← Zoom out

Predicții pentru gadget-urile anului 2021. Ce noutăți ne așteaptă

În 2021, tehnologia va continua să aibă un rol important în viața oamenilor, reușind să ofere metode mai rapide de a rezolva diverse probleme și continuând să ne simplifice viața.

Sebastian Ujică in Devices
4 Jan 2021  |  4 min
Predicții pentru gadget-urile anului 2021. Ce noutăți ne așteaptăPredicții pentru gadget-urile anului 2021. Ce noutăți ne așteaptă
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Anul 2021 se anunță unul promițător din punct de vedere al noutăților în tehnologie. Pandemia a provocat companiile să inoveze: restaurantele au fost nevoite să se mute pe aplicațiile de livrare, mulți oameni s-au adaptat la munca remote, iar companiile au investit în protecție împotriva atacurilor cibernetice, care au crescut substanțial în ultimele 12 luni.

Gadget-urile anului 2021 vor fi wearables, accesorii de gaming, dar și action-cams sau tablete. Despre cele mai așteptate telefoane în 2021 am vorbit deja, așa că hai să descoperim care sunt cele mai anticipate gadget-uri ale acestui an:

Predicții pentru gadget-urile anului 2021

Forbes a publicat un material legat de 5 trenduri din tehnologie care vor continua să crească în 2021. Plecând de la aceste trenduri, ne putem face o idee despre ce noutăți vom vedea.

Primul trend este legat de Esports. Industria gaming-ului a crescut enorm în ultimul an, iar utilizatorii au acum mai multe servicii de gaming în cloud, lucru care părea improbabil în urmă cu un an. Jocurile video sunt importante pentru publicul care se folosește de tehnologie și inovațiile în domeniu vor continua.

Un alt trend care va continua, deși pandemia nu a influențat în vreun fel industria, este cel al device-urilor care pot fi purtate (wearables). Un raport Gartner dezvăluia că suma cheltuită pentru astfel de device-uri se va dubla. Iar în ultimul an am tot văzut diferite gadget-uri inovatoare testate de diferite companii.

Forbes scrie și despre progresul pe care îl vor avea criptomonedele. Inteligența artificială va fi și ea importantă pentru creativitatea consumatorilor, la fel și device-urile dedicate realității augmentate.

Nu în ultimul rând, device-urile pentru sănătate vor continua să aibă o importanță majoră în viețile consumatorilor. Implicit, ele vor avea parte de o atenție sporită din partea producătorilor.

Ce gadget-uri noi vor fi lansate în 2021

Sunt câteva gadget-uri pe care cu siguranță le vom vedea în 2021. La fel ca în cazul smartphone-urilor, vorbim despre device-uri care fac parte dintr-o serie pe care producătorul o updatează anual.

Un exemplu este Apple Watch Series 7. Compania americană și-a obișnuit fanii cu un nou smartwatch în fiecare an, iar în a doua jumătate a anului vom vedea ce aduce nou a 7-a generație.

În aceeași categorie putem include Samsung Galaxy Watch. A treia versiune, Samsung Galaxy Watch 3,  a fost prezentată în luna august, însă în 2019 am avut două modele din seria Watch Active. E posibil ca în 2021 să vedem un nou Galaxy Watch Active.

De asemenea, ne așteptăm să vedem Huawei Watch GT 3, undeva tot în luna septembrie.

Un alt pariu sigur este GoPro Hero 10. Action-cam-ul a primit un upgrade în fiecare an în luna septembrie sau octombrie. Este prea devreme să putem anticipa ce va aduce nou, având în vedere că un model recent abia ce a ajuns pe piață.

La capitolul concurență pentru GoPro, avem șanse bune să vedem o nouă versiune pentru DJI Osmo Action, în condițiile în care versiunea originală a apărut în 2019, iar DJI a oferit un upgrade în 2020 pentru stabilizatorul pentru telefon.

Pentru secțiunea de laptopuri ne așteptăm la noi versiune pentru MacBook cu procesorul creat de către Apple, la un nou Surface de la Microsoft sau un nou Matebook de la Huawei. Cu siguranță vom vedea în 2021 și multe tablete noi, câteva versiune de iPad, modele de la Samsung, Huawei, Microsoft sau Lenovo.

Plecând de la trendurile menționate de Forbes, avem câteva predicții pentru gadget-urile pe care urmează să le vedem în 2021. Pentru Esports, s-ar putea să vedem noi căști de realitate virtuală dedicate gaming-ului. Poate un nou Oculus Quest în a doua jumătate a anului. Poate o nouă versiune de HTC Vive. Rămâne de văzut dacă Sony se va concentra pe VR după lansarea Playstation 5.

Și dacă vorbim de gaming, nu putem uita de cel pe telefon. În 2020, am văzut telefoane mai bune ca niciodată pentru gaming și, cel mai probabil, acest trend va continua și în 2021, în același ritm, cu Asus sau Xiaomi având telefoane speciale pentru gameri.

Așa cum am menționat deja, platformele de cloud gaming sunt în creștere și vor apărea tot mai multe accesorii care să ajute telefoanele în această direcție. Mai multe variante ca Razer Kishi.

Despre smartwatch-uri am vorbit deja, trecem la realitate virtuală și augmentată. Aceasta nu va fi folosită doar pentru gaming, ci și în diferite alte industrii. Vom vedea în următorul an mai multe variante de ochelari inteligenți care să ajute la navigare, cu boxe integrate și cu asistent virtual. De asemenea, nu este exclus să vedem căști pentru realitate virtuală sau augmentată care să fie folosite pentru videoconferințe, astfel încât să poți vedea de la distanță persoanele cu care vorbești.

Concluzii

Anul 2021 se anunță unul entuziasmant pentru pasionații de gadget-uri. Nu este ușor să faci predicții pentru ceea ce vom vedea în lunile următoare, mai ales la cum au evoluat lucrurile în 2020 din punct de vedere al inovațiilor în tehnologie, însă acesta poate fi și un lucru bun: abia așteptăm să fim surprinși!


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>