← Zoom out

Samsung S20 Ultra review: cel mai spectaculos display lansat vreodată

Samsung S20 Ultra 5G este un smartphone cu specificații care ar face de râs și laptopuri performante.

Costin Giurgea in Reviews
6 Aug 2020  |  5 min
Let others know:

Join the conversation:
0
 • 108 MP
  Camera principală
 • 40 MP
  Camera frontală
 • Dynamic AMOLED 6.9"
  Display
 • 1440 x 3200p
  Rezoluție
 • 5.000 mAh
  Baterie
 • Exynos 990
  Procesor

Samsung S20 Ultra 5G este cel mai mare telefon lansat de Samsung, având un display care îl depășește în dimensiuni pe cel al lui Galaxy Note 10.

Acest smartphone îți oferă cam tot ce ți-ai putea dori de la un astfel de device în 2020, ce-i drept la un preț pe măsură. Hai să vedem ce face acest telefon atât de special și la ce capitole impresionează cu adevărat.

Samsung S20 Ultra review – Design

S20 Ultra este cel mai mare telefon pe care l-a făcut Samsung până acum. Drept urmare, display-ul fiind uriaș, este greu să ajungi cu o singură mână în toate extremitățile telefonului, deci ai nevoie de două mâini pentru a-l manevra.

Telefonul este gros, solid, iar în momentul în care îl pui pe masă, vei observa că are un joc destul de pronunțat, pentru că și bateria camerelor este de dimensiuni generoase.

Finisajele sunt excepționale, designul este unul minimalist, iar sticla și marginile de aluminiu se îmbină elegant. Telefonul vine în două culori: Cosmic Grey și Cosmic Black.

Butoane avem doar pe laterala dreaptă: buton de volum și side key. În partea de sus avem slotul pentru cartela SIM și cardul de memorie, iar în partea de jos avem slotul pentru USB-C și grilajul pentru difuzor.

La fel ca în toată gama S20, marginile acestui S20 Ultra 5G nu se mai preling pe lateral, ceea ce înseamnă că nu vei mai da comenzi când atingi telefonul pe laterale.

Senzația pe care o ai când ții acest telefon în mână este că ai un aparat robust, compact, solid, pe care te poți baza.

Samsung S20 Ultra review – Display

Display-ul acestui telefon este arma cu care Samsung vrea să-și impresioneze clienții. Este vorba despre un Dynamic AMOLED 2x, de 6.9″, rezoluție 1440×3200 px și un high refresh rate de 120 Hz, care transformă total experiența utilizării acestui telefon.

Nu vă ascund, este cel mai bun display pe care l-am văzut vreodată pe un telefon: din punct de vedere al luminozității, contrastului, culorilor și mai ales al refresh rate-ului.

S20 Ultra 5G este capabil de o rată de refresh de 120 Hz, ceea ce înseamnă că atunci când te joci, când faci browsing sau schimbi aplicațiile între ele vei avea parte de cea mai fluidă experiență vizuală pe care ți-o poate oferi un smartphone în 2020.

În momentul în care vrei să ai această rată de 120 Hz, va trebui să faci un compromis la rezoluție, care se duce automat în 2400×1080 px, pentru a conserva durata bateriei.

Personal, eu aș alege mereu rata mai mare de refresh pentru o experiență mai bună, în orice zi a săptămânii și de două ori duminica.

Încă ceva legat de senzorul de luminozitate: am încercat să-l folosesc și înăuntru, și în camere slab luminate, și afară și am rămas ușor dezamăgit de luminozitatea telefonului. Prin urmare, am ales să-l opresc și să dau manual luminozitatea la maximum.

Senzorul de amprentă este situat în partea de jos a telefonului, astfel încât să fie ușor accesibil. Mie mi s-a întâmplat să funcționeze cu greutate uneori, din a doua sau a treia încercare.

Samsung S20 Ultra review – Camere foto/video

Telefonul vine cu 5 camere foto și cea mai importantă modificare de senzor pe care a făcut-o Samsung de la S7 încoace. Cele mai importante două caracteristici sunt camera de 108 MP și zoom 100X. Ai nevoie de ele? Hai să vedem.

Am făcut două poze: una cu camera normală de 12 MP și una cu camera de 108 MP.

comparatie fotografii samsung s20 ultra

În imaginea de mai jos se vede că singura diferență este la zoom sau la crop.

comparatie fotografii samsung s20 ultra

Există și un dezavantaj. Fotografiile făcute cu camera de 108 MP sunt de 10 ori mai mari (aproximativ 2 MB o poză făcută cu camera de 12 MP, versus 24 MB poza făcută cu camera de 108 MP).

Ca regulă generală, fotografiile făcute cu acest S20 Ultra 5G vor ieși minunat: luminozitate bună, detalii excelente, culori pronunțate. Din cauza faptului că senzorul acestei camere este foarte mare, în momentul în care faci o fotografie, subiectul tău va fi foarte bine conturat, iar background-ul va fi ușor blurat. Aproape că nu mai ai nevoie de Live Focus.

