← Zoom out

Platforma unde trainerii fac antrenamente de fitness personalizate și câștigă bani din conținutul creat

Trei tineri care au lucrat pentru Fitbit și pentru o companie fintech cu experiență în dezvoltarea de produse tech și pasionați de sport și o viață sănătoasă, au pornit propriul business care îmbină toate aceste elemente și au reușit să ia deja o investiție de o jumătate de milion de euro la mai puțin de un an de la lansarea acestuia.

Oana Coșman in Inovație, Zoom In
1 Feb 2021  |  4 min
Platforma unde trainerii fac antrenamente de fitness personalizate și câștigă bani din conținutul creatPlatforma unde trainerii fac antrenamente de fitness personalizate și câștigă bani din conținutul creat
Hyperhuman, platforma unde trainerii fac antrenamente de fitness personalizate și câștigă bani din conținutul creat
Let others know:

Join the conversation:
0

Vorbim despre Bogdan Predușcă, David Teodorescu și Dan Nica (35 de ani), fondatorii Hyperhuman, care realizează o platformă de antrenamente fitness personalizate.

Hyperhuman permite antrenorilor de fitness că creeze exerciții și antrenamente video în câteva minute și apoi să le monetizeze, fără să facă producție video și editare.

Antrenorii filmează video-uri scurte cu mișcările principale, iar o inteligență artificială generează un antrenament video complet și teasere pentru social media. Astfel, antrenorii pot să-și monetizeze mai ușor antrenamentele și online.

Cum a apărut Hyperhuman

Anterior acestui proiect, Bogdan a lucrat la Fitbit ca product leader și are o experiență de 17 ani în antreprenoriat. În crearea Hyperhuman îi sunt alături David Teodorescu, fost design lead la Fitbit, și Dan Nica, lead product manager la o companie fintech. Anterior, Dan a cofondat getFitter alături de Bogdan, un startup din domeniul fitness.

Ideea care a stat la baza fondării Hyperhuman a apărut anul trecut, în plin lockdown, în timp ce căutău tot felul de soluții pentru a se menține în formă acasă. Așa cum ne povestește Bogdan, toți 3 sunt pasionați de fitness și au fost sportivi de performanță: Dan este schior profesionișt, David este jucător profesionist de baschet, iar Bogdan a jucat fotbal într-un club de amatori în timp ce studia în Germania.

„În plus, știam deja din încercările anterioare cu startup-uri în domeniul sportiv că este greu să găsești conținut de calitate și, în plus, că este greu să produci acest conținut fără costuri foarte mari. Așa că ne-am gândit că putem folosi inteligența artificială pentru a rezolva această problemă”, ne povestește Bogdan.

Ce face Hyperhuman?

Ce înseamnă acest lucru? Hyperhuman construiește o platformă bazată pe tehnologie AI care redefinește modul în care conținutul digital de fitness este produs, personalizat și monetizat. Produsul extrage informații și metadate din conținut video și le transformă în componente reutilizabile cu ajutorul tehnologiei proprietare AI.

„În acest mod creăm oportunități unice pentru antrenori și business-uri de a furniza conținut cu un nivel ridicat de personalizare care se adaptează la utilizatori în timp real pe baza obiectivelor, datelor biometrice și a mediului de antrenament”, spun fondatorii startup-ului românesc.

De altfel, așa cum spune Bogdan, la acest moment conținutul din aplicațiile de fitness deja existente este generic și este produs în calupuri foarte mari care nu pot fi refolosibile, personalizabile și care, în esență, generează mai mult pierderi, atât la nivel de efort cât și ca potențial de monetizare.

„Este foarte important ca toate firmele din domeniul fitness-ului, și nu numai, să înțeleagă faptul că noi chiar vrem să le ajutăm să se concentreze pe ceea ce au de făcut și nu pe crearea de conținut care trăiește doar într-un ecosistem închis. Cu Hyperhuman ei pot alege tipul de conținut care este potrivit audienței lor și le oferim acces imediat la cel mai bun conținut care este creat de o întreagă rețea de specialiști.

Iar acest conținut divers trece prin filtrul AI care învață constant și poate identifica noi exerciții și are capacitatea de a extrage date relevante mult mai ușor și rapid”, explică Bogdan Predușcă.

Bani din conținutul pe care-l creează

În acest moment, platforma Hyperhuman este în faza de testare beta, iar fondatorii săi sunt încrezători că o vor deschide publicului larg în această primăvară.

Iar investiția pe care au primit-o recent din partea fondurilor românești de investiții Early Game Ventures, Sparking Capital și Simple Capital îi vor ajuta să se dezvolte și, așa cum este încrezător Bogdan, ca până la finalul acestui an să devină platforma de referință pentru trainerii din industria de fitness. Mai ales că au dezvoltat Hyperhuman cu gândul de a fi un produs global încă de la început.

„Căutăm în mod constant să diversificăm conținutul, să personalizăm și să avem o rețea foarte mare de antrenori. Fiecare țară și fiecare regiune au nevoi specifice în ceea ce privește sănătatea și sportul. Și doar antrenorii locali știu detalii despre aceste nevoi și despre tipul de conținut care atrage și motivează lumea care se antrenează. De aceea orice antrenor se poate înscrie pe lista noastră de așteptare pentru a primi acces timpuriu pe platformă”, mai spune Bogdan, menționând faptul că accesul acestora va fi în sistem freemium.

„Vrem să-i ajutăm pe antrenori să facă și bani din conținutul online pe care-l produc”, adaugă cofondatorul Hyperhuman.

Noua paradigmă de „ te antrena oricând și oriunde” a dat naștere unui nou val de produse fitness, atât de tip hardware, cât și software. Astfel, s-a creat o cerere imensă de conținut digital, însă acest tip de conținut este încă dificil și extrem de scump de produs. Impactul este resimțit din plin de produsele fitness pentru că lipsa personalizării și a diversității duce implicit la pierderea clienților.

„Dan, David și cu mine ne-am lovit de aceste provocări pe parcursul ultimilor ani, atât din perspectiva de pasionați de fitness, cât și din experiența noastră de la Fitbit, Vector Watch și getFittter. Tehnologia noastră de video AI rezolvă această problemă dificilă pentru industrie”, afirmă Bogdan Predușcă, CEO și cofondator la Hyperhuman.

„Ajutăm antrenorii să exceleze în domeniul lor de activitate prin crearea și distribuirea de conținut de calitate și le promitem că produsul va avea permanent și o versiune gratuită. În acest an avem ca obiectiv ca Hyperhuman să devină un produs de neînlocuit pentru antrenorii de fitness și un jucător important în industrie”, concluzionează Bogdan Predușcă.


Oana Coșman
Oana are o experiență de 14 ani în presa scrisă și online. Este editor start-up.ro, iar în trecut a lucrat pentru publicații de business precum Forbes România și Ziarul Financiar. Este pasionată de călătorii, adoră să descopere destinații noi și să afle poveștile oamenilor faini.


>