← Zoom out

Patru gadget-uri care m-au impresionat în ultima vreme

După ani de zile de testat mașini și ani de zile de testat smartphone-uri, iată că a venit momentul să fac o listă de patru gadget-uri care m-au impresionat în ultima vreme. Tentația să răspund cu ultimele mașini pe care le-am condus și cu ultimele smartphone-uri cu care le-am pozat este mare, pentru că, nu-i așa, chiar și mașinile sunt din ce în ce mai mult gadget-uri.

Costin Giurgea in Featured, Zoom In
19 Aug 2021  |  3 min
Patru gadget-uri care m-au impresionat în ultima vremePatru gadget-uri care m-au impresionat în ultima vreme
Let others know:

Join the conversation:
0

Dar asta ar lăsa prea mult timp pentru somn, iar eu încă nu am ajuns la momentul în care să nu-mi fac nopțile albe, prin urmare fiți atenți aici ce am pus pe listă.

Numărul 1 în top: Sonos Amp

Sonos Amp (3)

Numărul 1 în top, fără drept de apel, fără nici cea mai mică urmă de îndoială, top of mind gadget și cel mai bun mod de a trece peste pandemie: Sonos Amp. Ce este? Un amplificator versatil care îți schimbă viața. Are un design minimalist, iar la calitatea fabricației zici că e făcut de Apple. De ce este gadget-ul numărul 1 la mine în top? Pentru că mi-a schimbat viața. Cum a făcut asta? Simplu. Mi-a conectat muzica din smartphone și muzica de pe pick-up cu boxele din toată casa într-o simfonie multi-room de care nu mă mai pot desprinde.

Boxele mele din living sunt Monitor Audio Silver 100, iar în celelalte două camere mai am un Sonos Play 5 și un Sonos Soundbar. Le controlez pe toate din aplicația de pe smartphone și ascult fie aceeași muzică peste tot, fie muzică în camere și TV în living. Libertatea pe care ți-o dă aplicația de a te juca între camere este egalată doar de varietatea posturilor de radio sau de ușurința cu care integrezi Spotify sau Apple Music, ca să nu mai spun de faptul că rezultatul final este practic o rescriere a muzicii pe care ai ascultat-o până acum pe diferite difuzoare.

Desigur, această combinație este doar începutul și nici măcar cerul nu este limita până la care poți merge cu perfecționarea unui sistem audio. Dar, pentru început, e perfect.

Numărul 2 pe listă: Mi Electric Scooter Pro 2

Mi Electric Scooter Pro 2 (1)

De fapt, numele complet este Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition. Este perfectă nu doar pentru cei care sunt fani ai lui Hamilton sau ai lui Toto Wolff la Formula 1, ci și pentru cei care au nevoie pentru deplasările în oraș de o trotinetă electrică perfectă. „Caroseria” e aliaj de aluminiu de bună calitate, pneurile sunt pneumatice și au 8,5 inch, bateria e poziționată sub podea, iar plierea e rapidă.

Accelerația e pe mânerul din dreapta, frâna pe mânerul din stânga. Ai și far de 2W dacă te prinde noaptea, iar un mic display LCD îți oferă acces la câteva informații esențiale. Mai multe poți accesa prin aplicația de smartphone, desigur. Autonomia e de 45 de km, dacă ai 75 de kg și mergi pe un drum plat. Dacă se schimbă parametrii, mergi mai mult sau mai puțin. Dar încărcarea durează opt ore, deci cel mai probabil o să faci asta la câteva zile.

Eu nu prea o folosesc pe lângă casă, dar mi se întâmplă des s-o am în portbagaj pentru momentele în care mă prinde aglomerația prin oraș.

Locul 3: Huawei Watch GT2 Pro

Huawei Watch GT2 Pro (2)

Numărul 3 pe listă: Huawei Watch GT2 Pro. Recunosc, în 2021 am început să-mi cumpăr ceasuri analogice. Simt deja că dezvolt o problemă în acest sens, dar am învățat devreme că cel mai bun mod de a face față unei tentații este să-i cedezi, prin urmare nu mă mai chinui să mă cenzurez. Dincolo de Porsche Martini Racing, G-Shock sau Xeric, există și un smartwatch pe care l-am cunoscut și care mi-a plăcut.

Watch GT2 Pro este, desigur, identic hardware cu Watch GT2, dar diferențele apar la materialele folosite și la construcție. Într-un sens pozitiv, desigur. Ecranul nu are ramă, este acoperit cu safir. Se spune că e aproape la fel de dur ca diamantul. Are doar două butoane. Unul pentru acces în meniu, și unul care poate fi folosit ca shortcut pentru accesarea rapidă a unor funcții. Și are, desigur, o multitudine de skin-uri din care poți să alegi. Aici voiam s-ajung. La software.

Măsoară pașii, îți monitorizează permanent pulsul și, la cerere, calculează nivelul saturației de oxigen în sânge. În plus, poți să-ți verifici și nivelul de stres. Dar mai bine verifici cât de bine faci sport, în cazul meu înot. E cel mai bun factor motivant.

Numărul 4 în top: iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro design 2

În fine, să nu închid, totuși, fără să pun pe listă un smartphone. iPhone 12 Pro, pentru care am făcut deja review aici și pe care îl folosesc drept telefon principal. Spectaculos la design, excelent la nivel de calitatea fabricației, cu putere de procesare impresionantă și absolut perfecționist la nivel de camere foto-video, iPhone 12 Pro este un gadget absolut redutabil și indispensabil, mai ales pentru cineva care este conectat la ecosistemul Apple. Fără să fiu genul de turtleneck fan care are TOATE produsele Apple, mie îmi sunt suficiente un iPhone și un MacBook Pro. Nu sunt străin de Android sau PC-uri, îmi înconjoară viața la fel cum au crescut pe lângă mine tot felul de alte gadget-uri.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>