Dacă subiectul tău este suficient de mare, doar o parte din el va fi bine definită. În poza de mai jos se vede cum spatele mașinuței se pierde cumva în decor, se întrepătrunde cu fundalul. Ăsta e un efect pe care nu ți-l dorești întotdeauna.

comparatie fotografii samsung s20 ultra

Legat de zoom 100X, v-am mai spus: eu fac parte dintre cei care preferă să se apropie de subiect pentru a face o poză și nu prea îmi place să folosesc zoom-ul pe camera foto.

Totuși, mi se pare remarcabil că există zoom 100X pe un telefon. Chiar dacă nivelul de detalii nu este ce mi-aș dori, trebuie să vă spun că la 10X rezultatul este remarcabil, iar la 30X este acceptabil.

samsung s20 ultra 5g camera wide
Camera Wide 48 MP
samsung s20 ultra 5g camera ultra wide
Camera Ultra Wide 48 MP
samsung s20 ultra 5g zoom 5X
Zoom 5X
samsung s20 ultra 5g zoom 10X
Zoom 10X
samsung s20 ultra 5g zoom 30x
Zoom 30X
samsung s20 ultra 5g zoom 100x
Zoom 100X

Încă o noutate care mă impresionează la acest telefon este că acum poți face fotografii în night mode cu camera ultra wide. Desigur că detaliile nu vor fi la fel de clare ca pe camera wide, dar cât timp poți băga în cadru mai multă informație, iar poza să iasă mai dramatică, mi se pare că poți obține rezultate foarte bune.

În softul camerei, foarte ușor de accesat, vei găsi opțiunea Single take, cu ajutorul căreia poți face dintr-o mișcare mai multe poze și clipuri video: fotografii cu camera wide, cu ultra wide, poze cu filtre, un video normal și unul hyperlapse.

Camera selfie – pe cât de mic este acest decupaj, pe atât de capabilă este camera. În modul selfie, poți să selectezi camera de 40 MP, unde ai un fel de ultra wide, care îți oferă foarte multe detalii. Dacă te duci înapoi la camera normală, se activează și meniul cu filtre.

samsung s20 ultra camera wide
Camera Wide
samsung s20 ultra camera ultra wide
Camera Ultra Wide
samsung s20 ultra camera zoom 5x
Zoom 5X
samsung s20 ultra camera zoom 10X
Zoom 10X
samsung s20 ultra camera zoom 30x
Zoom 30X
samsung s20 ultra camera zoom 100x
Zoom 100X

La video, ai opțiunea de a filma 8K. Atunci când o selectezi, vei observa că telefonul face un zoom înainte să înregistreze. Dacă vrei un background mai larg, poți filma liniștit în 4K, unde funcția Super steady funcționează impecabil, iar detaliile sunt extrem de clare, chiar și în lumină slabă sau în umbre.

Samsung S20 Ultra review – Baterie

Personal, cu acest telefon, în condiții normale de utilizare, dar la setări maxime (refresh rate 120 Hz și luminozitate maximă), n-am avut nevoie să-l încarc pe tot parcursul zilei.

Dacă mi-am propus să-l descarc și l-am utilizat intens (am văzut un film, m-am jucat 3-4 ore, am făcut mult browsing, căutat rețele Wi-Fi și Spotify), tot am ajuns foarte greu, după 7-8 ore, la 20% baterie.

Se descarcă greu bateria acestui telefon și se încarcă repede: de la 10% la 100% în 68 de minute, folosind fast charger-ul din cutie.

Samsung S20 Ultra review – Performanță

Procesorul acestui device este Exynos 990, despre care știm deja că este super rapid și performant. În utilizare reală, iată cum se traduce existența acestui procesor:

 • nu există niciun delay din momentul în care pui degetul pe ecran și cel în care se deschid aplicațiile. Totul se mișcă aproape instantaneu.
 • experiența este foarte plăcută și telefonul nu dă rateuri, indiferent ce i-ai face
 • poți să intri în aplicații și să folosești o parte din cei 16 Gb de RAM pe care îî ai așa încât să ai mereu deschise 3 aplicații în background (ai opțiunea de Quick Launch) și să le deschizi instantaneu
 • vitezele de transfer, mai ales la 5G, sunt absolut uluitoare

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Samsung S20 Ultra 5G, specificații high-end, cu un preț pe măsură

Samsung S20 Ultra 5G este cel mai bun și cel mai scump telefon făcut până acum de Samsung. Are cel mai bun display de pe piață, high refresh rate și o cameră capabilă de zoom 100X.

Ce ne-a plăcut
 • Cel mai bun display din piață
 • Baterie uriașă, de 5.000 mAh
 • Camera foto la zoom 10X scoate fotografii uluitoare
 • Rata de refresh de 120 Hz
 • Viteză-fulger în utilizare, grație procesorului
Ce lipsește
 • Nu are jack pentru căști
 • Este cel mai scump telefon din gama S20
 • Zoom 100X este impresionant, dar detaliile nu sunt tocmai clare

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>