← Zoom out

Noua funcție pe care Apple a patentat-o pentru iPhone

Apple cercetează posibilitatea dezvoltării tehnologiei sale Secure Enclave, pentru a permite mai multor utilizatori să folosească același iPhone sau iPad în siguranță, fără a dezvălui informații private altor utilizatori, anunță Apple Insider.

Echipa Zoom in iOS Tips
13 Jan 2021  |  1 min
Noua funcție pe care Apple a patentat-o pentru iPhoneNoua funcție pe care Apple a patentat-o pentru iPhone
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Patentul este numit „Furnizarea de domenii în enclavă securizată pentru a sprijini mai mulți utilizatori” și, potrivit Apple Insider, funcția este și pentru laptop sau desktop, dar cum multi-user support este deja inclus pentru macOS, focusul este acum pe mobil.

Cu ajutorul funcției multi-user, utilizatorii vor putea să-și separe profilurile de lucru de cele de acasă sau să partajeze fișiere cu partenerii sau membrii familiei.

Principala provocare este însă ca Apple să găsească o cale prin care să adauge mai mulți utilizatori, fiecare având propria parolă care să ofere acces la fișierele fiecărui utilizator în parte, fără a oferi acces și la informațiile altor utilizatori.

Cerințele complexe de software și hardware la care lucrează Apple pentru a se asigura că conturile multi-user rămân private și securizate unul de celălalt ar putea explica de ce nu am văzut până acum multi-user pe iPhone și iPad.

Prima dată, funcția multi-user a fost publicată în 2013 și se baza pe trackpad și Touch ID. Primul brevet de asistență multi-utilizator Apple a fost publicat în 2013 și se bazează pe trackpad și Touch ID, dar ce face Apple acum, este de departe cea mai detaliată cercetare.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>