← Zoom out

Oppo Reno 3 Pro review: Specificații de flagship la preț accesibil

Oppo Reno 3 Pro 5G este un telefon nou venit în România, care are multe specificații în comun cu flagship-uri de top, dar care pare să fie un compromis între preț, performanțe și design. Rezultatul este un telefon cu preț și performanțe medii, dar care poate fi considerat drept alternativă și pentru flagship-uri, și pentru telefoane accesibile.

Costin Giurgea in Reviews
7 Oct 2020  |  6 min
Let others know:

Join the conversation:
0
  • 48 MP
    Camera principală
  • 32MP
    Camera frontală
  • 2400 × 1080
    Rezoluție video
  • 6.5"
    Display AMOLED
  • 4025 mAh
    Baterie
  • Qualcomm SDM765G
    Procesor

Oppo Reno 3 Pro este un smartphone aflat la granița dintre un flagship și un smartphone din gama mid-range. Are camere multiple, zoom hibrid, display Super AMOLED și fast charger, funcții rezervate până nu demult doar pentru flagship-uri de top, cu prețuri pe măsură.

Merită banii tăi acest device? Hai să luăm pe rând specificațiile acestui terminal și să aflăm cât de bine se descurcă și pentru cine este el potrivit.

Oppo Reno 3 Pro review – Design

Acest telefon este foarte ușor, are 171 grame. Forma este foarte prietenoasă pentru utilizarea cu o singură mână, pentru că este mai degrabă înalt decât lat. Este un smartphone prietenos la atingere, chiar dacă se simte că materialele nu sunt de top.

Pe spate avem un policarbonat lucios, în această variantă, pe față avem Gorilla Glass 5, iar cadrele sunt din aluminiu. Pe lateral, butoanele de On/Off și volum sunt metalice, iar în partea de jos avem slot pentru SIM, mufă USB-C și grilaj pentru difuzor.

oppo reno 3 pro concurs

Tot grilaj pentru difuzor avem și în partea de sus, foarte aproape de display, iar punch hole-ul pentru camera frontală este minuscul, iar pe spate avem cele patru camere plus blițul, încadrate într-un modul care arată foarte bine.

Per total, sentimentul nu este unul neapărat premium, dar carcasa este grațioasă în felul ei.

Oppo Reno 3 Pro review – Display

O să încep discuția despre display cu senzorul pentru amprentă, care este poziționat în partea de jos a ecranului, pentru acces mai ușor. În momentul în care este apăsat, generează o animație care dacă nu ar fi copilăroasă, ar fi interesantă.

Când începi să folosești telefonul începi să observi că această curbă pe care o are display-ul către cadru nu este atât de pronunțată la nivelul informației care se afișează. Dacă întorci telefonul, o să observi și o diferență de luminozitate între această margine și restul ecranului.

Display-ul nu se duce până în cadrul telefonului, ci mai există un spațiu negru vizibil și sus, și jos.

Din punct de vedere al specificațiilor pentru display, Oppo Reno 3 Pro își merită numele de pro. Display-ul este un Super AMOLED de 6.5″, cu high refresh rate de 90 Hz și rezoluție 2400×1080 px. High refresh rate aduce un plus de fluiditate și o experiență mai plăcută în utilizare.

Desigur că rata de refresh poate fi redusă manual la 60 Hz, în cazul în care vrei să consumi mai puțină baterie pe timpul zilei. Există și un mod autoselect pentru acest refresh rate.

Pe acest telefon există și o funcție numită „low brightness flicker eye confort”, care reduce oboseala vizuală cauzată de un flicker de ecran, perceput de unii utilizatori la luminozitate joasă.

Luminozitatea maximă a acestui display este de 800 de niți, dar mai mult decât atât trebuie să vă spun că există tot felul de efecte speciale pe care le poți activa din soft. Animațiile se continuă și în utilizare: se întâmplă un fel de discotecă pe ecran.

Oppo Reno 3 Pro review – Baterie

Bateria acestui telefon are 4.000 mAh. Asta este o valoare foarte bună, mai ales pentru un smartphone care are doar 7.7 milimetri grosime. Telefonul nu consumă multă baterie la streaming pe Netflix sau la browsing pe rețelele sociale.

Dar dacă intri în aplicații de productivitate sau faci multitasking și stai mult pe high refresh rate, atunci da, bateria o să se ducă mai repede, ca la orice baterie.

Telefonul se încarcă foarte repede și poate fi optimizat și pentru consum eficient. Acest smartphone s-a dus de la 8% la 100% baterie în doar 55 de minute.

Oppo Reno 3 Pro review – Camere foto/video

Performanța camerelor este capitolul la care Oppo Reno 3 Pro primește din partea mea note foarte bune. Pe spate avem o cameră principală de 48 MP, cameră tele-photo de 13 MP, care face zoom optic hibrid 5X și care poate susține zoom digital până la 20X, o cameră ultra wide de 8 MP și o cameră mono de 2 MP. Tot aici, pe spate, mai găsim ascuns și un mic bliț.

