← Zoom out

Sfaturi și trucuri pentru TikTok. Cum poți avea succes pe cea mai populară rețea socială

Dacă până în pandemie nu auzisei de TikTok, după lockdown-ul din martie-mai 2020, cu siguranță ai știut ce oferă această aplicație. De la clipuri funny cu animăluțe, rețete de gătit, până la provocări și tutoriale scurte de dans, toate pot fi găsite într-un singur loc.

Echipa Zoom in Cartela Vodafone
10 May 2021  |  5 min
Sfaturi și trucuri pentru TikTok. Cum poți avea succes pe cea mai populară rețea socialăSfaturi și trucuri pentru TikTok. Cum poți avea succes pe cea mai populară rețea socială
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Fie că ai un talent, știi să comunici bine sau pur și simplu vrei să împărtășești oamenilor ideile tale, pe TikTok o poți face destul de ușor. Iată în acest ghid câteva tips & tricks care te pot inspira să dezvolți un cont de la zero la viral.

De ce TikTok?

În primul rând, este o aplicație nouă. Și ca orice aplicație care abia a prins viață va căuta numeroși adepți pe care să îi convertească în utilizatori. Chiar dacă se dezvoltă extrem de repede, nu este atât de „aglomerată” precum Facebook-ul, de exemplu. Așa că ai mai multe șanse ca ceea ce postezi să ajungă rapid la mii de persoane. Drumul către un cont viral este mai scurt acum decât va fi peste 2-3 ani.

În al doilea rând, la fel ca celelalte site-uri de socializare, TikTok devine un mod de comunicare. Avantajul este că în această aplicație poți crea conținut de cel mult un minut. TikTok ne împinge să fim cât mai clari, direcți, conciși în ceea ce vrem să transmitem. Faptul că un clip are maximum 60 de secunde face ca pagina „For You” să promoveze mult mai multe clipuri decât feed-urile din celelalte platforme (Facebook, Instagram). Așa că, sunt șanse mari ca ceea ce postezi tu să ajungă repede în pagina For you.

👉 Este clar că TikTok va continua să aibă o influență mare în zona de social media, mai ales că aplicația are un avânt mult mai rapid decât au avut Facebook și Instagram. Cu peste 5,3 milioane de utilizatori în decembrie 2020 în România, TikTok a depășit Instagramul (5 milioane de utilizatori).

De aceea, la cartela Vodafone poți beneficia acum de o ofertă specială, care te ajută să creezi clipuri TikTok fără să ai grija facturilor de internet.

Ai Oferta 6 cu doar 5€ credit în prima lună, care îți oferă TikTok nelimitat, 60.000 MB internet, nelimitat minute și SMS-uri în rețea, 2000 minute și SMS-uri în orice rețea națională, din care 300 minute internaționale.

După ce am oferit gratuitate pentru folosirea WhatsApp, Facebook și Instagram, ne-am gândit că merită să trecem pe listă și platforma TikTok. Folosind Cartela Vodafone cu TikTok gratuit poți crea sau viziona câte video-uri vrei, pentru că traficul nu va fi contorizat. 

Cum devii viral pe TikTok

Ca să câștigi, prima regulă este să intri în joc. Creează-ți un cont de TikTok apoi studiază pagina For You. De aici te poți inspira și poți observa ce tipuri de conținut există deja. Vei vedea că majoritatea clipurilor sunt din categoriile:

 • Trenduri sau TikTok Challenges – implică de obicei un cântec faimos, un hashtag și o provocare;
 • Duet TikTok cu alți utilizatori;
 • Storytime;
 • Cover-uri muzicale;
 • Clipuri de machiaj;
 • Rețete de gătit;
 • Clipuri educaționale

În general, utilizatorii români preferă conținutul de comedy & entertainment sau daily vlog, dar și domeniile gaming, conținut educațional și tutoriale pe diverse teme. Așa că înainte de a apăsa butonul record pentru a urca prima ta postare, găsește câteva idei de clipuri și gândește-te ce poți aduce nou, original și surprinzător.

