← Zoom out

Samsung Galaxy Note 20: cu ce noutăți ar putea veni flagship-ul

Samsung Galaxy Note 20 este următorul flagship de pe lista companiei coreene. Iar noua serie ar putea avea nu unul, nu două, ci chiar trei versiuni diferite pentru fanii smartphone-urilor cu ecran mare și stylus.

Sebastian Ujică in Lansări
14 Jul 2020  |  5 min
Samsung Galaxy Note 20: cu ce noutăți ar putea veni flagship-ulSamsung Galaxy Note 20: cu ce noutăți ar putea veni flagship-ul
Let others know:

Join the conversation:
1

Pe lângă Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Plus, există zvonuri despre un model numit Galaxy Note 20 Ultra. O altă variantă este ca Samsung să „sară” peste versiunea Plus, iar device-ul cu ecran de aproape 7 inci și un display special să fie numit Ultra. Fără dar și poate, sunt cele mai așteptate telefoane cu Android din a doua parte a anului 2020.

Galaxy Note 20 ar urma să vină cu un nouă tehnologie a ecranului, camere superioare și performanțe la cel mai înalt nivel posibil. Până în prezent, Samsung nu a oferit informații cu privire la ce surprize va aduce noua serie, însă există destule informații credibile despre noul device. Să le aflăm.

Samsung Note 20 – data lansării

În mod tradițional, Samsung a organizat lansarea seriei Note la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. În ciuda problemelor create de pandemie, se pare că planurile celor de la Samsung nu au fost afectate din acest punct de vedere.

Samsung a anunțat evenimentul Galaxy Unpacked, care va avea loc pe 5 august. Există șanse să vedem la această dată și noul Note 20. 

O problemă ar putea avea versiunea super-premium, Galaxy Note 20 Ultra. Din cauza unor dificultăți în ceea ce privește producția, acesta ar putea să ajungă la utilizatori ceva mai târziu după lansare, spre deosebire de versiunea normală care va fi disponibilă a doua zi după lansare.

Motivul pentru această întârziere este legat de posibilitatea ca versiunea Galaxy Note 20 Ultra să aibă o nouă tehnologie pentru ecran, care nu a mai fost folosită până acum pe un smartphone.

Spre deosebire de anii precedenți, lansarea seriei Galaxy Note 20 va avea loc exclusiv online, conform Korea Herald.

telefoane Samsung în magazin

Ce specificații ar putea avea Samsung Galaxy Note 20

Samsung Galaxy Note 20 va avea cu siguranță un „frate” mai mare. În anii precedenți, acesta a fost versiunea Plus, cu ecran mai mare. În 2020, există posibilitatea unei versiuni Ultra sau chiar ca aceasta să-i ia locul versiunii Plus.

Galaxy Note 20 și Note 20 Plus vor avea, cel mai probabil, procesorul Snapdragon 865+, cel mai puternic de pe piață, și conectivitatea 5G. Ratingul de rezistență la apă, IP68, 12GB de RAM și 256GB spațiul de stocare sunt alte specificații foarte probabile. La fel și încărcarea wireless, scannerul de amprentă sub ecran și mai mulți senzori de cameră pe spate.

Bateria va fi și ea mai mare la noile modele. Versiunea standard ar urma să aibă o baterie cu o capacitate de 4.300 mAh, superioară celei de 3.500 mAh din predecesorul, Galaxy Note 10. Versiunea Galaxy Note 20 Plus va avea o baterie și mai mare datorită dimensiunii display-ului.

Iar dacă Samsung va anunța și Galaxy Note 20 Ultra cu display de peste 7 inci, acesta ar urma să aibă o baterie de 5.000 mAh, la fel cum a fost în cazul lui Galaxy S20 Ultra.

Display

Este capitolul la care Samsung va aduce îmbunătățiri semnificative. Recent, cei de la Samsung Display, fabricantul de ecrane pentru seriile Galaxy S și Note, au obținut certificare pentru produse numite Seamless Display. Acestea reprezintă o nouă generație de ecrane OLED, capabile să redea imagini mai cursive decât vechea tehnologie.

