← Zoom out

Samsung S20 Plus review: Cel mai bun compromis din gama S20

Samsung S20 Plus este cel mai bun compromis din gama S20, dacă ne gândim la raportul calitate/preț și este, în momentul de față, unul dintre cele mai bune telefoane cu Android pe care le poți cumpăra.

Costin Giurgea in Reviews
6 Aug 2020  |  5 min
Let others know:

Join the conversation:
0
  • 12 MP
    Camera principală
  • 10 MP
    Camera frontală
  • 3040×1440 px
    Rezoluție video
  • 6.7"
    Display Dynamic AMOLED
  • DA
    5G ready
  • Exynos 990
    Procesor

Samsung S20 Plus este cel mai impresionant din gama lansată anul acesta de producătorul coreean – are un display mai mare ca S20 și nu este la fel de scump precum S20 Ultra, fără să facă rabat de la performanță.

Samsung S20 Plus review – Design

Nu am glumit când am spus că este cel mai bun compromis, pentru că este puțin mai greu decât un S20 (186 de grame versus 163 de grame), ceea ce îl face mai solid și nu are un modul de cameră la fel de proeminent ca la S20 Ultra.

Materialele folosite sunt impecabile, e drept că acest Piano Black de pe spate este și magnet de amprente, dar arată foarte bine chiar și așa.

Display-ul nu mai coboară în laterale la fel cum se prelingea la celelalte generații Samsung, ceea ce înseamnă mai puține șanse să dai comenzi accidentale când atingi din greșeală marginile telefonului.

Avem două butoane pe partea dreaptă: butonul de volum și butonul cu care accesezi rapid camera, prin două tap-uri, sau cu care poți accesa Bixby. În partea de sus avem slot pentru SIM și card de memorie, în partea de jos avem mufa pentru USB-C și grilajul pentru difuzor.

Per total, avem aici un telefon care arată foarte 2020, cu materiale de foarte bună calitate și cu un modul de camere care nu este deranjant deloc.

Samsung S20 Plus review – Display

În momentul în care pornești display-ul, experiența intră într-o cu totul altă dimensiune. Avem aici în Lock Screen o animație de la Samsung care îți spune de la început că refresh rate-ul acestui telefon este unul de top. Ce înseamnă de top? Păi mult peste standardul de 60 Hz – chiar dublu, de 120 Hz.

Când faci browsing pe rețelele sociale, te joci prin aplicații, faci multitasking sau te joci un joc care suportă 120 Hz, experiența este fantastică și parcă nu-ți vine să te mai întorci la un refresh rate mai mic.

Senzorul de amprentă este poziționat în partea de jos a ecranului și s-ar putea, la fel ca la S20, să funcționeze din a doua sau a treia încercare. Noroc că face recognition funcționează aproape instantaneu și ai astfel o soluție rapidă pentru a-ți debloca telefonul.

Modul default al acestui Samsung Galaxy S20 Plus este în 60 Hz, iar rezoluția maximă este de 3200×1440 px, ceea ce este foarte bine. Dar dacă vrei să folosești modul 120 Hz, rezoluția se va duce automat la 1080.

Cel mai probabil asta se întâmplă pentru că Samsung nu a vrut ca în modul 120 Hz și rezoluție maximă să se termine prea repede bateria telefonului.

În testele mele, nu avut nicio problemă să stau cu luminozitate maximă și cu refresh rate 120 Hz toată ziua, fără să fie nevoie să încarc telefonul. Dacă stai cu el pe 60 Hz, vei avea o viață cam cu 30% mai lungă a bateriei.

Samsung S20 review – Camere foto/video

Modulul de pe spate este cel mai bun compromis din toată gama S20. Dacă la modelul de bază, S20, modulul de cameră este foarte discret, la S20 Plus mai avem un extra senzor, time of flight. Pe lângă acesta, mai avem camera principală de 12 MP, camera ultra wide, tot de 12 MP, și camera tele-photo, de 64 MP.

Spre deosebire de S20 Ultra, modulul camerei de pe S20 Plus este mai discret și mai subțire. Dacă le pui pe ambele pe masă, la Ultra vei avea un joc destul de pronunțat al camerei, la S20 Plus, aproape deloc. Dacă vrei să afli mai multe despre diferențele între cele trei telefoane, găsești toate detaliile în această comparație între S20, S20 Plus și S20 Ultra.

Pozele pe care le poți face cu S20 Plus sunt mai degrabă fotografii. Nivelul de detalii pe care îl poți scoate cu camerele de pe acest telefon este minunat, indiferent de lumina pe care o ai la dispoziție. Avem și un night mode, care funcționează impecabil, și pe tele-photo, și pe camera wide & ultra wide, și chiar pe camera selfie.