Camerele acestui telefon scot foarte bine galbenul din fotografiile pe care le faci în lumină slabă. Este un detaliu de care m-am lovit atunci când fac poze în lumină proastă și pe care trebuie apoi să-l gestionez din setările aplicațiilor de editare. Ei bine, Oppo Reno 3 Pro face acest lucru default, ceea ce este foarte bine.

Citește și: Oppo Reno 3 Pro. Cum faci cele mai bune poze cu noul smartphone

Oppo Reno 3 Pro camera review: 1X
Oppo Reno 3 Pro camera review: 1X
Oppo Reno 3 Pro camera review: 2X
Oppo Reno 3 Pro camera review: 2X
Oppo Reno 3 Pro camera review: 5X
Oppo Reno 3 Pro camera review: 5X

Dynamic range-ul este bun, nivelul de detalii este decent și culorile sunt vii, naturale. Singura chestie este că din când în când m-am surprins căutând mai mult contrast pentru detaliile din poze. Ăsta e singurul parametru pe care l-am modificat când am făcut poze cu acest telefon.

Camera ultra wide, cum se întâmplă la majoritatea smartphone-urilor, nu oferă detalii la fel de bune precum camera principală. Nici în condiții de lumină bună, camera ultra wide nu se descurcă foarte bine cu white balance.

Oppo Reno 3 Pro - Camera Wide
Camera Wide
Oppo Reno 3 Pro - Camera Ultra Wide
Camera Ultra Wide
Oppo Reno 3 Pro - Camera Tele-photo
Camera Tele-photo

Aplicația camerei se mișcă foarte rapid, dar atunci când ai foarte multe aplicații deschise în background, e posibil să ai unele întârzieri la procesare sau la afișarea fotografiilor pe care le faci.

S-ar putea să ai un mic delay, la nivel de soft, în cameră, când faci poze în night mode. Cu toate acestea, night mode-ul de pe acest telefon este remarcabil și te ajută să scoți în evidență multe detalii atunci când ai foarte, foarte puțină lumină. Iar dacă ai lumină, efectele pe care le primești în rezultat sunt interesante.

Pe Oppo Reno 3 Pro există și mod Ultra Night, nu doar Night. Acest mod se activează automat, atunci când lumina nu este suficientă pentru a face fotografii bune. În Ultra Night, pozele sunt foarte luminoase și vei putea vedea în ele și unele detalii.

Oppo reno 3 pro Night Mode
Night Mode
Oppo reno 3 pro Ultra Night ModeOppo reno 3 pro Ultra Night Mode
Ultra Night Mode
Night Mode Oppo reno 3 pro
Night Mode
Ultra Night Mode oppo reno 3 pro
Ultra Night Mode

Dacă vrei să filmezi mult cu acest telefon, trebuie să știi că la nivel de stabilizare lucrurile stau foarte, foarte bine. Dacă vrei să filmezi și să alergi în același timp, spre exemplu, această funcție Ultra Steady se ocupă ca rezultatul să nu fie prea tremurat.

Când îți faci selfie-uri, poți aplica și efectul Bokeh, iar rezultatul este că fața ta se va vedea foarte clar, in timp ce background-ul va avea o strălucire delicată.

Aplicația Soloop îți oferă foarte multe opțiuni pentru a-ți edita videourile. Poți aplica niște template-uri de filtre, astfel încât clipul tău să capete o aură unică.

Oppo Reno 3 Pro – Performanță

Când cumperi un telefon care își spune Pro, te aștepți ca performanța să fie de top. Ei bine, în testele de benchmark, lucrurile nu stau chiar așa. Dar în viața reală, asta nu înseamnă neapărat că telefonul se mișcă lent. De fapt, cât timp nu îi dai să facă multitasking cu aplicații grele, nu o să simți nicio deficiență la performanță.

Jocurile rulează bine și pe setările maxime, iar sunetul se aude foarte bine. Alt detaliu important la jocuri este că acolo unde este suportă high refresh rate, experiența este foarte fluidă.

Oppo Reno 3 Pro este un smartphone corect. Punctele sale forte sunt forma, ușurința în utilizare și camerele. În rest, performanțele sunt decente pentru un telefon din gama de mijloc.

De ce să-l cumperi? Dacă vrei niște camere capabile, la un preț decent, și dacă vrei să-ți placă device-ul pe care îl ții în mână.

De ce să nu-l cumperi? Dacă vrei putere de procesare mai mare și ești mai conservator la nivel de sistem de operare.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Specificații de flagship la preț de mid-range

Oppo Reno 3 Pro 5G este un telefon care aduce în mâna utilizatorului specificații de top, la un preț mai accesibil decât cel al unui flagship. Camerele foto sunt bune, stabilizarea video funcționează foarte bine, iar designul este unul plăcut. Performanța este decentă, dar nu de top, iar durata bateriei nu te va dezamăgi.

Ce ne-a plăcut
  • Camerele foto sunt capabile, inclusiv în night mode
  • Telefonul este ușor și se simte confortabil în mână
  • Are fast charging
  • Display-ul are high refresh rate
Ce lipsește
  • Performanța procesorului nu este suficientă la multitasking
  • Carcasa de pe spate este din policarbonat

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>