← Zoom out

Samsung pregătește o cameră rotativă pentru selfie-uri

La mijlocul anului 2019, Samsung a lansat Galaxy A80, primul său smartphone cu o cameră rotativă. Acum, producătorul coreean lucrează la un nou sistem pentru o cameră rotativă pentru viitorul său smartphone, și anume Galaxy A82. Așadar, nu este pentru prima dată când Samsung investește în această inovație.

Echipa Zoom in Devices
24 Feb 2021  |  2 min
Samsung pregătește o cameră rotativă pentru selfie-uriSamsung pregătește o cameră rotativă pentru selfie-uri
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Acum, Samsung explorează alt design care s-ar putea regăsi pe un viitor model Galaxy. Designul permite setului de camere din spate să se răsucească și să se îndrepte către utilizator, atunci când vrea acesta vrea să-și facă un selfie.

Conform LetsGoDigital, World Intellectual Property Office a publicat în ianuarie un brevet care prevede un smartphone Samsung cu o gamă rotativă de camere pe spate.

Viitorul smartphone ar avea o cameră triplă pe spate, fără cameră pentru selfie. Pentru a face un selfie, camera se va ridica parțial și se va roti 180 de grade pentru a se îndrepta spre utilizator. Când utilizatorul va efectua apeluri video sau va face selfie-uri, va avea la dispoziție doar una dintre cele trei camere. Cele două camere de jos rămân în carcasă și sunt dezactivate automat. Astfel, camera principală poate acționa ca o cameră selfie, iar calitatea fotografiei ar fi automat îmbunătățită.

Documentația publicată de World Intellectual Property Office descrie încă o opțiune. Camera se poate ridica și mai mult pentru a expune și al doilea obiectiv, dar, în practică, aceasta pare a fi o soluție mai puțin solidă și durabilă și ar putea face sistemul de camere vulnerabil.

Documentația publicată de World Intellectual Property Office descrie încă o opțiune. Camera se poate ridica și mai mult pentru a expune și al doilea obiectiv, dar, în practică, aceasta pare a fi o soluție mai puțin solidă și durabilă și ar face sistemul de camere extrem de vulnerabil.

Un astfel de sistem de camere are mai multe avantaje. În primul rând, utilizarea unei camere pop-up, oferă un ecran complet, fără decupaje, iar smartphone-ul va avea un aspect modern și elegant.

Majoritatea camerelor retractabile utilizate până în prezent au fost testate pentru a rezista de cel puțin 200.000 de ori. Aceasta înseamnă că poți utiliza camera selfie de cel puțin 100 de ori pe zi timp de 5 ani.

Un dezavantaj este însă impermeabilitatea. Din cauza acestui sistem, este dificil să faci smartphone-ul rezistent la apă și praf.

Așteptăm să vedem cum va arăta succesorul lui Galaxy A80, întrucât nu există vreo indicație că Galaxy A82 va avea un design similar.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>