← Zoom out

Qualcomm pregătește cel mai puternic procesor de gaming din istorie

Vești bune pentru gameri. Qualcomm a anunțat în luna decembrie, în cadrul Summitului anual Snapdragon, lansarea celui mai performant chipset mobil.  Snapdragon 8 Gen 1 este primul chipset dintr-o nouă serie high-end.

Echipa Zoom in iOS Tips
21 Dec 2021  |  1 min
Qualcomm pregătește cel mai puternic procesor de gaming din istorieQualcomm pregătește cel mai puternic procesor de gaming din istorie
Sursa: freepik.com
Let others know:

Join the conversation:
0

Noul chipset folosește unele dintre cele mai bune tehnologii Qualcomm Snapdragon Elite Gaming, cum ar fi un GPU Adreno, care va permite rularea unor jocuri la 144 fps și HDR pe 10 biți, cu suport pentru 4K atunci când este atașat la un monitor sau televizor extern. Nucleul principal este un Cortex-X2 la 3 GHz, în timp ce nucleele de performanță sunt bazate pe Cortex-A710 la 2,5 GHz, iar nucleele eficiente, patru la număr, sunt Cortex-A510 la 1,8 GHz. Toate acestea sunt construite pe un proces de fabricație pe 4nm. De asemenea, Qualcomm promite că procesorul aduce îmbunătățiri captivante la capitolul sunet, are un aport de performanță de 20% față de Snapdragon 888 pentru CPU și o eficiență îmbunătățită cu 30% la capitolul consum de energie.

Potrivit site-ului theverge.com, Qualcomm pune un accent mare nu doar pe gaming, ci și pe capacitățile procesorului de a îmbunătăți performanța camerelor foto.  Snapdragon 8 Gen 1 promite că este capabil să realizeze efectul „Snapdragon Sight”, un efect asemănător modului „Cinematic” de pe iPhone 13, realizat în timp real în rezoluție 4K, în loc de 1080p cât există pe Apple.

O altă veste bună pentru gameri este că, odată cu lansarea noului chipset, Qualcomm a anunțat și deschiderea unei noi platforme de jocuri, Snapdragon G3x Gen 1. Cel mai probabil, prin această platformă Qualcomm vrea să ofere dezvoltatorilor un spațiu în care să poată crea mai întâi conținut și abia apoi să invite OEM-uri (Original Equipment Manufacturer) să creeze console portabile pe care jucătorii le pot cumpăra.

Această platformă reunește toate tehnologiile Snapdragon Elite Gaming pentru a crea o nouă categorie puternică de dispozitive pentru jocuri. De asemenea, site-ul oferă posibilitatea cunoscătorilor să devină „Snapdragon Insiders”. Ei vor avea acces în „culise”, la experiențe premium și vor putea ajuta compania să modeleze viitorul Snapdragon.

Qualcomm vede G3x ca pe un chip construit pentru a alimenta următoarea generație de dispozitive de jocuri. Snapdragon G3x acceptă rezoluție de până la 4K și 60 fps pentru a aduce o grafică fascinantă și captivantă oricărui joc. Practic, Qualcomm pregătește cel mai puternic procesor de gaming din istorie.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>