← Zoom out

Sony Xperia 1 III, primul telefon cu ecran 4K și rată de refresh 120 Hz

Sony a prezentat pe 14 aprilie trei noi telefoane, în cadrul unui eveniment live: Sony Xperia 1 III, Xperia 5 III și Xperia 10 III. Sony Xperia 1 III este cel mai nou flagship al companiei și vine în continuarea seriei Xperia 1 și Xperia 1 II.

Echipa Zoom in Lansări
14 Apr 2021  |  2 min
Sony Xperia 1 III, primul telefon cu ecran 4K și rată de refresh 120 HzSony Xperia 1 III, primul telefon cu ecran 4K și rată de refresh 120 Hz
Foto: Sony
Let others know:

Join the conversation:
0

Prezentat în aprilie, noul Sony Xperia 1 III ar putea ajunge pe piață undeva în vară.

Sony Xperia 1 III – Design & display

Sony Xperia 1 III nu s-a schimbat mult față de Xperia 1 II la nivel de design. Telefonul are un display OLED de 6.5 inci, cu 21:9 aspect ratio și rezoluție 4K. O noutate este că Sony a reușit să creeze un display cu rezoluție 4K și rată de refresh 120 Hz – cu asemenea specificații, este de așteptat ca experiența de gaming sau vizionare de conținut multimedia să fie una impecabilă.

Camera selfie este poziționată pe marginea de sus a telefonului, astfel că nu avem notch pe display. În schimb, smartphone-ul este mai lung decât alte flagship-uri, pentru a oferi raportul de imagine de 21:9 și pentru a putea integra camera frontală în afara ecranului.

Spatele lui Sony Xperia 1 III este din sticlă Gorilla Glass, iar telefonul are rating-ul IP68, adică este rezistent la apă și la praf. De asemenea, Xperia 1 III aduce înapoi jack-ul pentru căști de 3.5mm, iar smartphone-ul are și două difuzoare care, potrivit Sony, se aud cu 40% mai tare decât pe Xperia 1 II.

Sony Xperia 1 III – Camere foto

Sony Xperia 1 III camere foto
Foto: Sony

Camerele foto de pe noul Sony Xperia 1 III nu arată foarte diferit decât pe Xperia 1 II, însă compania a făcut îmbunătățiri semnificative pe camerele noului flagship. Spre exemplu, camera principală are 12 MP 24mm, f/1.7 și are stabilizare optică.

Avem și o cameră ultra-wide de 12 MP 16mm, cu f/2.2, dar și un senzor time of flight.

Principala schimbare etse însă o cameră telephoto variabilă de 12 MP, care funcționează pe două distanțe focale: 70mm sau 105mm. În plus, camera telephoto folosește tehnologia Dual PDAF, cu ajutorul căreia poate face autofocus extrem de rapid.

Sony Xperia 1 III vine cu o baterie de 4.500 mAh, suficient de mare încât să poată ține pasul cu rata mare de refresh a ecranului. De asemenea, avem și funcție de încărcare rapidă: de la 0 la 50% în 30 de minute, iar încărcătorul vine în cutie cu telefonul.

Sony Xperia 1 III – Procesor și performanță

Și pentru că un smartphone de ultimă generație are nevoie de cel mai bun procesor, Sony Xperia 1 III este echipat cu chipset-ul Qualcomm Snapdragon 888, cu 8 sau 12 GB de RAM. Având în vedere performanța acestui procesor pe alte flagship-uri lansate la început de an, nu încape îndoială că va performa la fel de bine și pe noul Xperia 1 III.

Telefonul mai vine și cu 256 GB spațiu de stocare, dar și cu slot microSD, pentru cei care au nevoie de capacitate de stocare în plus.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>