← Zoom out

Samsung Galaxy Note 10 Plus review: display hipnotizant, performanță pe măsură

Samsung Galaxy Note 10 Plus este calculator, consolă de jocuri, studio de film și pen inteligent, într-un singur dispozitiv. De ce n-am zis smartphone? Pentru că telefonul acesta știe să facă atât de multe încât pare nedrept să nu îi recunoaștem toate meritele.

Costin Giurgea in Reviews, Video
16 Jun 2020  |  7 min
Let others know:

Join the conversation:
0
  • 16 MP
    Camera Principală
  • 10 MP
    Camera Frontală
  • 2280 x 1080 px
    Rezoluție video
  • 6.8“
    Display AMOLED
  • 4300 mAh
    Baterie
  • Octa-Core
    Procesor

Telefonul acesta parcă te hipnotizează cu acest display uriaș. Doar uitându-mă la el îmi vine să mă arunc în ecran, să mă imersez în mesaje, să mă scufund în tehnologia asta…

Ei bine, înainte de toate astea, la un nivel mult mai personal, acest smartphone este și cea mai lungă experiență Android pe care am avut-o vreodată, care mi-a arătat că există viață și dincolo de iOS. Vă explic imediat de ce și cum în acest review pentru Samsung Galaxy Note 10 Plus.

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Design

Prima senzație pe care am avut-o cu Note 10 Plus a fost una de familiaritate nostalgică. Poate că generația Z n-o să știe despre ce vorbesc, dar spatele acestui smartphone îmi amintește de CD-uri. Iar eu am amintiri plăcute cu CD-urile. Desigur, Note 10 Plus este disponibil și în alte culori (negru, spre exemplu), însă acest argintiu psihedelic atrage toată atenția. De fapt, în marea parte a timpului este argintiu și mai e și magnet de amprente, dar odată ce îl vezi așa, saturat cu toate aceste culori, nu-i poți rezista. Dacă-l iei, trebuie să-l iei așa, în culoarea aceasta superbă.

Samsung Galaxy Note 10 Plus are butoane doar pe partea stângă, pe dreapta nu avem niciun buton. Practic, butonul pentru Power Key, care se afla de obicei pe stânga, a fost mutat în dreapta și tot în acest buton vei găsi și funcționalitatea pentru Bixby, care nu s-a bucurat de multă popularitate printre userii Samsung. În schimb, îmi place că în Settings ai opțiunea de a personaliza cum funcționează acest side key și poți dezactiva Bixby cu totul.

În partea de jos avem, în afară de mufa pentru căști, avem un difuzor care funcționează în tandem cu cel pentru receptor, și, desigur, lăcașul pentru S Pen.

Există nemulțumiri și legate de faptul că acest telefon nu are headphone jack, dar cât timp primești în cutie căști cu fir, cu USB-C, și, odată cu dispariția mufei de căști, spațiul este folosit pentru altceva, nu văd unde este problema.

Lateralele telefonului sunt fabricate cu aluminiu fin, iar display-ul care pare că se topește pe margini, este Gorilla Glass, cu margini curbate, desigur. Întregul device este mai ușor decât pare și se simte bine în mână, pentru că este finisat impecabil. Serios, e un gadget foarte atrăgător, în producția căruia se vede că au intrat mulți bani și inovație.

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Display

Și dacă tot am vorbit despre mulți bani, este momentul să-mi pun amprenta pe cititorul ultrasonic secret și să aduc la viață masivul display Super AMOLED Quad HD+, de 6,8 inci, ca să vedeți și voi ce plăcere vizuală începe să se desfășoare aici.

În afară de cititorul ultrasonic pentru amprente, center punch hole pentru camera frontală e acolo sus și nu este deranjant, pentru că, ce credeți, în primul rând e mic și apoi e poziționat pe o bandă cu notificări.

Punch hole pentru cameră e cu 26% mai mic decât la Samsung Galaxy S10 Plus, așa că poți ignora cu usurință orificiul pentru cameră și nu te va deranja deloc atunci când te uiți la filme, spre exemplu.

Ecranul este foarte luminos, culorile sunt saturate frumos – singurul neajuns al acestui super-ecran este că rata de refresh este de 60 hz. Asta s-ar putea simți poate atunci când vă jucați pe telefon, prin comparație cu tablete mai noi.

Chiar și așa, acest display este cel mai mare pe care îl vei găsi la un telefon cu Android, excluzând, desigur, telefoanele pliabile. Ecranul beneficiază și de tehnologia HDR10+, așa că are capacitatea de a surprinde și detaliile fine atunci când te uiti la filme pe telefon sau când te joci.

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Baterie

La asemenea performanță, Samsung avea nevoie și de o baterie care să facă față și a reușit să aducă pe Galaxy Note 10 Plus o baterie de 4.300 mAh. Există multe baterii externe în piață care au o capacitate de doar 4.000 mAh. Note 10 Plus nu face doar wireless charging, ci și reverse wireless charging, ceea ce înseamnă că îți poți încărca alte device-uri Samsung direct de la Note 10 Plus, prin inducție.

Bateria durează în jur de 10-11 ore, pe când la Samsung Galaxy Note 10 bateria te ține cam 9 ore, așa că dacă îți dorești durabilitate mai lungă, Note 10 Plus este opțiunea mai bună. Cu un încărcător standard, bateria se încarcă până la 20% în aproape jumătate de oră, însă vestea bună este că încărcarea completă, până la 100%, se face în aproximativ 70 de minute.

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Camerele foto&video

Iar acum, momentul adevărului. Discuția despre camerele foto&video. Există pe acest telefon patru camere – 3 pe spate (plus un senzor Depth Sensing Lense), una în față.

