← Zoom out

Qualcomm lansează Snapdragon 888, procesorul de top pentru telefoanele din 2021

Qualcomm a prezentat Snapdragon 888, noul procesor de top pe care ne așteptăm să-l vedem pe cele mai bune flagship-uri de anul viitor.

Echipa Zoom in Lansări
2 Dec 2020  |  1 min
Qualcomm lansează Snapdragon 888, procesorul de top pentru telefoanele din 2021Qualcomm lansează Snapdragon 888, procesorul de top pentru telefoanele din 2021
Foto: Qualcomm
Let others know:

Join the conversation:
0

Noul chipset a fost anunțat la Qualcomm Snapdragon Summit 2020, evenimentul anual în cadrul căruia producătorul anunță cele mai noi tehnologii dezvoltate pentru următoarea generație de smartphone-uri.

Snapdragon 888 folosește cel mai nou model 5G – X60, care oferă conectivitate mai bună, fiind compatibil atât cu rețelele 5G sub-6GHz, cât și cu mmWave. Potrivit Techradar, acest lucru ar însemna că majoritatea telefoanelor de top care vor fi lansate în 2021 vor avea și conectivitate 5G.

Qualcomm a crescut și performanța procesorului, care ar trebui să fie cu 35% mai rapid decât predecesorul său. Grație capabilităților AI, Snapdragon 888 nu numai că va putea efectua 26 de trilioane de operațiuni pe secundă, dar va fi optimizat și pentru consumul eficient de baterie.

Pentru gameri, Qualcomm aduce pe acest chipset Snapdragon Elite Gaming, îmbunătățind experiența de gaming și fluiditatea. Printre jocurile care ar beneficia din plin de această îmbunătățire Qualcomm menționează Call of Duty Mobile, Fortnite sau PUBG.

Snapdragon 888 ar aduce performanțe semnificativ mai bune și pentru pasionații de fotografie: chipset-ul va permite captarea a 2.7 gigapixeli/secundă sau 120 de fotografii la rezoluție de 12 MP, cu 35% mai rapid decât Snapdragon 865.

Ce telefoane vor avea noul procesor Snapdragon 888

Mai mulți producători au confirmat deja că vor folosi noul Snapdragon 888 pe viitoarele lor smartphone-uri: Asus, BlackShark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, OPPO, Sharp, Vivo, ZTE și Xiaomi.

Xiaomi a anunțat deja că noul Snapdragon 888 va debuta pe viitorul Xiaomi Mi 11.

Este de așteptat și ca alți producători să folosească în 2021 cel mai puternic procesor Snapdragon pe telefoanele lor.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>