← Zoom out

Super FlashCharge, tehnologia care permite încărcarea telefonului de la 0 la 100% în doar 15 minute

Durata de viață a bateriei este un subiect de discuție care există de la apariția smartphone-urilor pe piață. În viitorul apropiat această discuție s-ar putea simplifica.

Echipa Zoom in Trending
5 Aug 2020  |  3 min
Super FlashCharge, tehnologia care permite încărcarea telefonului de la 0 la 100% în doar 15 minuteSuper FlashCharge, tehnologia care permite încărcarea telefonului de la 0 la 100% în doar 15 minute
Tehnologia super rapidă pentru încărcarea smartphone-ului ar putea duce bateria de la 0 la 100% în doar câteva minute
Let others know:

Join the conversation:
0

Telefoanele noi, super rapide, puternice și performante au nevoie de mult mai multă energie ca să livreze utilizatorilor ceea ce promit. Dezvoltarea tehnologiei 5G și a display-urilor cu rată de refresh de 90 sau chiar 120Hz nu a făcut decât să adâncească această problemă, ceea ce i-a împins pe producători să găsească soluții de eficientizare.

Sistemele de operare au fost optimizate pentru a salva cât mai multă baterie, dimensiunile smartphone-urilor au depășit în multe cazuri 6 inci în diagonală, ceea ce a permis introducerea unor baterii mai mari și mai performante, slot-urile de încărcare au evoluat la USB-C, materialele folosite în construcția telefoanelor s-au schimbat pentru a asigura încărcarea wireless sau reverse wireless charging iar vitezele de încărcare au crescut substanțial cu fiecare generație nouă de smartphone-uri. Ce urmează?

Xiaomi promite încărcarea telefonului în 17 minute

A doua jumătate a acestui an propune noi tehnologii super rapide pentru încărcarea bateriei. Iar atunci când spunem super, chiar ne referim la detalii impresionante. Nu uităm însă că același lucru l-a promis și Xiaomi, și încă de anul trecut. 100W putere de încărcare ce ar fi permis ca un telefon să ajungă de la 0 la 100% în numai 17 minute.

În 2019, tehnologia aceasta nu a fost considerată foarte sigură, dar angajamentul producătorilor pentru o soluție de acest tip era deja luat. Xiaomi a revenit totuși în 2020 cu un demonstrativ impresionant.

Oppo aduce 125W capacitate de încărcare

Așa ajungem în prezent. Numai în luna iulie a acestui an, OPPO, Realme și VIVO au promovat noile tehnologii de încărcare în timp record ale smartphone-urilor. Întâi, OPPO a tease-uit o nouă tehnologie de încărcare a telefonului mobil la 125W. Producătorul are experiență și rezultate în această direcție. A reușit să aducă 65W pe modelul OPPO Reno Ace, iar misiunea este de a dubla această capacitate.

Realme propune 33% de baterie în 3 minute de încărcare

Dar concurența pe acest segment se ascute, mai ales după ce și cei de la Realme și-au asumat misiunea de a veni tot cu 125W capacitate de încărcare. Cum se traduce această promisiune în utilizarea zilnică a unui posesor de smartphone? Telefonul se va încărca la 33% în numai 3 minute.

Vivo iQOO îți duce bateria de la 0 la 100% în 15 minute

Un demonstrativ extrem de impresionant a fost realizat recent de cei de la iQOO, un sub-brand din familia Vivo. Cu 120W capacitate de încărcare, un telefon care deține această tehnologie Super FlashCharge poate ajunge de la 0 la 100% baterie în celebrul „sfert academic” de 15 minute. Dacă această tehnologie chiar va deveni un standard în viitorul apropiat pentru smartphone-uri, putem spune că așteptarea a meritat. Potrivit iQOO, în luna august a acestui an vom afla mai multe detalii.

Qualcomm Quick Charge 5, de la 0 la 50% în 5 minute

Qualcomm Quick Charge 5 ar putea deveni cea mai rapidă soluție pentru încărcarea device-urilor. Această nouă tehnologie ar permite încărcarea telefonului de la 0 la 50% în doar 5 minute și de la 0 la 100% în 15 minute. Tehnologia anunțată vara aceasta de Qualcomm ar putea fi disponibilă pentru noile telefoane cu Android începând din toamna acestui an, dar și pe device-urile cu procesoare Snapdragon 865. Testele efectuate de Qualcomm au fost bazate pe baterii de 4.500 mAh, iar compania susține că noua tehnologie de încărcare super rapidă este cu 70% mai eficientă decât cea actuală.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>