← Zoom out

Tehnologia 6G. Când ar putea apărea și care sunt cele 3 noutăți spectaculoase pe care le poate aduce

În timp ce tehnologia 5G încă este așteptată să își tureze motoarele pentru consumatorii de masă, specialiștii de la Samsung au publicat o lucrare în care își prezintă viziunea pentru un viitor 6G.

Echipa Zoom in Trending
8 Sep 2020  |  1 min
Tehnologia 6G. Când ar putea apărea și care sunt cele 3 noutăți spectaculoase pe care le poate aduceTehnologia 6G. Când ar putea apărea și care sunt cele 3 noutăți spectaculoase pe care le poate aduce
Potrivit așteptărilor Samsung, tehnologia 6G ar urma să își facă debutul cel mai devreme în anul 2028, iar comercializarea de masă a acestei inovații ar trebui să apară în jurul anului 2030.
Let others know:

Join the conversation:
0

Lucrarea semnată de experții de la Samsung se numește „The Next Hyper-Connected Experience for All” și detaliază modul în care această tehnologie va încerca să schimbe întreg universul comunicațiilor și al interacțiunii între noi device-uri și inovații.

„În vreme ce comercializarea 5G se află încă în faza inițială, nu este niciodată prea târziu să începem să ne pregătim pentru tehnologia 6G, deoarece de obicei de la startul cercetării până la comercializarea unei tehnologii noi dedicate comunicațiilor durează aproximativ 10 ani,” a explicat Sunghyun Choi, Directorul Advanced Communications Research Center, un departament înființat în 2019 de Samsung pentru a accelera dezvoltarea acestei noi tehnologii.

Potrivit așteptărilor Samsung, tehnologia 6G ar urma să își facă debutul cel mai devreme în anul 2028, iar comercializarea de masă a acestei inovații ar trebui să apară în jurul anului 2030.

Beneficiarii acestei tehnologii vor fi atât utilizatorii de rând, cât și mașinile, utilajele și industriile pentru care automatizarea este obligatorie.

Dacă principala caracteristică spre care tehnologia 5G s-a concentrat până în prezent a fost performanța, potrivit Samsung, 6G se va orienta în trei direcții: XR (realitate extinsă imersivă), holograme mobile de înaltă calitate și replici digitale.

Samsung a prezentat viziunea sa pentru tehnologia 6G
Cele trei segmente principale pe care tehnologia 6G le va adresa / Sursă foto: Samsung.com

În privința performanței, tehnologia 6G, așa cum este văzută în prezent, ar urma să ofere un transfer vârf de date de 1000GB pe secundă, cu o întârziere a răspunsului mai mic de 100 de microsecunde, adică de 50 de ori mai rapid în transferul de date spre deosebire de 5G și cu 10% mai rapid în rata de răspuns a comenzilor.

Cum va functiona tehnologia 6G propusa de Samsung
Cât de mare ar putea fi diferența între vitezele 6G și cele 5G / Sursă foto: Samsung.com

Alături de această tehnologie nouă, Samsung introduce și necesitatea trecerii la o nouă frecvență, terahertz (THz), o nouă structură complet transformată de rețele și Realitatea Augmentată în comunicarea wireless.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>