Samsung Galaxy Note20 Ultra: primele impresii
Galaxy Note 20 Ultra e cel mai puternic smartphone realizat până în prezent de Samsung. Conceput în primul rând pentru productivitate, telefonul oferă mult mai mult de atât.
Samsung Galaxy Note20 Ultra vine cu specificații de top, respectă standardul premium al predecesorilor săi și îi oferă utilizatorului putere nelimitată.
Design
Note 20 Ultra e impunător. Deși cântărește 208 grame, are 8.1 mm grosime și este mult mai mare decât palma unui utilizator obișnuit, sticla mată de pe spate îl face stabil în mână și foarte plăcut la atingere.
Protejat pe ambele fețe cu noul Gorilla Glass Victus, Samsung Note 20 Ultra a fost finisat cu o ramă din oțel inoxidabil care îi oferă un aspect solid și elegant.
Culorile în care poate fi cumpărat sunt acest Mystic Bronze superb, dar și Mystic Black și Mystic White.
Butoanele de volum și cel de pornire se regăsesc acum exclusiv în dreapta, iar modelul vine cu un slot dedicat pentru cardul suplimentar de memorie de până la 1TB.
Nu în ultimul rând, cele două boxe așezate în partea superioară și cea inferioară oferă un sunet stereo de Ultra calitate.
S-PEN
Tot în partea inferioară se ascunde arma specială a acestui flagship: S-Pen, un stylus mai impresionant ca niciodată.
S-Pen vine pe acest model cu o latență de numai 9 milisecunde, ceea ce oferă o senzație Ultra-reală, similară cu cea pe care o găsești la un stilou normal.
Pe scurt, aplicațiile de productivitate prind viață cu această nouă generație îmbunătățită.
DISPLAY
Putem să listăm specificații sau putem să rezumăm totul într-un cuvânt: WOW! Dynamic AMOLED HDR10+ de 6.9″, cu 16 milioane de culori și senzor de amprentă.
Display-ul Note 20 Ultra oferă o rată de refresh de 120Hz FHD sau 60Hz QHD, este capabil să facă tranziția între ratele de reîmprospătare în funcție de activitatea utilizatorului, de la mailuri și browsing, la filme și jocuri. Astfel, orice ai face pe telefon, vei avea parte de cea mai bună calitate posibilă a imaginii.
Culorile sunt vii, imaginile 4K sau 8K arată mai bine ca niciodată, tranziția între aplicații sau meniurile telefonului este impecabilă, iar jocurile te vor convinge să petreci multe ore cu telefonul în mână.
BATERIE
Note 20 Ultra vine cu o baterie de 4,500 mAh, suficientă cât să duci la capăt o zi extrem de productivă și să îți mai rămână și o mică rezervă la final să te distrezi puțin.
Încărcarea este rapidă, de 25W, iar telefonul permite atât încărcare wireless, cât și reverse wireless la 9W.
CAMERE FOTO
Este imposibil să nu observi sistemul triplu de camere de pe spate. Modulul dedicat acestora este masiv și iese semnificativ în relief.
Aici vei descoperi o cameră principală wide de 108MP, alta de 12MP telephoto cu zoom optic 5x și zoom hybrid 50x, dar și a treia cameră de 12MP ultrawide. Mai simplu spus, nu faci numai fotografii cu el, ci salvezi amintiri la cea mai bună calitate.
Note 20 Ultra poate filma de la 8K în 24fps, 4K în 30 sau 60fps, până la 720p în 960 de frame-uri pe secundă, iar autofocus-ul merge impecabil.
Camera frontală de 10MP e ascunsă într-un decupaj mic în display, permite dual video call și filmează 4K.
În concluzie, camerele foto sunt minunate și veți vedea asta mai bine într-un review extins pregătit de Costin Giurgea pe Zoom by Vodafone.
PERFORMANȚĂ
În spatele tuturor promisiunilor unui telefon productiv există un motor puternic.
Procesorul este Exynos 990, care, ajutat de 12GB RAM, face ca acest flagship să se miște ireproșabil.
Aplicațiile nu se vor bloca, nu vei avea probleme de multitasking, iar telefonul nu va întârzia niciodată la o întâlnire importantă de business și nu va dezamăgi nici ca partener de călătorie.
Pentru mai multe detalii, poți citi și acest review la Samsung Note20 Ultra sau poți urmări clipul video din articol.
De la 1 iulie samsung a anulat functia mirrorlink. Aplicatia e instalata pe toate sistemele media ale producatorilor de autoturisme noi. Zeci de milioane anual! Astfel, niciun posesor de samsung nu se mai poate conecta la sistemul media al autoturismului. Eu am cumparat un note 10 lite acum o luna, avea aplicatia instalata, dar la prima updatare a sistemului a disparut. Am luat legatura cu cei de la samsung, mi.au certificat acest fapt, rezolvarea lor fiind sa dau telefonul inapoi si sa caut alt producator. Asta e ca si cum ai cumpara un televizor color, care dupa o luna merge doar alb negru! Nu suna a inselatorie? Acum sunt in dubiu: dau in judecata producatorul auto sau pe samsung? Eu am cumparat masina si am echipat.o cu sistemul media(peste 1000 eur) si pt ca avea aplicatia mirrorlink instalata si care se conecta la telefonul samasung(mirorrlink instalat). A functionat perfect pana la data la care samsung a anulat aplicatia. Mai ramane ca samsung sa renunte si la android auto! Asa ca prezentarea ta este nula pt. mine, nu voi mai cumpara niciodata un tel samsung si din cauza celor ca tine care fac o prezentare impecabila unui produs, doar ca si prin omisiune!
O corectie doar: prezentarea nu este impecabila. Este chiar slabuta. Nu adauga nimic fata de ce poti citi si singur in prezentarea oficiala a Samsung.
Putere limitata doar de un Exynos 990 care reprezinta o bataie de joc la adresa europenilor. Americanii si koreenii primesc Snapdragon 865+ si noi primim acelasi Exynos parlit de pe S20? Si inca la un pret mai mare. Flagship-urile Samsung ar trebui boicotate pana le revine mintea la cap si la capitolul preturi, si la capitolul performanta. Nici nu as mai utiliza denumirea de Ultra. Note 20 Ultra ar trebui sa fie Note-ul standard, iar Note 20 sa fie denumit Lite. Diferentele intre ele sunt mult prea mari, iar Note 20 nu este un flaghsip la standardele anului 2020. S-au realizat prea multe compromisuri si mai mult de 600-700 de euro nici nu merita. 1000 e noaptea mintii pentru un telefon flat, full hd, 60 hz, cu hardware de generatie anterioara.
Toti producatorii de telefoane detin tehnologie cu mult mai avansata decat cea implementata in dispozitivele aflate la vanzare.
Scopul lor este sa introduca cate 5% din tehnologie la fiecare nou model si astfel sa-si asigure continuitatea si profitul.
La fiecare model se introduce cate ceva nou desi nu reprezinta un salt evolutiv spectaculos din punct de vedere tehnologic si sunt realizate campanii de marketing atent structurate pentru a declansa in viitorii clienti dorinta de a avea “ultimul model, ultimul racnet”.
Sa nu mai spunem si de bateria incorporata care practic de obliga ca dupa maxim 2 ani sa cumperi alt telefon.
Aceasta se numeste ESCROCHERIE MONDIALA si nu e vina lor ca sunt suficienti prosti care nu isi pot folosi ratiunea ca sa-si stapaneasca impulsul lacomiei.