← Zoom out

Samsung S20 review: Specificații de top pe cel mai accesibil telefon din gama S20

Samsung a lansat la începutul anului gama S20, care cuprinde 3 telefoane: Galaxy S20, Galaxy S20 Plus și Galaxy S20 Ultra. Le tratăm pe fiecare în parte în review-urile Zoom, le comparăm între ele și aflăm care este cel mai bun și la ce.

Costin Giurgea in Reviews
6 Aug 2020  |  6 min
Let others know:

Join the conversation:
0
  • 64 MP
    Camera principală
  • 10 MP
    Camera frontală
  • 3240p
    Rezoluție video
  • 6.2"
    Display Dynamic AMOLED
  • 4000 mAh
    Baterie
  • Exynos 990
    Procesor

Samsung Galaxy S20 este cel mai accesibil telefon din gama S20, fiind mai ieftin decât S20 Plus sau S20 Ultra, însă asta nu înseamnă nicidecum că este un smartphone cu specificații mai slabe. Samsung S20 este flagship-ul pentru cei care preferă telefoane mai mici, ușor de utilizat cu o singură mână și compacte.

Samsung S20 review – Design

Telefonul este surprinzător de ușor – are doar 163 de grame. De obicei, când spui ușor referindu-te la un telefon te duci cu gândul la un telefon ieftin. Nu este cazul cu Samsung S20.

Materialele sunt de extrem de bună calitate și pe spate, și pe față. Butoanele sunt impecabile. Partea laterală a smartphone-ului este descrisă de un cadru de aluminiu finisat frumos și nu are multe orificii: un slot pentru SIM și card de memorie, un grilaj pentru difuzor și mufa USB-C.

S20 nu arată radical diferit față de S10, însă punch hole pentru cameră este mai mic, iar ecranul nu se mai „topește” pe marginile telefonului, astfel că nu riști să-l mai atingi accidental la fel de ușor.

Modulul de cameră este și el de dimensiuni mici și are un aspect destul de discret. Acest telefon m-a făcut să-mi fie dor de smartphone-urile portabile și compacte, pe care le folosești cu o singură mână.

Nu avem jack de căști pe niciunul dintre telefoanele din gama S20, așa că vei avea nevoie de niște căști wireless dacă vrei să asculți muzică sau să te uiți la filme în timp ce ai telefonul la încărcat.

Samsung S20 review – Display

Ca la orice smartphone care se respectă, display-ul ocupă toată partea frontală. Din fericire, la gama S20 display-ul nu mai „curge” pe laterale, așa cum se întâmpla în trecut, deci experiența în utilizare este mai plăcută, având în vedere că nu se mai înregistrează comenzi fără ca tu să vrei să le faci.

Display-ul, un Dynamic AMOLED de 6.2″, se joacă cu mintea ta și îți oferă o experiență super fluidă printr-un high refresh rate de top. Când scoți telefonul din cutie, el vine cu un refresh rate standard, de 60 Hz. Dar în setări ai opțiunea de a schimba pe 120 Hz, ceea ce înseamnă o experiență fascinantă atât la browsing pe Instagram sau Facebook, cât și la jocurile care suportă high refresh rate.

Legat de acest high refresh rate, trebuie să vă mai spun ceva: 120 Hz nu poți să faci cu rezoluția maximă. Dacă ai nevoie de rezoluția maximă, telefonul te duce automat în 60 Hz. Cred că acest lucru are legătură cu o grijă a Samsung de a nu se termina bateria prea repede.

Tot la capitolul display, eu am pățit ceva cu senzorul de amprentă: abia la a treia încercare s-a deblocat telefonul. În schimb, face recognition merge absolut impecabil.

Concluzia este că Samsung Galaxy S20 are unul dintre cele mai bune display-uri de pe piață în acest moment, iar rata de refresh de 120 Hz este un bonus care completează experiența acestui ecran.

Samsung S20 review – Camere foto/video

Camerele foto/video de pe acest telefon sunt excelente, dar trebuie să recunosc că mi-au consumat ceva baterie, mai ales că le-am folosit aproape non-stop.

Avem o cameră principală de 12 MP, o cameră ultra-wide de 12 MP și o cameră Tele-photo de 64 MP. Camera tele-photo face zoom optic 3X și zoom digital până la 30X. Mie nu prea îmi place să fac zoom cu camera smartphone-ului: se pierd detalii, imaginea nu este la fel de clară, așa că prefer să mă apropii de subiectul pe care vreau să-l fotografiez.

samsung s20 camera wide
Camera Wide
samsung s20 camera wide
Camera Ultra Wide
samsung s20 camera telefoto
Camera Tele-photo
samsung s20 zoom 3X
Zoom 3X
samsung s20 zoom 10x
Zoom 10X
samsung s20 zoom 30x
Zoom 30X
samsung s20 imagine camera ultra wide
Camera Ultra Wide 1,5X
samsung s20 camera wide 1X
Camera Wide 1X
samsung s20 camera tele-photo
Camera Tele-photo
samsung s20 camera zoom 3x
Zoom 3X
Samsung s20 Zoom 10X
Zoom 10X
samsung s20 camera zoom 30x
Zoom 30X

Însă ce am remarcat la S20 este că la zoom optic 3X detaliile sunt remarcabil de clare, chiar și în umbre, și imaginile se bucură de pixeli mulți. Pentru mine, rezultatul fotografic a fost surprinzător de fiecare dată.

