← Zoom out

Oppo Reno 3 Pro. Cum faci cele mai bune poze cu noul smartphone

Lansat în luna martie a acestui an, Oppo Reno 3 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane create de producător și vine cu 4 camere pe spate, care te vor ajuta să faci cele mai bune poze.

Sebastian Ujică in Devices
21 Oct 2020  |  6 min
Oppo Reno 3 Pro. Cum faci cele mai bune poze cu noul smartphoneOppo Reno 3 Pro. Cum faci cele mai bune poze cu noul smartphone
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Oppo este o companie care a început să se lupte tot mai des cu giganții Apple, Samsung sau Huawei. Parte din BBK Electronics care mai deține Vivo, OnePlus și Realme, Oppo a atras atenția în 2020 cu flagship-ul Oppo Reno 3 Pro, lansat în luna martie.

Este un device cu un display de 6.4 inci, Super AMOLED, cu rezoluție 1080*2400 pixeli. Un ecran excelent pe care să vezi fotografiile făcute cu cele 4 camere foto de pe spate, acesta fiind principala atracție a telefonului.

Dacă ai văzut deja review-ul la Oppo Reno 3 Pro, știi deja cum arată fotografiile făcute cu toate camerele acestui telefon și cum se descurcă în condiții de luminozitate scăzută, dar și la zoom digital 5x.

oppo reno 3 pro concurs

Caracteristicile camerei foto la Oppo Reno 3 Pro

Oppo Reno 3 Pro vine cu nu mai puțin de șase camere în total. Pe spate sunt patru dintre ele. Cea principală este de 64MP cu o diafragmă deschisă, de f/1.7, astfel că telefonul este capabil să facă fotografii excelente în lumină slabă. Echivalentul distanței focale este de 27mm, senzorul fiind unul mare de 1/1.72”.

Al doilea senzor este cel telephoto, capabil de un zoom optic 2x. Are 13MP cu f/2.4, echivalentul unei distanțe focale de 52mm. Există și un senzor ultrawide de 8MP cu f/2.2, dar și unul pentru profunzime de 2MP.

Pe partea din față este un senzor principal de 44MP cu o diafragmă f/2.4, echivalentul a 26mm. Există și un al doilea senzor de 2MP pentru profunzime. Oppo Reno 3 Pro este capabil să filmeze la rezoluie 4K cu 30 frame-uri pe secundă.

Meniu

Așadar, știm că Oppo Reno 3 Pro este echipat cu tot ce este necesar pentru a realiza fotografii de calitate. Iar meniul camerei conține tot ce este esențial pentru utilizator.

Modul de fotografiere normală te ajută să faci imediat poza fără să te complici, iar rezultatul este mereu excelent. Există și mod pentru noapte, când lumina de afară îți crează probleme.

Există și mod dedicat pentru Portret, unde senzorul de profunzime își arată utilitatea. Ai și opțiunea pentru slow motion, timelapse sau panoramă.

De asemenea, există modul Pro, care oferă posibilitatea de a ajusta manual diferite setări precum ISO, focusul, balansul de alb sau viteza obturatorului.

Fotografii pe timp de zi cu Oppo Reno 3 Pro

Oppo Reno 3 Pro se descurcă excelent în condiții ideale de lumină. Nu este necesar să intri în modul Pro decât în cazul în care dorești alt balans de alb. Altfel, camera principală oferă rezultate excelente. Imaginile nu sunt suprasaturate, culorile fiind redate cu o acuratețe mare. Nivelul de detalii este mare grație celor 64MP din senzorul principal, neexistând zgomot.

Senzorul ultrawide este și el foarte bună în lumină ideală. Nivelul de detalii nu este la fel de mare, iar saturația culorilor este mai pronunțată, însă fără a deranja. Senzorul telephoto oferă suficiente detalii, un contrast plăcut și culori vii.

Toate cele 3 camere excelează când vine vorba de dynamic range, mai ales cea principală. Ce înseamnă asta? Diferența dintre cele mai luminate și cele mai închise tonuri din imagine. Asta și fără a folosi opțiunea HDR care oferă rezultate spectaculoase.

Oppo Reno 3 Pro - Camera Tele-photo
Oppo Reno 3 Pro camera review: 5X

Fotografii pe timp de noapte cu Oppo Reno 3 Pro

Având o diafragmă f/1.7, camera principală poate fi folosită în modul normal de fotografiere și pe timp de noapte. Rezultatele sunt bune, mai ales în ceea ce privește capitolul dynamic range.

Activarea Night Mode va îmbunătăți semnificativ calitatea pozelor. Există chiar și un mod Ultra Night care se activează automat când telefonul detectează un mediu foarte slab iluminat. Modul de noapte poate fi folosit și pe ceilalți doi senzori, nu doar pe cel principal.

