. Funcția de numărare a caloriilor este cea mai utilă. Există și multe exerciții pe care le poți efectua cu ajutorul MyFitnessApp. Versiunea gratuită din Google Play oferă funcțiile de bază, pentru restul este necesar un abonament de 9.99 de dolari pe lună sau 49.99 dolari pe an.

Map My Run

Așa cum îi spune și denumirea, aplicația Map My Run este o aplicație concepută pentru a monitoriza și a alcătui o hartă a sesiunii de alergare, însă nu se oprește aici. Conține peste 600 de activități precum ciclism, mers, antrenamente la sală, yoga și multe altele. Aplicația te ajută și să găsești cele mai bune locuri din apropierea ta unde poți să alergi. De asemenea, este compatibilă cu mai bine de 400 de device-uri pentru importarea și analizarea datelor. Aplicația este gratuită în Google Play pe Android.

Home Workout – No Equipments

Aplicația oferă programe de antrenamente zilnice pe care să le poți face acasă pentru fiecare grupă musculară. Pentru fiecare exercițiu este folosită greutatea corporală a utilizatorului. Este o aplicație utilă atât pentru a acumula în forță, cât și pentru persoanele care vor scadă în greutate. Aplicația îți oferă zilnic notificări astfel încât să nu ratezi vreun antrenament. Aplicația este gratuită pe Android, însă include diferite achiziții pentru funcții suplimentare.

Workout for Women: Fitness App

O aplicație de sport excelentă pentru persoanele care au un program foarte încărcat, oferind un program de 7 minute în care să faci exercițiile necesare. Aplicația include clipuri video, instrucțiuni vocale și se integrează cu aplicația de Health de pe telefon. Aplicația este gratuită în Google Play pe Android.

TickTick

Așa cum spuneam la începutul articolului, planificarea este extrem de importantă pentru a menține un stil de viață sănătos. Iar aplicația TickTick este excelentă pentru organizare. Îți aduce aminte de programarea la doctor, să iei medicamentele zilnice sau când trebuie să refaci stocul pentru shake-ul de proteine. Te ajută și atunci când faci lista de cumpărături. Versiunea gratuită din Google Play permite două notificări pentru fiecare sarcină. Pentru funcții suplimentare, abonamentul este de 27.99 de dolari pe lună.

Daily Workouts Fitness Trainer

O altă aplicație pentru persoanele care au un timp limitat pentru antrenamentele fizice. Poți alege durata pentru antrenament iar programul se adaptează în funcție de aceasta. Fiecare exercițiu și program este demonstrat de un antrenor profesionist și ajută pentru antrenarea fiecărei grupe de mușchi. Aplicația este gratuită în Google Play pe Android.

Yoga Daily Fitness

O aplicație pentru yoga simplă care include multe poziții și exerciții pentru orice persoană. Ajută pentru îmbunătățirea flexibilității și diferite alte beneficii pentru sănătate. Aplicația are diferite rutine pentru început și este excelentă pentru cei aflați la prima întâlnire cu yoga. Aplicația este gratuită în Google Play pe Android.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>