Fotografiile sunt luminoase, saturate bine, uneori chiar mai mult decât mi-aș fi dorit, iar detaliile sunt bine evidențiate, chiar și în pozele făcute în contre jour, când lumina vine din fața obiectivului.

Utilizarea este foarte ușoară: intri în camera foto cu un dublu click pe butonul din lateral.

Inteligența artificială adusă de Samsung pe acest Galaxy S20 ne permite să ne bucurăm acum și de modul Single Take. Poți ca în 10 secunde să te învârți în jurul subiectului, iar telefonul va face mai multe poze, cu mai multe filtre și 2 video-uri: unul normal și unul hyperlapse.

samsung s20 optimized camera telefoto
Camera tele-photo
camera telephoto samsung s20
Camera Tele-photo
camera telephoto de pe samsung s20
Camera Tele-photo
samsung s20 zoom de 3x
Zoom 3X
zoom samsung s20
Zoom 10X
zoom samsung s20
Zoom 30X

Camera selfie funcționează foarte bine. Există un mod care recunoaște când lângă tine mai apare încă o față, iar camera se mută automat pe modul wide. Există night mode pe toate camerele lui S20, inclusiv pe camera selfie.

selfie Costin Giurgea Samsung Galaxy S20

Dacă vrei să filmezi cu acest telefon, am 3 observații de făcut:

Camera principală, în modul ei simplu de 4K, funcționează ireproșabil: simte bine subiectul, face focus tracking foarte bun, detaliile sunt extrem de bune, chiar și în umbre. Există un mod Super Steady, astfel încât să atenuezi mișcările mâinii, când filmezi.

Dacă vrei să folosești modul 8K, aici există și niște dezavantaje. În primul rând, poți filma 8K doar cu camera tele-photo, pentru că doar aceasta are 64 MP. Când folosești această cameră, practic restrângi puțin cadrul și faci zoom pe subiect – în momentul în care te miști sau se mișcă subiectul, verticalele devin puțin diagonale, în funcție de direcția în care te miști.

Asta se numește rolling shutter și este deranjant, mai ales pe clipurile de acțiune. În modul 8K nu se face focus tracking foarte corect și, încă un dezavantaj, clipurile filmate astfel sunt foarte mari: aproximativ 600 Mb pentru un clip de 1 minut.

Dacă filmezi 8K pentru mai mult timp, este posibil să simți și spatele telefonului că se încălzește puțin, pe lângă modulul camerei.

Samsung S20 review – Baterie

Există și un inconvenient la a folosi high refresh rate de 120 Hz: consumă mai multă baterie. În testele pe care le-am făcut cu Samsung S20, pe modul high refresh rate bateria s-a terminat mai repede cu 30%.

Asta nu înseamnă că bateria s-a terminat mai devreme de o zi. Telefonul m-a ținut cam o zi întreagă de utilizare, cu 5 ore de ecran și restul în stand by, cu refresh rate de 120 Hz și luminozitate dusă la maximum.

Dacă am folosit telefonul pe 60 Hz și luminozitate medie aproape că am ajuns la 2 zile de utilizare, fără să-l încarc. Și asta pe o baterie de 4.000 mAh, dar utilizată corect.

Dacă totuși te joci mult, downloadezi și te uiți la filme sau seriale, atunci sigur îți va fi util fast charger-ul din cutie, care te duce de la 35% baterie la 100% cam în 55 de minute.

Samsung S20 are și wireless power share, deci poți încărca un alt device Samsung, poate un ceas sau telefonul unui prieten.

Samsung S20 review – Performanță

Procesorul gamei S20 pentru Europa este Exynos 990. Indiferent câți GB de RAM ai sub carcasă, 12 GB la S20 și S20 Plus sau 16 GB la S20 Ultra, telefonul se va mișca impecabil, fie că vorbim despre cât de repede se încarcă aplicațiile, despre cât de bine se mișcă jocurile, de transferul de date sau tehnologia 5G, tot ce face acest telefon se întâmplă cu o rapiditate aproape instantanee.

Peste Android 10, Samsung a venit cu One UI 2, o interfață prin care a încercat să optimizeze utilizarea acestui telefon. Asta te ajută la ecranele mai mari să folosești cu o singură mână telefonul, deci este mai util pe S20 Plus și Ultra. Este acel detaliu care îți face viața mai ușoară cu telefonul și pe care eu îl apreciez.

Samsung S20 nu este cel mai bun S20, nu este nici cel mai bun compromis S20, dar este cel mai accesibil și cel mai finuț.

De ce să-l cumperi? În primul rând, pentru display – este cel mai bun din industrie în acest moment și totul are legătură cu acest high refresh rate, care face experiența de utilizare absolut minunată. Camerele sunt și ele surprinzător de bune, și nu doar cele de pe spate, ci și camera frontală.

De ce să nu-l cumperi? Păi dacă vrei zoom 100X și dacă vrei un ecran mai mare.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Samsung S20, experiență remarcabilă la un preț mai accesibil

Poate că lui Samsung S20 îi lipsesc câteva funcții ale fraților săi mai mari, S20 Ultra și Plus, dar chiar și așa îți oferă o experiență remarcabilă pentru un flagship, la un preț mai accesibil.

Ce ne-a plăcut
  • Are un display fantastic, cu rată de refresh de 120 Hz
  • Camerele foto/video sunt cele mai bune ale lui Samsung
  • Procesor puternic și performanță excelentă
Ce lipsește
  • Scannerul de amprentă nu funcționează mereu din prima
  • Nu are jack pentru căști

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>