← Zoom out

Smartphone-ul care și-ar putea schimba singur culoarea

În curând, culoarea smartphone-ului tău s-ar putea să nu mai conteze atât de mult. Și nu pentru că îi vei pune o husă de protecție.

Echipa Zoom in Devices, Lansări
18 Sep 2020  |  1 min
Smartphone-ul care și-ar putea schimba singur culoareaSmartphone-ul care și-ar putea schimba singur culoarea
Let others know:

Join the conversation:
0

Alături de design, de display și de puterea de procesare, culoarea unui smartphone reprezintă în continuare un factor care poate influența cum să îți alegi telefonul. Iar asta în ciuda faptului că de cele mai multe ori vei folosi o husă de protecție care va ascunde culoarea deosebită a device-ului tău.

Producătorul Vivo vrea să schimbe acest lucru și vine acum cu o nouă viziune atunci când vorbim despre culoarea smartphone-ului. Recent, producătorul din China a prezentat o nouă tehnologie care îi permite telefonului să își schimbe singur culoarea și opacitatea la o simplă apăsare de buton montat în partea laterală a device-ului.

Un smartphone din sticlă electromagnetică

Acest lucru este posibil datorită unui material special folosit pe spatele smartphone-ului. Se numește Sticlă electrocromatică, nu este ceva complet nou, a mai fost văzută în trecut și pe alte modele, însă acum arată mai spectaculos ca niciodată.

Primul smartphone care a adus această inovație a fost OnePlus Concept One, care își schimba culoarea atunci când lentilele foto de pe spate nu erau utilizate, acționând atât ca un filtru, cât și ca o metodă de a le camufla.

Trebuie să precizăm însă că în cazul celor de la OnePlus, sticla era folosită exclusiv în jurul camerelor foto de pe spate, așa cum puteți vedea în clipul de mai jos.

Materialul folosit de Vivo mai este regăsit în aviație, în unele mașini de lux, dar și în hotelurile care au înlocuit draperiile cu ferestre de acest tip.

Tehnologia este însă destul de limitată și scumpă, ceea ce ar putea ridica prețul unui terminal. Pentru moment, doar două culori pot fi aplicate pe această sticlă specială, însă chiar și cu această limitare efectul rămâne destul de impresionant.

Fără să prezinte alte specificații sau informații despre această tehnologie, cât de rezistent ar fi un telefon îmbrăcat în sticla electrocromatică și cum s-ar comporta în fața zgârieturilor obișnuite în timpul utilizării, Vivo ne deschide puțin ușa să privim în viitorul produselor sale.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>