← Zoom out

Samsung Galaxy S22 vs S22+ vs S22 Ultra. Care telefon este cel mai bun?

Cel mai nou trio de la Samsung a fost lansat în luna februarie. Familia S22 a venit, așa cum ne-am obișnuit deja, cu cei trei membri faimoși: S22, S22+ și S22Ultra, fiecare având propria lui abordare. În articolul acesta prezentăm pe larg avantajele fiecărui model, dar și o scurtă comparație între ele.

Echipa Zoom in Lansări
10 Mar 2022  |  6 min
Samsung Galaxy S22 vs S22+ vs S22 Ultra. Care telefon este cel mai bun?Samsung Galaxy S22 vs S22+ vs S22 Ultra. Care telefon este cel mai bun?
Sursa: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Puncte forte ale lui Samsung Galaxy S22

De departe, prețul este primul punct forte al lui Samsung Galaxy S22. Modelul standard este cel mai accesibil ca preț, astfel că dacă ești dispus să investești până în 1000 de euro într-un Samsung nou, S22 este varianta cea mai potrivită.

Display Samsung Galaxy S22

Dimensiunile compacte sunt de asemenea un alt avantaj, mai ales pentru cei care vor un telefon cât mai mic, pe care îl pot manevra ușor, cu o singură mână. S22 vine cu cel mai mic display al seriei: 6.1″, Dynamic AMOLED 2X, cu rezoluție de 1080 x 2340 pixels, cu luminozitate bună, 1300 nits și cu rată de refresh de 120Hz care poate scădea automat până la 48Hz, în cazul în care conținutul pe care îl urmărești pe telefon nu este foarte dinamic.

Sistem camere foto – Samsung Galaxy S22

Al treilea atu notabil ține de sistemul de camere foto. Pe S22 vei găsi aceleași specificații ca pe S22+. S22 oferă patru camere, adică cea frontală de 10 MP, plus alte trei lentile pe spate:

 • Camera wide de 50MP, f/1.8;
 • Camera ultra-wide de 12 MP, f/2.2;
 • Camera telefoto de 10 MP,  f/2.

Îmbunătățiri semnificative au fost aduse la capitolul fotografii făcute pe timp de noapte sau în lumină slabă. S22 vine echipat cu opțiunea Nightography, întâlnită și pe celelalte două modele. Camera lui S22 detectează când te afli în întuneric și activează senzorul de pixeli care este cu 23% mai mare decât cel de pe S21.

Procesor și performanță Samsung Galaxy S22

De asemenea, S22 se laudă cu același procesor de pe S22 Ultra, procesor Exynos 2200, de 4 nm, care oferă o experiență inedită de utilizare.

Nu în ultimul rând, rezistența, durabilitatea sau calitatea materialelor este un alt atu al lui S22. Telefonul are un body acoperit pe față și pe spate cu Gorilla Glass Victus+, are rame din aluminiu, plus că vine certificat cu protecție împotriva apei și prafului, IP68.

Sursa: Shutterstock

Puncte forte ale lui Samsung Galaxy S22+

Versiunea Plus se aseamănă destul de mult cu Samsung Galaxy S22, astfel că vorbim de avantaje similare:

 • Design elegant și foarte rezistent: Samsung Galaxy S22+ vine cu body sigur, durabil, acoperit cu sticlă Gorilla Glass Victus+, cu rame din aluminiu, plus că asigură o rezistență la apă și praf, IP68;
 • Sistem de camere generos care te ajută să captezi imagini clare, stabile, detaliate și în culori vii, indiferent dacă fotografiile sunt făcute pe timp de noapte sau în lumină slabă;
 • Alături de modelul standard, dar și de S22 Ultra, S22+ vine cu cel mai rapid cip utilizat pe Galaxy – procesor Exynos 2200, de 4 nm;
 • Având un ecran de 6.6”, versiunea Plus se situează la mijlocul „clasamentului” dintre S22 care vine cu 6.1” și modelul Ultra care vine cu 6.8’’. Practic ai un telefon echilibrat ca greutate, ecran, dimensiuni. La fel ca S22, versiunea Plus vine cu un display Dynamic AMOLED 2X, cu rezoluție de 1080 x 2340 pixels, cu luminozitate bună.
Sursa: Shutterstock

Puncte forte ale lui Samsung Galaxy S22 Ultra

La Samsung Galaxy S22 Ultra, punctele forte sunt cel mai ușor de remarcat, iar asta pentru că modelul de anul acesta vine cu ceva nou și spectaculos. În primul rând, este un hibrid între modelul S și modelul Note, iar asta se poate observa din designul care amintește de S20 Note Ultra, având acele muchii și unghiuri drepte, ascuțite și nerotunjite.

Upgrade la Galaxy S22 Ultra – S Pen încorporat pe Galaxy

Samsung Galaxy S22 Ultra vine „accesorizat” cu S Pen care pentru prima dată se potrivește perfect într-un device din gama S. Ascuns în  partea de jos a telefonului, S Pen-ul este ideal pentru a scrie, a schița sau a controla telefonul rapid. Optimizările aduse telefonului fac ca mișcarea S Pen-ului să fie la fel de naturală precum cerneala pe hârtie, astfel că dacă obișnuiești să scrii ideile tale pe foaie, acum le poți transforma ușor într-un text lizibil, pe care să îl poți păstra și accesa pe telefon. Galaxy S22 Ultra deschide modalități noi de a fi creativ și productiv, iar acesta ar fi primul avantaj promovat de S22 Ultra.

