← Zoom out

Samsung Galaxy A72 – 5 motive pentru care merită să-l cumperi

Lansat în martie 2021, Samsung Galaxy A72 vine în două versiuni. 4G, respectiv 5G, diferența dintre cele două modele fiind, în principal, de procesor. Samsung Galaxy A72 5G este o idee mai performant, însă și versiunea 4G stă bine la dotările tehnice, plus că este mult mai accesibilă în România. În acest articol, punem sub lupă cele mai importante specificații ale lui Samsung Galaxy A72 4G.

Echipa Zoom in Devices
19 Jul 2021  |  4 min
Samsung Galaxy A72 – 5 motive pentru care merită să-l cumperiSamsung Galaxy A72 – 5 motive pentru care merită să-l cumperi
Foto: Samsung
Let others know:

Join the conversation:
0

Specificații tehnice Galaxy A72

Disponibil în shop-ul Vodafone, Samsung Galaxy A72 are numeroase puncte foarte prin care reușește să ne convingă de rolul său important în segmentul mid-range. De la display-ul Super AMOLED cu luminozitate maximă de 800 nits, cu rată de refresh de 90Hz, rezoluție FHD+, până la funcțiile speciale pentru pasionații de gaming, toate acestea încadrează Galaxy A72 pe lista telefoanelor performante și cu prețuri convenabile. Dar mai multe detalii prezentăm în rândurile următoare.

Design Samsung Galaxy A72 – elegant, rezistent la apă și la praf

samsung galaxy a72 - rezistent la apa

Samsung Galaxy A72 atrage atenția încă de când îl scoți din cutie. Are un design minimalist, un aspect curat și bine organizat. Chiar dacă partea din spate a lui Galaxy A72 este din plastic, smartphone-ul arată destul de profi, mai ales că are un finisaj mat care atrage mai puține amprente. Aranjamentul camerelor de pe spate este discret.

Cadrul este lucios, ceea ce face telefonul plăcut la atingere. Galaxy A72 se simte bine în mână și este confortabil de manevrat. Un alt plus al lui Samsung Galaxy 72 este rezistența la apă. Telefonul are un rating IP67, ceea ce înseamnă că o duce bine și la contactul cu apa, dar și cu praful.

Display Super AMOLED de 90 Hz

La capitolul display, Samsung Galaxy A72 impresionează printr-un Super AMOLED care atinge 800 de nits claritate, și o rată de reîmprospătare ridicată, 90 Hz, ceea ce face ca navigarea să fie fluidă, luminoasă și plăcută. Ca dimensiune, display-ul este suficient de generos, astfel că te poți bucura de o experiență digitală bună, indiferent că te joci sau navighezi pe internet.

Dimensiunea display-ului este de 6.7 inchi, rezoluție 1080 x 2400 (FHD+). În plus, ecranul lui Samsung Galaxy A72 vine echipat atât cu sistemul Eye Comfort Shield care ajustează lumina albastră pentru a avea grijă de ochii tăi, cât și cu funcția Real Smooth care îți asigură o vizualizare cursivă și clară.

Samsung Galaxy A72 – sistem de camere generos

samsung a72 pareri camere foto

Galaxy A72 vine cu un sistem de patru camere, gata să fie testat de cei care își doresc fotografii clare, reușite. Samsung Galaxy A72 dispune de o cameră principală, wide, de 64 MP, f/1.8 cu OIS pentru fotografii detaliate, pe tot parcursul zilei. Obiectivele secundare sunt un ultra wide de 12 MP, f/2.2 care îți extinde unghiul de vizualizare la 123˚, un tele, zoom optic 3x, de 8 MP, f/2.4 și un macro de 5 MP, f/2.4.

În plus, sistemul de camere este dotat cu OIS (stabilizare optică a imaginii) care te ajută să-ți stabilizezi fotografiile, astfel încât imaginile să iasă clare, detaliate și nemișcate, chiar și în lumină redusă.

Camera frontală, de selfie are o rezoluție bună, de 32 MP și permite efectul bokeh pentru a estompa delicat fundalul, ideal pentru portrete.