Camera principală are 12 MP și se ocupă să tragă detaliile cât mai fidel și va scoate niște fotografii foarte luminoase și frumos saturate.

Camera telephoto, tot de 12 MP, îți aduce subiectul mai aproape decât este el în realitate și ideal e să o folosești la 2X zoom pentru rezultate impresionante. Are și Live Focus, cu ajutorul VGA Depth Lens.

Camera Ultra Wide are 16 MP, este foarte bună, beneficiază și ea de Live Focus și, în plus, mai avem și un senzor Depth Sensing Lense, care le ajută pe celalalte camere să știe cât de departe sunt lucrurile pe care vrei să le fotografiezi.

Camera frontală are 10 MP și a fost upgradată, astfel încât în momentul în care activezi modul Live Focus, vei vedea că îți apar 5 efecte dintre care îți poți alege preferatul.

Ai efectul standard de blur, unul de zoom, un efect de spin, efectul big circle și cel color point, care pune subiectul imaginii pe background alb-negru. Color point cred că este efectul meu favorit de pe acest telefon.

costin giurgea selfie samsung galaxy note 10 plus

Dynamic range și culorile camerei sunt foarte bune, iar contrastul este excelent când te joci cu umbrele în fotografii. De asemenea, atunci când filmezi și faci zoom cu camera vei vedea că se activează automat și un audio zoom, ca să te auzi mai bine.

Samsung Galaxy Note 10 Plus îți dă opțiunea să te joci cu Live Focus și în varianta video, dar nu știu dacă e ceva ce vrei să faci, pentru că atunci când te înregistrezi nu pare foarte coerent dacă totul în jurul tău e blurat. Mi se pare nenatural și cred că e un mod pe care nu îl voi folosi foarte des, chiar dacă îl am aici.

Dincolo de asta, telefonul trage video 4K și mai trebuie să știți că Samsung Video Editor este un soft excelent, mai ales dacă îl folosești suficient de mult pentru a-i prinde toate subtilitățile.

samsung note 10 plus live focus camera

Night mode-ul camerei aduce Samsung pe picior de egalitate cu rivalii care au introdus aceasta opțiune mai devreme pe telefoanele lor.

Opțiunea night mode o veți găsi în meniul camerei foto și, odată activat, trebuie să ții telefonul în poziție cât mai fixă pentru a face fotografia, cât timp device-ul „strânge” informații despre mediul înconjurător.

Samsung spune că acest night mode se folosește de un algoritm secret pentru a controla luminozitatea, umbrele și a reduce zgomotul, așa încât să redea fotografii cât mai apropiate de realitate.

Samsung Galaxy Note 10 Plus – Performanță

Dacă îi facem un test cu orice aplicație de benchmark, o să ne dăm imediat seama că acest telefon este foarte rapid. Rulează pe Android 9.0 (Pie) și este pus în funcțiune de un procesor Exynos 9 Octa, de 12 GB de RAM și are o capacitate internă de stocare de 256 GB. Bineînțeles, există și varianta cu 512 GB, dacă vă place să filmați mult și aveți nevoie de o memorie cât mai mare.

S-Pen – Note 10 Plus

S-Pen arată ca un mic pix, cu un buton pe partea laterală și un capăt care poate fi apăsat. Un avantaj este că poți scrie pe ecran direct, fără a mai debloca smartphone-ul, ceea ce este foarte util dacă vrei să-ți iei rapid notițe. Când ai terminat de scris, ai un buton de save în partea de sus a ecranului.

samsung note 10 plus design review

Poți scrie și în aplicația Notes și poți folosi funcția de convertire a scrisului în text. În principiu, dacă ai un scris inteligibil, telefonul recunoaște literele și se descurcă bine să facă această conversie. Scrisul ininteligibil este mai greu de recunoscut de către device, dar până la urmă este de așteptat să se întâmple asta.

S-Pen-ul îți permite și să declanșezi camera foto și să faci poze doar apăsând butonul Pen-ului. Desigur, acest feature funcționează și cu video. Noul S-Pen îți permite să controlezi telefonul și cu Air Actions – fiecare gest poate declanșa o funcție a smartphone-ului.

Ai multe variante în care poți utiliza acest S Pen și poți face și notițe direct pe calendar, poți folosi AR Doodle pentru a desena pe imagini, poți înregistra un video de pe ecran sau poți edita clipuri video cu ajutorul lui.

Mai trebuie adăugat și că Samsung Galaxy Note 10 Plus este disponibil și în varianta 5G, dacă vrei să ai un telefon echipat cu cea mai nouă tehnologie.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Smartphone premium, cu display uriaș și putere pe măsură

Dacă ești un utilizator de Note 9, spre exemplu, atunci în mod clar vei aprecia toate upgrade-urile pe care le-a primit acest smartphone. Dacă nu ești utilizator al familiei Note, s-ar putea să apreciezi faptul că este un telefon uriaș, foarte puternic, cu o baterie peste așteptări. Camerele nu sunt cele mai bune din industrie, dar sunt impresionante, fără îndoială.

Ce ne-a plăcut
  • Experiența cinematografică este excelentă
  • S-Pen-ul poate fi util celor care vor să-și ia notițe direct pe telefon
  • Camera selfie face fotografii foarte bune
  • Bateria este una dintre cele mai mari pe care le-am văzut pe un smartphone
Ce lipsește
  • Display-ul nu are high refresh rate
  • E puțin incomod să folosești telefonul cu o singură mână
  • Nu are jack pentru căști

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>