Galaxy Note 20 ar urma să aibă ecran cu o rată de refresh de minim 90Hz, în timp ce versiunea Plus se va duce la 120Hz. O tehnologie care poate fi implementată datorită noii generații de ecran este rata de refresh variabilă. Cu alte cuvinte, ecranul se va adapta la conținutul afișat pentru a determina rata de refresh necesară, ceea ce ar ajuta și la consumul de energie.

Câte de mari vor fi telefoanele? Din informațiile actuale, Galaxy Note 20 ar urma să aibă un display de 6.4 inci, rată de aspect 19.5:9 și o rezoluție de 2345*1084 pixeli, în timp ce versiunea Plus va avea un ecran de 6.9 inci, rezoluție 3096*1444 pixeli și o rată de aspect 19.3:9.

Design

Seria Note își va păstra stilul business în continuare. Pe partea din față a telefonului, nu vor exista foarte multe schimbări în ceea ce privește design-ul. Camera frontală va fi în continuare ascunsă sub ecran iar marginile vor fi foarte subțire.

Pe partea din spate, Samsung Galaxy Note 20 va avea cele 3 camere și senzorul 3D Time of Flight, precum și flash-ul LED, toate integrate într-o zonă care va ieși puțin în exterior. Deși până acum nu au apărut imagini cu telefon, au început să fie confecționate carcase pentru noua serie iar acestea dezvăluie și un alt aspect interesant.

Dacă se confirmă această schimbare, Galaxy Note 20 va avea stylus-ul S Pen mutat de pe partea dreaptă în partea stângă.

Camere foto/video

Când vine vorba de camere, seria nu ar urma să aducă mari schimbări față de Galaxy S20 Ultra. Modelul standard, Note 20, va avea 3 camere pe partea din spate, în timp ce versiunea mai mare ar urma să aibă chiar 4 camere. Schimbările vor fi, mai degrabă, în ceea ce privește partea de software.

Spre deosebire de Galaxy S20 Ultra, următorul flagship Samsung nu va avea camera Space Zoom capabilă de 100x zoom, ci senzorul de 64MP de pe Galaxy S20 Plus. În ceea ce privește sezonul principal, acesta ar urma să fie de 108MP, superior însă celui folosit pe Galaxy S20 Ultra care a avut anumite probleme în ceea ce privește autofocusul.

Dacă se va confirma lansarea unui model Galaxy Note 20 Ultra, acesta ar urma să aibă și senzorul capabil să apropie de 100 de ori imaginea.

Performanța

Snapdragon 865+ va fi procesorul folosit de Samsung pentru noile modele, fiind cel mai puternic de pe piață. Vor exista însă și țări în care va fi folosit procesorul creat de Samsung, Exynos 992.

Versiunile Galaxy Note 20 Plus și Galaxy Note 20 Ultra ar urma să pluseze în ceea ce privește capacitatea RAM față de modelul standard, crescând de la 8GB la 12GB. Un debut în noile modele l-ar putea face noul eUFS 3.1 pentru memoria de stocare, care este de 3 ori mai rapidă decât cea existentă: un transfer de 100MB ar urma să aibă loc în doar 90 de secunde, față de 4 minute în prezent.

Alte zvonuri apărute repetat sunt legate de S Pen, care ar urma să aibă noi funcționalități, îmbunătățind abilitatea utilizatorului de a scrie și de a desena pe telefonul mobil cu ajutorul stylus-ului.

Seria Samsung Galaxy Note 20 se va lansa în a doua jumătate a acestui an iar fanii au toate motivele să fie entuziasmați de ceea ce se anunță cel mai performant telefon cu Android creat până acum.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.
  • Din păcate cu același procesor exynos de pe s20 mult prea scumpă pt clientii care nu beneficiază de SD 865. Păcat că noi plătim același preț pt un procesor cu până la 25 % mai slab . Nu prea sunt inovații la peste 1000 de euro pt un telefon , norocul lor pt că conjunctura politică din lume i-am făcut să aibă un drum liber înainte nederanjati de nimeni.  • >