Patru camere performante

Un alt motiv pentru care telefonul merită vânat de către iubitorii de flagship-uri Android este camera principală. Un wide de 108 MP, cu f/1,8, versiune îmbunătățită a senzorului, echipat cu Adaptive Pixel, dotat cu funcții inteligente AI și cu opțiuni avansate de Nightography care îți permit să obții poze și videoclipuri clare indiferent dacă este zi sau noapte.

De asemenea,  Samsung  Galaxy S22 Ultra vine dotat cu cel mai puternic procesor de pe Samsung: un Exynos 2200 care oferă utilizatorilor cea mai bună performanță și experiență mobilă posibilă și întâlnită vreodată pe un Galaxy S.

La toate acestea se adaugă o baterie foarte bună, de 5000 mAh,  cu o încărcare super-rapidă de 45W, astfel încât poți avea 100% baterie în mai puțin de 40 de minute.

Sursa: Shutterstock

Samsung Galaxy S22 vs S22+ vs S22 Ultra. Comparație și concluzii – care Samsung este cel mai bun

Luat în ansamblu, Samsung Galaxy S22 este aproape la fel de bun ca S22+, iar versiunea S22+ este aproape la fel de performantă ca şi fratele său mai mare, doar că îi lipsesc S Penul, 0.2″ în diagonală și camera de 108 MP.

Privite în detaliu, observăm că cele trei modele vin cu propriile îmbunătățiri, ceea ce justifică și diferențele de preț.

Samsung Galaxy S22 vs S22+ vs S22 Ultra – diferențe

În primul rând, dimensiunile celor trei modele diferă. Așa că putem clasifica telefoanele de la mic la mare astfel: Samsung Galaxy S22 are un display de 6.1″, S22+ vine cu 6.6″, iar Ultra urcă până la 6.8″. De asemenea, greutatea diferă și avem 168 g pentru S22, 196 g pentru S22+ și 229 g pentru modelul Ultra.

Tot la display, există diferențe importante la capitolul luminozitate: S22 are 1300 nits, în timp ce S22+ și Ultra au 1750 nits. Ca rată de refresh, toate cele trei modele vin cu 120Hz care se pot ajusta automat în funcție de conținutul pe care îl urmărești pe ecran. Rata de refresh a modelului Ultra poate scădea până la 1Hz, în timp ce S22+ și S22 standard pot fi ajustate până la 48Hz.

După display, următoarele diferențe majore se pot observa la sistemul de camere foto și la baterie. Modelele S22 și S22+ au aceleași specificații la capitolul camere foto și vin echipate cu patru lentile:

 • Camera Wide de 50 MP;
 • Camera Ultra Wide de 12 MP;
 • Camera Telephoto de 10 MP;
 • Camera frontală pentru selfie, de 10 MP;

Modelul Ultra depășește așteptările și vine cu o cameră în plus față de primele două modele, astfel că pe spatele lui S22 Ultra găsim:

 • Cameră Wide de 108 MP;
 • Cameră Ultra Wide de 12 MP;
 • Două camere Telephoto de 10 MP;

Camera frontală, pentru selfie este îmbunătățită și ea, astfel că Ultra aduce 40 MP în loc de 10 MP cât găsim pe camerele frontale de pe S22 și S22+.

O altă diferență importantă o avem la capitolul autonomie. Galaxy S22 vine echipat cu o baterie de 3700 mAh cu încărcare rapidă de 25 W, S22+ are 4500 mAh cu fast charging de 45 W, în timp ce modelul Ultra ajunge la 5000 mAh  cu încărcare rapidă de 45 W. Practic, cum era de așteptat, S22 Ultra este cel mai durabil telefon din serie, putând fi folosit o zi întreagă fără să fie nevoie de încărcare.

Samsung Galaxy S22 vs S22+ vs S22 Ultra – asemănări

Când vine vorba de asemănări, cele mai evidente sunt între Samsung Galaxy S22 și Samsung Galaxy S22+, aceste două modele fiind aproape identice. Singurele diferențe între ele sunt la capitolele display și baterie. În rest, sistemul de camere foto, procesorul și designul sunt la fel.

În schimb, Samsung Galaxy S22 Ultra se detașează considerabil de S22 și S22+, iar asta se observă încă de la design, dimensiuni, display, baterie. Conceptul lui S22 Ultra este diferit, modelul redefinind experiența mobilă prin îmbinarea celor mai bune funcții Galaxy din seriile Note și S. Pentru prima dată până acum, S Pen-ul încorporat, preferat de utilizatorii Note, vine echipat pe un dispozitiv din seria S – și este cel mai rapid și mai receptiv S Pen creat vreodată de Samsung.

Astfel că singurele aspecte comune care leagă seria sunt:

 • procesorul Exynos 2200 de 4nm – cel mai rapid procesor întâlnit vreodată pe un Samsung este prezent pe toate cele trei smartphone-uri;
 • rezistența materialelor – cele trei S22 au body construit din cel mai puternic cadru de aluminiu, sunt protejate cu sticlă dură și vin cu certificare IP68 care oferă rezistență la apă și praf.

Pe scurt, fiecare telefon din familia S22 vine cu dotări excelente la partea de performanță. Orice alegere ai face, fii sigur că experiența de utilizare oferită de orice S22 este la nivelul așteptărilor actuale. Telefoanele sunt create pe nevoile pasionaților de tehnologie, de gadgeturi memorabile și a celor care vor să aibă cu ei un smartphone rapid, pe care se pot baza 24 din 24, indiferent că au de trimis un mesaj, de terminat un joc, de postat reeluri în social media, de făcut un live pe facebook sau de luat notițe rapid cu S Penul, direct pe displayul telefonului.

Sursa Foto: Shutterstock

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>