← Zoom out

Top 7 telefoane pentru copii. Ce device să alegi în 2020

Când alegi un smartphone pentru copil nu vei dori un flagship, ci un telefon capabil, dar în același timp rezistent și de dimensiuni mai mici.

Sebastian Ujică in Devices
20 Oct 2020  |  4 min
Top 7 telefoane pentru copii. Ce device să alegi în 2020Top 7 telefoane pentru copii. Ce device să alegi în 2020
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Să alegi un telefon pentru copil în 2020 nu este atât de ușor pe cât ar părea. Copiii se adaptează ușor și pot să folosească un smartphone fără mari dificultăți, însă trebuie să-l alegi pe cel care li se potrivește. Alegerea unui telefon pentru copil poate fi și o metodă de responsabilizare a acestuia, însă e de evitat alegerea unui device scump, a unui flagship.

Telefoane potrivite pentru copii, în 2020

Dacă ai decis să-i cumperi copilului primul său telefon, trebuie să găsești echilibrul perfect între valoarea telefonului, ușurința cu care poate fi folosit și rezistența la șocuri.

Trebuie să fie un telefon de încredere, astfel încât să-și îndeplinească principala menire, aceea de a comunica în orice moment cu copilul tău.

Trebuie să aibă rezistență la căzături, la praf sau lichide. Și trebuie să fie ușor de folosit, cu toate că cei mici se adaptează la tehnologie mai rapid decât adulții și nu va trece mult timp până când copilul va avea o dexteritate mai bună decât a ta în manevrarea telefonului.

Am ales astfel 10 telefoane potrivite pentru copii în 2020, fiecare cu avantajele sale:

iPhone SE (2020)

Sistemul de operare construit de Apple, iOS, este recunoscut ca fiind foarte ușor de folosit. Astfel, un iPhone reprezintă oricând o alegere bună pentru copil în 2020. Cel mai accesibil care preț în prezent este iPhone SE (2020). Are un ecran de 4.7 inci, doar 148 de grame și este rezistent la șocuri, capitol la care Apple stă bine.

Procesorul este cel din 2019, A13 Bionic, suficient de puternic pentru orice are nevoie copilul tău de la telefon, inclusiv gaming. Are o singură cameră pe spate de 12MP, însă este una de încredere.

Iar Apple are de asemenea un control parental excelent și, în plus, un telefon iPhone furat sau pierdut este ușor de găsit grație aplicațiilor precum „Find my”, care ajută la localizare.

Citește și: iPhone SE (2020) review: tehnologie de top pe cel mai ieftin smartphone Apple

iphone se display vodafone

Huawei P Smart 2019/2021

Huawei P Smart 2019 a fost un succes grație performanțelor sale remarcabile, oferite la un preț atractiv. În octombrie 2020, Huawei a lansat P Smart 2021, un telefon care păstrează rețeta succesului predecesorului său: o cameră Quad surprinzătoare, baterie durabilă, de 5,000 mAh, încărcare rapidă și 4GB de RAM, suficient pentru a rula chiar și jocuri noi, fără probleme.

Gama Huawei P Smart este potrivită atât pentru preadolescenți, cât și pentru adolescenți – telefoanele sunt complete din punct de vedere al funcționalităților, au un design modern și o performanță suficient de bună, având în vedere prețul redus.

huawei p smart 2021, lansat in romania. pret si specificatii

Xiaomi Redmi 9

Cu un design modern, dar compact și rezistent, Xiaomi Redmi 9 este un telefon cu o durată de viață excelentă a bateriei, display Full HD+ luminos și o cameră decentă. Ecranul este acoperit de Gorilla Glass 5, pentru un plus de protecție, însă ce surprinde cu adevărat este bateria de 5,020 mAh, mare chiar și după standardele flagship-urilor lansate în 2020. Ce face acest telefon potrivit pentru copii este tocmai durabilitatea bateriei, precum și prețul, prietenos cu bugetul familiei.

xiaomi redmi 9

Samsung Galaxy A21s

Samsung Galaxy A21s este unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri Samsung, însă telefonul nu face rabat de la calitate. La un preț de câteva ori mai mic decât cel al unui flagship, Samsung A21s are un sistem cvadruplu de camere foto, camera principală având 48MP, o capacitate de 5,000 mAh a bateriei, un display LCD mare, de 6.5 inci, și 3GB de RAM. Este un telefon potrivit pentru copiii mai mari, care folosesc telefonul și pentru entertainment: video streaming, jocuri, social media.

Motorola Moto G8 Power

Moto G8 Power este unul dintre cele mai bune telefoane pentru copii în 2020. Moto G8 Power reprezintă o combinație ideală în performanță, o cameră solidă, o interfață ușor de folosit și un design plăcut.

În plus, are o baterie de 5.000 mAh, care va rezista 2 zile fără probleme. Display-ul este destul de mare, un LCD de 6.4 inci, procesorul este Snapdragon 665. Are și slot pentru un card microSD, iar pe spate sunt 4 camere. Pe lângă senzorul principal, ai și unul ultrawide, unul telephoto și unul macro.

Vine momentan cu Android 10, care oferă control parental, astfel că poți să te asiguri că telefonul nu va deveni o problemă pentru tine în relația cu copilul.

Nokia 1.3

Pentru preadolescenți, un telefon precum Nokia 3310 (2017) nu va fi suficient. Însă Nokia 1.3 poate fi o alegere potrivită. Are funcțiile de bază ale sistemului Android, însă la un preț mult mai mic, vine cu un ecran luminos, design robust și o cameră decentă pentru un telefon din gama ieftină. Nu va putea rula multe jocuri, având o memorie RAM de 1GB, însă este un smartphone care îți oferă calitate pentru preț și poate fi o alegere excelentă pentru copii.

Nokia 3310 (2017)

Mulți dintre noi am avut primul contact cu un telefon mobil când a apărut Nokia 3310, versiunea veche. Un telefon perfect pentru a face tranziția ulterior către smartphone-uri. Chiar dacă nu are touchscreen, versiunea din 2017 poate fi soluția ideală pentru copilul tău. Vei putea fi în contact mereu cu acesta, are o baterie care rezistă mult, nu poate fi stricat cu ușurință.

Dacă ai nevoie de un telefon cu funcții de bază sau de unul pe care copilul tău să-l folosească doar în caz de urgențe, Nokia 3310 este suficient pentru a trimite mesaje și a efectua apeluri, fiind mai degrabă potrivit pentru copiii mai mici.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>