← Zoom out

TikTok și Instagram Reels au un nou rival – Youtube shorts

Google devine un rival pentru TikTok și Instagram Reels cu Youtube Shorts. Funcția Shorts de la Youtube a început să fie lansată pentru utilizatorii din Statele Unite, după ce fusese disponibilă doar pentru utilizatorii din India.

Andrei Bobeică in Trending
31 Mar 2021  |  1 min
TikTok și Instagram Reels au un nou rival – Youtube shortsTikTok și Instagram Reels au un nou rival – Youtube shorts
Foto: Pexels
Let others know:

Join the conversation:
0

Funcția oferă experiență video similară cu TikTok, prin crearea de clipuri scurte verticale.

Youtube a anunțat anul trecut o nouă funcție denumită Shorts, un format de scurtmetraj similar cu TikTok. La aproape șase luni de la anunț, Youtube a început în cele din urmă să lanseze  caracteristica beta în SUA (prin XDA Developers).

Youtube a dezvăluit că Shorts are zilnic peste 3,5 miliarde de vizionări și datorită creșterii popularității funcției, numărul de utilizatori din India s-a triplat în luna decembrie, în 2020.

Youtube Shorts pot avea până la 60 de secunde și apar pe pagina de pornire, dar pot găsite și în feed, de la canalele la care ești abonat.

Chiar dacă oferă o experiență similară cu TikTok, Youtube Shorts nu este atât de bogat în caracteristici în forma sa actuală. În schimb, TikTok continuă să crească în popularitate și se estimează că va ajunge la 1,2 miliarde de utilizatori activi lunar, în medie, în 2021.

Google nu a dezvăluit încă exact când va fi lansată funcția la nivel global. Pe blogul Youtube poți găsi mai mule informații despre cu funcționează Youtube Shorts și toate caracteristicile sale.


Andrei Bobeică
Salut! Sunt Andrei Bobeică, jurnalist cu peste 5 ani de experiență. Îmi place să dau Zoom pe tot ceea ce e nou în tehnologie, nu știu cum ar arăta viața fără un smartphone și sunt pasionat de sport.


>