Samsung s20 plus Camera Ultra Wide 0,5X
Camera Ultra Wide 0,5X
Samsung s20 plus Camera Wide 1X
Camera Wide 1X
samsung s20 plus camera telephoto
Camera Tele-photo 64 MP
samsung s20 plus zoom 3x
Zoom 3X
Samsung s20 plus zoom 10X
Zoom 10X
samsung s20 plus zoom 30x
Zoom 30X

Fotografiile sunt luminoase, au un contrast foarte bun, nivelul de detalii este spectaculos și uneori sunt puțin mai saturate decât mi-ar plăcea mie. Dar per total, rezultatul este absolut impresionant.

Camera tele-photo de 64 MP este capabilă să facă zoom maxim 30X. Dar sfatul meu ar fi să nu folosești chiar 30X. Un 10X este mai decent, dar dacă vrei detalii foarte bune, atunci rămâi la maximum de zoom optic, adică 3X.

samsung s20 plus camera wide
Camera Wide 1X
samsung s20 plus camera ultra wide 0,5X
Camera Ultra Wide 0,5X
samsung s20 plus camera telefoto 64mp
Camera Tele-photo
samsung s20 plus camera telephoto macro
Camera Tele-photo
samsung s20 plus camera telefoto
Camera Tele-photo
s20 plus 3x
Zoom 3X
s20 plus 10x
Zoom 10X
s20 plus 30x
Zoom 30X

Dacă vrei să faci video, camera principală filmează 4K, focus tracking-ul se face foarte rapid, iar detaliile surprinse pe filmare sunt foarte bune. Există și un mod Super steady în care poți să filmezi. Acesta atenuează mult din mișcările involuntare pe care le faci, așa că vei avea clipuri video de o claritate mult mai bună.

Dacă vrei să filmezi 8K, sfatul meu este să pui telefonul pe un trepied și să filmezi un subiect care să nu se miște foarte mult. Altfel, vei avea următoarele probleme: telefonul nu face focus tracking pe video, în acest mod, și există și mult rolling shutter, deci verticalele din video se vor transforma în diagonale când te miști după subiect.

În al doilea rând, pentru imensa cantitate de informație pe care să o cuprinzi într-un video 8K, telefonul folosește camera tele-photo de 64 MP. Asta înseamnă că face puțin zoom și strânge cadrul, eliminând astfel ceva informație de background.

De asemenea, în 8K folosești foarte multă capacitate de stocare, clipurile fiind destul de mari.

Dincolo de aceste neajunsuri, trebuie să recunoaștem că este impresionant că un telefon poate filma 8K cu atâta ușurință.

Samsung S20 Plus review – Baterie

Dacă și bateria este mare, de 4.000 mAh, și telefonul este optimizat pentru a o folosi corect, rezultatul este cât se poate de bun la finalul zilei.

Spre exemplu, am terminat ziua cu 44% baterie, iar în momentul în care am pus fast charger-ul, a durat 44 de minute până când telefonul s-a încărcat până la 100%.

Dacă folosești smartphone-ul mult în timpul zilei și nu ai fast charger-ul la tine, poți face reverse wireless charging cu un alt telefon Samsung.

Samsung S20 Plus review – Performanță

Procesorul acestui S20 Plus, la fel ca pe întreaga gamă S20, este un Exynos 990. Acets procesor te ajută chiar și cu 12 GB de RAM, câți sunt pe acest telefon (spre deosebire de S20 Ultra, care vine cu 16 GB de RAM), să rulezi aproape instantaneu toate aplicațiile.

Orice aplicație ai vrea să deschizi, indiferent dacă ea mai rulează sau nu în background, vei observa că se deschide la prima apăsare. În momentul în care faci multitasking, te poți plimba rapid dintr-o aplicație în alta. Iar când te joci, nu există niciun delay.

Orice îi arunci să proceseze, telefonul o face cu ușurință. E adevărat că unele dintre aceste task-uri consumă mai multă baterie, la fel cum e adevărat și că uneori telefonul se încinge puțin pe spate, dar rezultatul este că funcționeaă impecabil.

De ce să-l cumperi? Dacă vrei cel mai bun compromis din gama S20.

De ce să nu-l cumperi? Dacă vrei un ecran și mai mare și te deranjează că are un frate cu specificații mai puternice.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Samsung Galaxy S20 Plus, cel mai bun compromis din toată gama

S20 Plus nu este nici inutil de mare, nici deranjant de mic. Dacă vrei cel mai accesibil sau cel mai de top S20, atunci poți alege S20, respectiv S20 Ultra. Dar dacă vrei cel mai bun compromis din gamă, S20 Plus este telefonul pentru tine. Samsung S20 Plus are un echilibru foarte bun între design, greutate, putere de procesare și detalii pe care le poate surprinde cu camera foto, la zoom 3X. În plus, telefonul este capabil de cele mai mari viteze de transfer pe care le pune la dispoziție tehnologia 5G.

Ce ne-a plăcut
  • Display luminos, de 120 HZ
  • Baterie care te ține toată ziua
  • Camere versatile și zoom optic 3X excelent
  • Procesor rapid și puternic
Ce lipsește
  • Mai scump ca S20
  • Senzorul de amprentă funcționează uneori la a doua sau a treia încercare
  • Nu are jack de căști
  • Filmarea 8K nu are mod Super Steady

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>