La capitolul video, Galaxy A72 filmează UHD, 4K (3840 x 2160), cu 30 fps.

Baterie care ține

Deși este un telefon cu ecran mare și cu un procesor pe măsură, bateria te poate ține mai mult de o zi de utilizare, indiferent că te uiți la un serial, te joci sau discuți cu prietenii. Noul Galaxy A72 4G are un acumulator de 5.000 mAh, gata să-ți ofere timp suficient pentru tot ce vrei să faci într-o zi. În plus, cu ajutorul sistemului cu AI, telefonul va adapta consumul de energie la obiceiurile tale de utilizare, asigurând o viață îndelungată a bateriei. Încărcarea este rapidă, cu 25W.

Samsung Galaxy A72 – performanță

Pentru că tocmai ce am menționat de procesor, Samsung Galaxy A72 vine dotat cu un Octa-core, Snapdragon 720G, pe care îl întâlnim și la fratele mai mare Galaxy A71. Memoria RAM este de 6 GB, iar cea internă de 128 GB. Astfel că, stochezi mai mult și ștergi mai puțin. În plus, dacă nu îți este suficientă, poți adăuga până la un TB (Terabyte) cu un card microSD.

5 motive ca să îți cumperi un Samsung Galaxy A72

samsung galaxy a 72 review comparatie

Dacă îți dorești un terminal Android, convenabil ca preț și care să îți satisfacă așteptările, Samsung Galaxy A72 este o alegere ideală. Iată și cinci motive pe care merită să le iei în calcul:

Este un telefon durabil, cu protecție IP67

Dacă nu vrei să stai cu grija telefonului atunci când mergi la piscină, la mare sau în oraș cu prietenii, Samsung Galaxy A72  este o alegere bună. Seria A72 este adaptată standardului IP67, ceea ce înseamnă că telefonul dispune de protecție totală împotriva prafului, plus rezistență la apă. Telefonul rezistă scufundărilor la adâncimi de cel mult un metru, timp de 30 de minute, fără să se deterioreze.

Samsung Galaxy A72 oferă o experiență de gaming inedită

Pe lângă faptul că este dotat un procesor Snapdragon 720G, potrivit pentru gaming,  Galaxy A72 4G  vine și cu un sistem Game Booster prin care poți reduce notificările și distragerile din timpul sesiunilor tale de gaming. Pe lângă acesta, sistemul Frame Booster este gata oricând să-ți îmbunătățească imaginea și grafica jocului, iar funcțiile lui Galaxy A72 4G pot memora obiceiurile tale de utilizare, astfel încât să poată optimiza consumul de energie. Astfel că bateria te ține cât este jocul tău de lung.

Bateria poate ține până la două zile

Potrivit celor de la Samsung, bateria lui Galaxy A72 poate ține în jur de două zile, la o utilizare normală. Astfel că este potrivit pentru tine mai ales dacă obișnuiești să călătorești mult și nu vrei să stai cu grija încărcării. Oricum, și dacă ai nevoie de baterie, având un fast charging de 25W, vei ajunge de la 0 la 50% în scurt timp.

Obișnuiești să postezi des selfie-uri pe social media? Samsung Galaxy A72 te susține, având o cameră frontală de 32 MP, cu efect bokeh pentru a estompa delicat fundalul. Astfel că, selfie-urile tale devin de superstar.

Galaxy A72 oferă imagini clare și stabile

Sistemul de camere Samsung Galaxy A72 este echipat cu tot ce îi trebuie. Un wide de 64 MP, un ultra wide de 12 MP, telephoto de 8 MP, plus un macro de 5 MP. Însă, partea și mai atrăgătoare este că sistemul de camere este dotat cu OIS (stabilizare optică a imaginii) care te ajută să faci imagini foarte clare, detaliate și nemișcate, chiar și atunci când nu ai suficientă lumină.

Pe noi, Samsung Galaxy A72 ne-a convins. Tu ce spui… merită încercat?


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>