Fii constant

Oferta 6 la 5 Euro la Cartela Vodafone cu TikTok nelimitat

Alege un domeniu familiar, astfel încât să poți posta cât mai multe clipuri. Dacă postezi un singur videoclip, pe lângă faptul că nu vei obține noi adepți, platforma TikTok nu va promova contul tău.

Pentru trafic și distracție nelimitată pe TikTok, comandă Cartela Vodafone cu livrare gratuită. Ai oferta cu 6€ credit la numai 5€ în prima lună, 60.000MB internet, nelimitat minute și SMS-uri în rețea, 2000 minute și SMS-uri în orice rețea națională, din care 300 minute internaționale.

Înțelege algoritmul TikTok

Algoritm TikTok este unul de tipul machine learning, adică învățare automată, continuă. TikTok se calibrează în funcție de reacțiile utilizatorilor. Puterea TikTok constă în capacitatea sa de a sugera noi videoclipuri membrilor comunității sale.

Peste 75% din timpul petrecut de utilizatorii TikTok este pe pagina For You. Aici sunt promovate cele mai virale clipuri. Când un videoclip nou este încărcat pe TikTok, platforma va analiza automat conținutul utilizând tehnologia de procesare a limbajului natural.

Mai exact, programul va extrage mai multe informații pentru a înțelege mai bine contextul și conținutul acestuia. Sunt analizate elemente precum: numărul de persoane sau obiecte din clip, locul unde se află acțiunea, melodiile, numele videoclipului, hashtag-urile folosite. Odată ce TikTok a analizat conținutul videoclipului, acesta  trimite clipul către primii 100-300 de utilizatori posibil interesați de acel video.

În funcție de reacțiile utilizatorilor, clipul poate fi trimis la următorii 1000-5000 de utilizatori. În ce condiții clipul este trimis mai departe? Pentru TikTok este important ca video-ul să fie urmărit în întregime sau să aibă o durata medie de vizionare ridicată, să fie apreciat de utilizatori, să stârnească share-uri și comentarii.

Tips & Tricks pentru un profil de TikTok cât mai vizibil

cartela-tiktok-viral-7676402

Pe scurt, algoritmul TikTok este destul de simplu. Fiecare videoclip obține un scor dat de câteva elemente:

 • Rata de vizionare completă
 • Durata medie de vizionare
 • Număr de like-uri
 • Comentarii
 • Share-uri

Cum poți obține un scor cât mai mare și cum poți deveni viral pe TikTok? Iată câteva idei:

În primul rând, creează clipuri cât mai scurte, dar de impact. Primele secunde sunt decisive. Este important ca video-ul creat să fie atractiv de la primele 2-3 secunde. Apoi, clipul trebuie să îi convingă pe utilizatori să rămână până la final.

Încarcă filmulețe cu o calitate și o luminozitate foarte bună. Cu cât imaginile sunt mai clare, șansele ca ele să devină virale sunt mai mari.

Citește și: 12 telefoane mobile cu cea mai bună cameră foto

Folosește hashtag-uri populare în descrierea clipului. Nu uita să adaugi #romania pentru a te conecta cu audiență locală. De asemenea, poți folosi site-ul tiktokhashtags.com pentru a fi la curent cu cele mai virale hastaguri. Stai bine la views când #staibinepenet.

Distribuie filmulețele făcute pe alte rețele sociale.

Interacționează cu alți creatori de conținut. Nu ezita să apreciezi, să comentezi și chiar să faci duet cu alți tiktokeri care îți plac. Un schimb de vizibilitate poate ajuta ambele clipuri să crească.

Nu în ultimul rând, folosește în clipurile tale melodii de top, muzică și sunete la modă. Caută care sunt cele mai populare melodii din TikTok și dă-le play în timp ce editezi videoclipul.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>