← Zoom out

OPPO Reno3 Pro vs OPPO Reno4 Pro. Ce model ți se potrivește

OPPO este unul dintre producătorii din China care încearcă se impună pe piața smartphone-urilor, iar în 2020 a lansat două flagship-uri: OPPO Reno3 Pro și Reno4 Pro.

Sebastian Ujică in Devices
2 Feb 2021  |  3 min
OPPO Reno3 Pro vs OPPO Reno4 Pro. Ce model ți se potriveșteOPPO Reno3 Pro vs OPPO Reno4 Pro. Ce model ți se potrivește
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

OPPO a urcat pe locul 4 în topul producătorilor din lume în ultimul trimestru conform raportului publicat de IDC, cu 33.8 milioane de unități vândute. O creștere cu 10.7% față de aceeași perioadă din 2019. Un motiv pentru acest progres este dat de calitatea device-urilor de top. Mai exact, seria Reno.

În 2020, OPPO a lansat la distanță de câteva luni modelele Reno3 Pro și Reno4 Pro. Vom analiza diferențele pentru a vedea care telefon ți se potrivește în funcție de caracteristici.

OPPO Reno4 Pro 5G și performanțele generale

OPPO Reno4 Pro 5G este un flagship tipic pentru momentul în care a fost lansat, a doua jumătate a lui 2020. Un vârf de gamă cu tehnologie 5G, cu ecran luminos și de mare calitate.

Interesant este că OPPO a ales să nu meargă pe mâna procesorului folosit de majoritatea flagship-urilor cu Android, Snapdragon 865, alegând un procesor care, pe hârtie, este inferior, deși este lansat mai recent – Snapdragon 765G. OPPO Reno4 Pro 5G vine cu 12 GB de RAM și în două variante de capacitate de stocare: 128/256 GB.

La nivel de performanță, Reno4 Pro 5G suportă cu ușurință și gaming-ul, și multitasking-ul, aplicațiile se deschid și răspund rapid, chiar dacă procesorul nu este cel mai bine cotat în testele de benchmark. Dacă luăm în calcul și faptul că acest flagship este semnificativ mai ieftin decât cele ale competitorilor, Reno4 Pro 5G este o alegere excelentă pentru cineva care are nevoie de un smartphone cu performanțe bune pentru utilizarea de zi cu zi.

Descoperă oferta ta pentru OPPO Reno4 Pro 5G

Caracteristici comune cu OPPO Reno3 Pro 5G

OPPO a lansat cele două modele la o distanță de 6 luni unul de celălalt, astfel că vedem destule caracteristici comune. Ambele au ecran Super AMOLED de 6.5 inci, aceeași rezoluție (1080 X 2400p) și vin cu aceeași versiune a sistemului de operare, Android 10, cu ColorOS 7.

Ambele au dualSIM, plastic pe partea din spate. Ambele device-uri vin cu 4 camere pe spate, deși sunt senzori diferiți, și sunt capabile să filmeze la rezoluție 4K cu 30fps. De asemenea, ambele au senzor de amprentă optic sunt ecran.

Atât OPPO Reno3 Pro 5G, cât și OPPO Reno4 Pro 5G au același procesor: Snapdragon 765G și 12 GB de RAM.

OPPO Reno3 Pro 5G – specificații detaliate

Primul flaghsip lansat de Oppo în 2020 venea cu un ecran AMOLED de 6.5 inci, cu un raport de 89.7% între ecran și carcasă. Procesorul este tot Snapdragon 765G pe 7 nm, telefonul are 12 GB de RAM, tot cu 2 variante de stocare: 128/256 GB.

Camera frontală are 32 MP, în timp ce pe spatele telefonului există un sistem cvadruplu de camere: senzorul principal are 48 MP, camera tele-photo are 13 MP și este capabilă de zoom optic hibrid 5X, camera ultra-wide are 8 MP și mai există o cameră mono de 2 MP.

Bateria este suficient de mare pentru acest telefon: are 4.025 mAh, dar se consumă mai rapid dacă stai pe high refresh rate și utilizezi intens smartphone-ul.

Poți vedea toate detaliile despre specificații și în review-ul la OPPO Reno3 Pro 5G.

Descoperă oferta ta pentru OPPO Reno3 Pro 5G

Oppo Reno 3 Pro display

OPPO Reno4 Pro 5G – specificații detaliate

Apărut în august anul trecut, OPPO Reno4 Pro 5G are un ecran de 6.5 inci Super AMOLED cu rată de refresh de 90Hz și HDR10+.

Procesorul este un Snapdragon 720G și are 12 GB de RAM și vine în două variante de capacitate de stocare: 128/256 GB. Telefonul are o singură cameră pe partea din față ascunsă în ecran, senzorul fiind de 32 MP cu f/2.4.

Pe spate sunt 4 camere, camera principală fiind de 48MP cu f/1.7, un senzor ultrawide de 8MP cu f/2.2, plus un senzor macro și unul pentru profunzime. Bateria este de 4.025 mAh capabilă de încărcare rapidă cu 65W. Ce înseamnă asta? De la 0% la 60% în doar 15 minute și doar 36 de minute pentru o încărcare completă.

Mai multe despre design, display, baterie, camere foto și performanțe poți afla din review-ul la OPPO Reno4 Pro 5G.

OPPO Reno4 Pro - Design review

OPPO Reno3 Pro 5G vs OPPO Reno4 Pro 5G – care ți se potrivește

Două dintre flagship-urile lansate din OPPO în 2020 reprezintă opțiuni extrem de interesante pentru utilizatori. Diferența de preț vine de la rata de refresh superioară de pe OPPO Reno4 Pro 5G, de la viteza de încărcare superioară și, mai ales, de la senzorul camerei, care are rezultate mai bune.

Dacă vrei un telefon solid, cu specificații de flagship, dar cu preț mai degrabă apropiat de zona mid-range, oricare dintre OPPO Reno3 Pro 5G sau OPPO Reno4 Pro 5G poate fi o alegere bună.

Concluzii

Ascensiunea OPPO din ultimii ani nu poate decât să bucure, fiind o nouă opțiune pentru utilizatorii care își doresc o alternativă la modelele existente care au amprenta producătorului lor. Cu Reno3 Pro și Reno4 Pro, OPPO propune două flagship-uri la un preț sub cel al competiției.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>