Samsung Galaxy A52s 5G – Un smartphone mid-range cu dotări excelente
Pe lângă variantele clasice de Galaxy A, cei de la Samsung aduc ocazional și câte un model „s” care extinde gama de bază. De regulă, modelele „s” sunt destul de asemănătoare ca design cu modelul original, însă vin cu mici modificări pe partea de performanță. În articolul de astăzi aruncăm o privire pe specificațiile tehnice ale lui Samsung Galaxy A52s 5G – un mid-range destul de apreciat, pe care îl găsești în shopul Vodafone la mai puțin de 500 euro.


Samsung Galaxy A52s 5G – design elegant, compact, minimalist
Designul lui Samsung Galaxy A52s 5G este același ca la Samsung Galaxy A52. Vorbim de același finisaj mat pe spate care nu atrage amprente și care dă acea senzație „soft touch” plăcută. Ramele și carcasa telefonului sunt din plastic rezistent care dă senzația de material premium, mai ales că telefonul vine și cu certificare IP67 pentru rezistența la apă și praf. Pe acest model vei regăsi simplitatea, eleganța și simetria designului, specifică seriei A. Ecranul este protejat Gorilla Glass 5, iar modulul de camere este bine poziționat pe spatele telefonului, astfel că nu iese foarte mult în relief. Din punct de vedere al culorilor, în shopul Vodafone poți găsi telefonul Samsung Galaxy A52s 5G în nuanțele Awesome Black și Awesome Violet.

Display cu 120Hz rată de refresh
Pe partea de display, Samsung Galaxy A52s 5G vine cu un ecran Super AMOLED de 6.5”, cu rezoluție de 1080 x 2400 pixels și cu un raport screen-to-body excelent de 84,9%. De asemenea, luminozitatea este bună – 800 nits, contrastele sunt echilibrate, iar culorile sunt vibrante. Ecranul are o rată de refresh bună – 120Hz, ceea ce înseamnă că Samsung Galaxy A52s 5G se poate clasifica în lista telefoanelor potrivite pentru gaming și multitasking. Unghiurile de vizualizare sunt largi, un motiv în plus să spunem despre ecranul lui Samsung Galaxy A52s 5G că este unul excelent.

Samsung Galaxy A52s 5G – camere foto-video bune
Pe Samsung Galaxy A52s 5G întâlnim același sistem de camere ca cel de pe Samsung Galaxy A52 5G. Astfel, telefonul vine echipat cu patru obiective gata să surprindă orice tip de cadrul, de la ultra-wide, la macro:
- Camera principală, wide, 64 MP, f/1.8, 26mm;
- Camera ultrawide, 12 MP, f/2.2, 123˚;
- Camera macro, 5 MP, f/2.4;
- Camera depth, 5 MP, f/2.4.
Avem parte și de camera de selfie de 32 MP, capabilă să filmeze 4K. Desigur, filmările 4K sunt disponibile și pe camera principală de 64 MP. Opțiunile camerei sunt destul de diversificate, o parte dintre ele le găsești chiar și pe un Samsung Galaxy S21: Night Mode, Super Slow-mo video, Single Take, Super Steady, plus altele.
Baterie de 4500 mAh
La capitolul baterie, telefonul este echipat cu un acumulator Li-Po de 4500 mAh, cu fast charging 25W. Practic, ai 50% baterie în 30 de minute. Beneficiezi de aceeași autonomie ca pe Samsung Galaxy A52 5G.
Performanță îmbunătățită
Și am ajuns și la capitolul performanță unde smartphone-ul vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 778G 5G pe arhitectură de 6 nm, CPU Octa-core la 2,4 GHz, ușor îmbunătățit față de procesorul Snapdragon 750G de 8 nm întâlnit pe Samsung Galaxy A52 5G. Cu un Snapdragon de ultimă generație, telefonul merge excelent pe diferite taskuri, indiferent că vrei să te conectezi cu prietenii din social media, să trimiți un mail pentru job, să urmărești un video, să urci poze pe net sau să dai play jocului preferat. Ca spațiu de stocare, telefonul vine cu o memorie internă de 128 GB, memorie RAM de 6GB, plus slot microSD.

De ce ți-ai cumpăra un Samsung Galaxy A52s 5G
La fel ca Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A52s 5G aduce numeroase beneficii de care merită să ții cont dacă vrei să îți cumperi un telefon nou, lansat în 2021 și pe care îl găsești sub 500 euro.
- Este un mid-range care se simte ca un telefon high-end, mai ales că are design compact, elegant, minimalist, inspirat de seriile premium;
- Vine cu un procesor bun, capabil să te susțină în toate taskurile zilnice, chiar și în sesiuni lungi de gaming;
- Ai ecran Super AMOLED cu 120Hz rată de refresh și 800 nits luminozitate, pe care poți urmări cu plăcere conținutul preferat;
- Telefonul vine cu IP67 pentru rezistența la apă și praf, putând fi scufundat în apă până la un metru adâncime şi timp de 30 de minute, fără să pățească nimic. Este unul dintre cele mai accesibile telefoane cu protecție IP67 la apă și praf;
- Vine cu un sistem de camere bun, cu obiectiv principal de 64 MP, cu numeroase funcții de editare foto, plus opțiunea de a filma 4K;
- Ai conexiune 5G pentru discuții și postări neîntrerupte cu prietenii din online.
Greșit! Este un smartphone cu cele mai mari probleme la senzorul de temperatură