← Zoom out

Studiu. Camera, mai importantă decât bateria pentru utilizatorii de smartphone-uri

Care este primul criteriu pe care îl urmărești atunci când cumperi un telefon nou? Să aibă un display bun sau procesor performant? Să te țină bateria două zile sau să aibă un sistem de camere demn de adevărații fotografi? Cei de la OPPO au aflat.

Echipa Zoom in Lansări
29 Oct 2021  |  3 min
Studiu. Camera, mai importantă decât bateria pentru utilizatorii de smartphone-uriStudiu. Camera, mai importantă decât bateria pentru utilizatorii de smartphone-uri
Sursa Foto: oppo.com
Let others know:

Join the conversation:
0

Studiu OPPO: Camera, mai importantă decât bateria pentru utilizatorii de smartphone-uri

Există numeroase criterii pe care le poți urmări când cumperi un telefon nou. Și cu siguranță, marii producători de smartphone-uri abia așteaptă să afle care este primul tău gând, tocmai pentru a crea telefoane pe măsura așteptărilor tale.

Dorind să afle care este criteriul din topul alegerilor, cei de la OPPO au realizat un studiu aplicat pe  781 de respondenți (61% bărbați și 39% femei, în principal din mediul urban: 77% din mediul urban și 23% din mediul rural). Rezultatul studiului a fost că aproape două treimi (62%) dintre români sunt mai interesaţi de performanţele foto-video ale unui smartphone decât de autonomia propriilor dispozitive.

Conform analizei realizate de producătorul OPPO, grija pentru durata de utilizare a smartphone-urilor se situează abia pe locul al treilea în topul preferinţelor utilizatorilor din România.

OPPO Reno6 5G: Un smartphone pe măsura așteptărilor tale

Sursa Foto: oppo.com

Răspunsul studiului explică și motivul pentru care cei de la OPPO și-au concentrat eforturile în direcția îmbunătățirii performanțelor camerelor foto, lucru vizibil mai ales pe OPPO Reno6 5G, lansat în primăvara acestui an. 

Telefonul este echipat cu un sistem performant de camere prin care poți surprinde lumea în trei moduri posibile:

  • wide: 64 MP, f/1.7, 26mm;
  • ultra-wide: 8 MP, f/2.2, 119˚;
  • macro:2 MP, f/2.4.

Avantajul sistemului de camera foto nu este dat doar de cele trei lentile, ci și de capabilitățile AI de vârf care oferă experiențe foto-video superioare utilizatorilor. Alimentat de algoritmi AI care rulează  mii de  calcule pe secundă, Reno6 duce pozele făcute cu telefonul la nivelul fotografiilor profi. 

Ai culori la fel ca în viața reală, ai focalizare automată, imagini ultra-clare și pline de detalii. În plus, smartphone-ul  filmează 4K şi vine cu filtre şi efecte Beauty savuroase.

Sursa Foto: oppo.com

Să  nu uităm și de camera frontală de 32MP prin care poți face cele mai cool portrete. Pasionații de fotografie și video tip portret se pot bucura de modurile de înregistrare Bokeh Flare Portrait – un efect care estompează fundalul într-un mod inteligent. 

AI Video Highlight detectează automat lumina ambientală și realizează setările necesare, iar Portrait Beautification, folosind un algoritm AI cu 193 de puncte faciale, realizează o înfrumusețare facială potrivită fiecărui utilizator.

Toate aceste funcții vin în sprijinul și dezvoltarea creativității fiecărui utilizator, indiferent de condițiile în care fotografiază sau filmează.

OPPO Reno6 5G – Design și display

Ca design, OPPO Reno6 5G dă senzația de telefon bine conturat, cu margini drepte și finisaj unic, rezistent la amprente. Ultra subțire (7.59 mm) și ușor (182g), telefonul este confortabil și se simte excelent în mâna ta. Are un display de 6.43 inchi, AMOLED, cu o rată de refresh de 90Hz, echipat cu funcție de detectare a luminii la 360 grade, astfel încât vederea ta este protejată în permanență.

 OPPO Reno6 5G Performanță

În ceea ce privește performanța, Reno6 5G vine echipat cu chipset MediaTek Dimensity 900, 5G, de 6 nm. Dispune pe lângă un spațiu de stocare (8 GB + 128 GB) și de funcția RAM Extension care permite extinderea memoriei RAM cu până la 5 GB. Prin această funcție, utilizatorii pot fi siguri că au loc suficient pentru albumele foto, amintirile video, notițele, aplicațiile sau jocurile preferate.

OPPO Reno6 5G – Baterie

OPPO Reno6 5G oferă autonomie ridicată, fiind echipat cu un Li-Pro de 4300 mAh cu încărcare rapidă Super VOOC 2.0 de 65W. Practic, bateria permite încărcarea completă și în siguranță în doar 35 de minute, iar în doar cinci minute bateria telefonului ajunge la 25% – echivalentul a patru ore a conținuturilor video.

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente. Încă de la lansarea primului telefon în 2008, OPPO și-a urmărit obiectivul de a crea tehnologii cu trup, suflet și personalitate. OPPO este dedicat dezvoltării standardelor globale 5G, fiind totodată prima companie care a comercializat smartphone-uri 5G pe piața din Europa. 

Sursa Foto: oppo.com

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>