← Zoom out

Samsung Galaxy S21 FE – tot ce trebuie să știi despre noul telefon

După multe zvonuri și lungi discuții, mult așteptatul Samsung Galaxy S21 Fan Edition scoate la lumină toate specificațiile sale tehnice și ne spune la ce lucruri concrete ne putem aștepta de la el. Așa că, în acest articol, prezentăm pe rând detaliile ce țin de display, baterie, camere foto, performanță și, nu în ultimul rând, aflăm asemănările și deosebirile dintre S21 FE și S21.

Manea Andreea in Lansări
4 Jan 2022  |  4 min
Samsung Galaxy S21 FE – tot ce trebuie să știi despre noul telefonSamsung Galaxy S21 FE – tot ce trebuie să știi despre noul telefon
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Specificații Samsung Galaxy S21 FE – ce aduce Fan Edition în comparație cu S21

Poate că te gândești ce legătură are S21 FE cu vedeta anului 2021, și de ce nu îl comparăm cu S20 FE, fratele mai mare, ci cu S21. Ei bine, Galaxy S21 FE ar putea fi o alternativă mai ieftină la S21, la fel cum este Samsung Galaxy S20 Fan Edition pentru Samsung Galaxy S20. Practic, poți avea avantaje asemănătoare cu cele de pe S21, la un preț mai accesibil. Așa că, dacă îți dorești un smartphone abia lansat și care se străduiește să atingă așteptările lui S21, iată în continuare o scurtă comparație, pornind de la principalele dotări.

Display performant și asemănător cu S21

Fanii Samsung știu deja că versiunea de bază, S21, are un display ireproșabil. Dynamic AMOLED 2x, cu rezoluție 1080 x 2400 pixels, cu 1300 nits luminozitate și cu performanța de a se adapta automat de la 48Hz până la 120Hz, în funcție de conținutul pe care îl urmărești pe ecran. Un bonus important este legat de protecția dată de Gorilla Glass Victus, mai rezistentă la zgârieturi și lovituri ca până acum. Nu lipsește nici protecția IP68 împotriva apei și a prafului. Se pare că, versiunea  Samsung Galaxy 21 FE împrumută o parte dintre avantajele display-ului S21 și aduce tot un Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+ cu rezoluție 1080 x 2340 pixels.

Una dintre diferențe ar fi dată de dimensiuni. S21 vine cu un ecran de 6.2”, în timp de S21 FE vine cu display de 6,4”.

Fii primul care se bucură de beneficiile lui Samsung Galaxy S21 FE. Odată cu lansarea noului model, la versiunea de 128 GB, vei primi și un CADOU: 🎁 căști Buds2. Lasă-te captivat de lumea ta digitală nu doar vizual, ci și cu ajutorul celui mai bun sunet.  

Autonomie mai bună decât S21

Știm deja că din generația S21, modelul de bază avea cea mai mică autonomie, 4000mAh. Cu 1000 mAh mai puțin decât varianta Ultra și 800 mAh mai puțin decât versiunea S21 Plus.

Samsung Galaxy S21 FE aproape că face media aritmetică a celor trei modele și vine cu o baterie de 4500 mAh – suficientă cât să te țină o zi întreagă, plus că are și fast charging, pentru utilizatorii activi, aflați mereu în mișcare.

Procesor Snapdragon 888

Dacă la versiunea S21, existau două modele de procesoare, Exynos 2100 (5 nm) pentru variantele internaționale și Snapdragon 888 5G (5 nm) pentru USA și China, la S21 FE vei găsi doar modele echipate cu celebrul Snapdragon 888. Ce înseamnă asta, mai exact? Că S21 Fan Edition îți permite să realizezi cu succes orice task digital: de la gaming, filmări 4K, editări excel, până la cele mai simple taskuri de zi cu zi.

Sistem de camere foto

Sursa: Vodafone Shop

Și am ajuns la parte mult îndrăgită de utilizatorii de smartphone-uri: camerele foto. Aici trebuie să recunoaștem că Samsung Galaxy S21 FE are ceva mai puțini MP pe lentile. Astfel, în loc de 64 MP pe camera principală, cât ai pe S21, versiunea Fan Edition vine cu doar 12 MP. Însă, parte bună este că se păstrează aceleași modele de obiective:

  • wide de f/1.8;
  • ultrawide cu f/2.2 și 12 MP cât întâlnești și pe S21;
  • telephoto cu f/2.4 și 8MP.

Un alt avantaj care compensează absența celor 64 MP este camera de selfie de pe Samsung Galaxy S21 FE, care vine cu 32 MP în loc de 10 MP, cât are S21. Nu vei putea filma 8K cum permite versiunea de bază, dar sigur îți vor fi suficiente clipurile 4K.

Samsung Galaxy S21 FE este pentru tine dacă

Dacă ești fan Samsung și dorești să cumperi un telefon nou anul viitor, există câteva motive bune pentru care s-ar putea să fii tentat de noul Samsung Galaxy S21 FE.

  1. În primul rând, este un model la fel de nou ca începutul de an 2022 – perioada lui de lansare. Așa că, vine echipat cu funcții și specificații fresh, demne de 2022. Samsung Galaxy S21 FE dă startul unui nou an;
  2. Ai un design elegant care inspiră durabilitate;
  3. Ai rezistență garantată de brandul Samsung;
  4. Datorită ecranului performant, Samsung Galaxy S21 FE oferă o experiența în utilizare foarte fluidă și captivantă, indiferent că alegi să urmărești un clip, să dai play jocului preferat sau să citești acest articol;
  5. Un telefon echipat cu procesor Snapdragon 888 = un device pe care te poți juca ore bune, te poți antrena în discuții și postări online, poți urmări un film în Vodafone TV sau poți citi un eBook, fără întreruperi, erori sau alte probleme. Ai un ajutor de nădejde în tot ce îți propui să faci;
  6. Chiar dacă nu ai camere care depășesc 32 MP, cu Samsung Galaxy S21 FE  poți crea poze excelente și clipuri în format 4K, pe carte fanii tăi din social media sigur le vor îndrăgi;
  7. Ai memorie și baterie suficiente cât pentru toate avantajele de mai sus: poze, filme 4K, multitasking, jocuri preferate, câte și mai câte.>