← Zoom out

OPPO A54 5 G – telefon mid-range bun, la preț excelent

Intrat pe piața din România anul acesta, OPPO A54 vine în varianta 5G și se califică foarte bine în lista telefoanelor de buget, accesibile ca preț și convenabile ca dotări. Haide să aruncăm o privire peste specificațiile tehnice ale noului smartphone și să vedem ce atuuri etalează OPPO A54 5G.

Echipa Zoom in Devices
26 Jul 2021  |  4 min
OPPO A54 5 G – telefon mid-range bun, la preț excelentOPPO A54 5 G – telefon mid-range bun, la preț excelent
Foto: OPPO
Let others know:

Join the conversation:
0

Specificații tehnice ale lui OPPO A54 5G

Fără prea multe introduceri, iată, în continuare, ce așteptări îndeplinește noul OPPO A54 5G.

Design premium

Ca design, OPPO A54 ne duce cu gândul la fratele său mai mare, OPPO A53, aranjamentul de camere fiind asemănător. La ambele modele, modul foto este dreptunghiular, camerele sunt așezate în trei rânduri. Designul ecranului A54 aduce o zonă frontală cu decupaj tip bulină pentru camera selfie, poziționat în colțul ecranului. OPPO A54 5G este disponibil în trei nuanțe elegante: Fluid Black (negru), Fantastic Purple (mov), Space Silver (albastru). Fiecare nuanță dă un aspect diferit smartphone-ului. Ușor și confortabil de ținut în mână, OPPO A54 5G are câteva butoane bine plasate. În partea stângă sunt comenzile de volum, în timp ce partea dreaptă oferă butonul de pornire sau deblocare, care funcționează și ca senzor de amprentă.

 • Înălțime: aproximativ 162,9 mm
 • Lățime: aproximativ 74,7 mm
 • Grosime: aproximativ 8,4 mm
 • Greutate: aproximativ 190 g

Display care depășește așteptările

oppo a54 display

Așa cum am menționat deja, ecranul vine „accesorizat” cu orificiul pentru camera de selfie de 16 MP, poziționat în colțul din stânga. Marginile subțiri ale ecranului dau telefonului un aspect premium, elegant. Ca dimensiune, avem un display de 6,51 inchi, rezoluție 2400 x 1080 FHD+, 480 nits. Are o rată de reîmprospătare de 90Hz și o rată de eșantionare tactilă de 180Hz, ceea ce oferă o navigare fluidă, răspunsuri instantanee, imagini clare, luminoase și culori vibrante.

 • Dimensiune: 6,5″ (16,5 cm)
 • Rezoluție: 2400 x 1080 (FHD+)
 • Rata de reîmprospătare: 90Hz
 • Rata de eșantionare a atingerii: 180Hz.

Descoperă OPPO A54 5G în shopul Vodafone

 Cameră foto-video convenabilă

oppo a54 design

Pe lângă camera de selfie de 16 MP, cu f/2.0, focalizare fixă, cei de la OPPO au optat pentru un setup quad-camera format din:

 • camera principală, wide de 48 MP, f/1.7, 26mm;
 • camera ultra-wide de 8 MP, f/2.2, 119˚;
 • un obiectiv macro de 2MP,  f/2.4;
 • camera pentru profunzime de 2 MP,  f/2.4 cu efect bokeh care estompează fundalul, creând un impact vizual ideal pentru portrete.

Pe partea de video, telefonul filmează la 1080p sau 720p cu 30fps.

Baterie de 5000mAh

Probabil că multe persoane vor fi dezamăgite de faptul că bateria lui OPPO A54 5G vine cu un fast charging de doar 10W, însă vorbim de o baterie de 5000 mAh, cu o autonomie suficient de bună cât să te țină cel puțin o zi de utilizare. Potrivit celor de la OPPO, „bateria de 5000 mAh îți ține telefonul în funcțiune mai mult timp fără o reîncărcare constantă, alimentând 13 ore de vizionare video, 27 de ore de apel și 40 de ore de așteptare”.

Performanță lui OPPO A54 5G

Potrivit pentru conectivitatea 5G, OPPO A54 vine cu un procesor pe măsură. Un Qualcomm 5G SoC, Snapdragon 480 5G, care se descurcă excelent în îndeplinirea task-urilor tale zilnice, indiferent că este vorba de un video call, navigare pe internet, jocuri, postări în social media sau urmărirea unui serial pe Netflix. Cu o memorie RAM de 4GB și o memorie internă de 64GB, OPPO A54 5G se mișcă mai repede și   mai mult.

 • Procesor: Qualcomm®5G SoC
 • Chipset: Snapdragon 480 5G (8 nm)
 • Memorie: 4+64

De ce ți-ai cumpăra un OPPO A54 5G

OPPO-A54-5G

Clasificându-se în topul telefoanelor de buget, OPPO A54 5G este o alegere potrivită pentru cei care își doresc un telefon echilibrat atât pe partea de dotări, cât și la capitolul preț.

OPPO A54 este un telefon 5G la preț rezonabil

Oferta lansată de OPPO A54 este atractivă, mai ales pentru persoanele care sunt în căutarea unui smartphone mid-range, compatibil cu 5G, cu echipări bune și care să coste mai puțin de 1500 RON.

OPPO A54 este un smartphone cu echipări convenabile

OPPO A54 5G nu este nici un telefon premium, mega performant, dar nici un telefon modest. Este undeva la mijloc, însă are pe el cam tot ce îi trebuie pentru o utilizare excelentă: display cu 90Hz rată de refresh, baterie de 5000mAh, procesor Snapdragon, compatibil cu 5G, design elegant, plus alte funcții care îți eficientizează timpul pe telefon. Și toate acestea la mai puțin de 1500 RON.

Se descurcă bine în task-urile zilnice

Pe partea de procesor, telefonul a fost echipat cu un Snapdragon 480 5G de 8 nm, care face parte din generație nouă, așa că își face treaba destul de bine în task-urile tale zilnice. Fie că navighezi pe internet, te joci sau discuți cu prietenii, OPPO A54 funcționează fără probleme. În plus, telefonul vine echipat și cu modulul de super-economisire a energiei. Potrivit celor de la OPPO, o baterie încărcată 5% poate alimenta 1,1 ore de conversații WhatsApp, iar pe timp de noapte, cu modul de așteptare, doar 2% din energia bateriei se consumă în timp ce dormi.

 Ai camere foto care își fac treaba bine

Deși nu este cel mai performant sistem de camere întâlnit pe un telefon, cele patru lentile oferite de  OPPO A54 își fac bine treaba și oferă câte ceva din toate. De la macro care te ajută să surprinzi cele mai inspirate detalii, până la ultra wide-ul prin care poți vedea lumea la un unghi de 119˚.

Descoperă oferta pentru OPPO A54 5G


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>