Night mode

Oppo reno 3 pro Night Mode

Ultra night mode

Oppo reno 3 pro Ultra Night ModeOppo reno 3 pro Ultra Night Mode

Selfie-uri si portrete cu Oppo Reno 3 Pro

Cu un senzor de 44MP, selfie-urile pe Oppo Reno 3 Pro sunt exact ce ți-ai dori. Cu o condiție: având o distanță fixă pentru focalizare, telefonul trebuie ținut la o anumită distanță pentru ca rezultatul să fie spectaculos. Culorile sunt redate realist și, din nou, stă bine la dynamic range. Pe timp de noapte, Night Mode oferă rezultate foarte bune, pozele având suficiente detalii chiar și în umbre.

Pentru modul Portret cu camera principală telefonul se descurcă foarte bine, mai ales când lumina din background nu este una puternică. Efectul de bokeh e spectaculos grație senzorului suplimentar de 2MP. Astfel, delimitarea între subiect și background se face foarte bine.

Video

Telefonul este capabil, așa cum menționam, de înregistrare la rezoluție 4k cu 30fps, dar și slow-motion la rezoluție 720p cu 240fps. Din păcate, nu există stabilizare optică pentru filmarea la rezoluție 4k, însă există pentru filmarea în HD. Culorile sunt plăcute în filmarea la rezoluție 4k, la fel și contrastul și dynamic range.

Senzorul telephoto și cel ultra-wide nu sunt folosiți pentru filmare. Apăsarea butonului 2x de pe ecran nu va duce la o schimbare a camerei folosite, ci la un crop al imaginii înregistrate cu camera principală. Chiar și așa, rezultatul este bun.

Pentru filmare există și un mod Ultra Steady care face un crop al imaginii, reducând semnificativ mișcarea. Poate fi folosit dacă persoana care filmează se mișcă. Modul Ultra Steady Pro reduce crop-ul imaginii și face culorile ceva mai saturate, fiind o variantă de mijloc între filmarea normală și Ultra Steady.

Sfaturi pentru cele mai bune poze cu Oppo Reno 3 Pro

Oppo Reno 3 Pro oferă flexibilitate utilizatorului prin cei doi senzori suplimentari, cel ultrawide și cel telephoto. Însă cea mai bună opțiune rămâne camera principală. Activarea opțiunii grid te va ajuta să faci fotografii drepte iar modul Pro îți permite să experimentezi diferite expuneri sau palete de culori. Pe timpul nopții, trecerea în Night Mode va schimba total fotografia, mai ales pentru cei doi senzori secundari.

Folosește video Bokeh mode

Una dintre principalele funcții din camera este Video Bokeh, cu ajutorul căruia Oppo Reno 3 Pro poate filma clipuri video cu efectul bokeh, ceea ce înseamnă că fundalul va fi blurat, în timp ce subiectul filmării rămâne în focus. Clipurile video au astfel o calitate mai bună decât cele înregistrate cu camera în modul obișnuit.

Pentru a accesa acest mod, intră în aplicația Camera > Video și selectează icon-ul în formă de cerc din partea de sus a aplicației.

Folosește camera telephoto pentru subiecte aflate la depărtare

Combinația celor 3 camere foto din cele 4 de pe spate îți permite să faci fotografii la 2x zoom optic, 5x zoom hibrid și zoom digital de până la 20x. Chiar și atunci când faci zoom, claritatea imaginilor nu este distorsionată cu mult. Cele mai bune rezultate le poți obține la zoom 2x sau 5x și, cu toate că telefonul este capabil de zoom 20x, este recomandat să te rezumi la valori mai scăzute, așa încât să nu pierzi detaliile din fotografiile tale.

Modul Ultra Night este ideal când nu ai deloc lumină

Modul Ultra Night se activează automat atunci când nu există aproape deloc lumină pentru fotografiile tale și arată impresionant. Imaginile surprinse în acest mod sunt luminate echilibrat, poți vedea și unele detalii, însă dacă vrei să ai flexibilitate, îți recomand să faci pozele atât în modul night simplu, cât și în ultra night, pentru că rezultatele pot varia în funcție de peisaj sau luminozitate.

Descoperă puterea camerei principale

Camera principală are 64MP, însă poate fi folosită pentru a face fotografii de până la 108MP rezoluție. Culorile arată natural, sunt vii, fără să fie supra saturate, nivelul de detalii este și el destul de bun, iar dynamic range-ul nu te va dezamăgi. Nu uita nici de aplicațiile de editare pentru fotografii, care te pot ajuta să obții echilibrul perfect între luminozitate, contrast sau saturație în pozele tale.

Concluzii

Flagship-ul lansat în martie de Oppo este o variantă excelentă pentru persoanele interesate de fotografiile făcute cu ajutorul telefonului mobil. Stă foarte bine la dynamic range în aproape toate situațiile, astfel că știi că e suficient să deschizi camera și să faci fotografia fără să te gândești prea mult la condiții. În concluzie, Oppo Reno 3 Pro este un telefon peformant când vine vorba de camera foto, în condițiile în care acest device vine cu specificații pe care le regăsim frecvent pe flagship-uri, însă prețul se încadrează mai degrabă la categoria mid-range.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>