← Zoom out

Motorola One Action review: unul dintre cele mai bune smartphone-uri ieftine

Ce este Motorola One Action? Dovada vie că există viață pe Android și sub 200 de euro. Pentru mine asta a fost surpriza majoră: să-mi dau seama că mă joc cu un device frumușel, construit bine, pe care l-am folosit două săptămâni fără să simt lipsa performanței premium și care m-a făcut să-mi reevaluez instinctul primar de consumerism.

Costin Giurgea in Reviews, Video
30 Mar 2020  |  4 min
Let others know:

Join the conversation:
1
  • 117°
    Cameră de acțiune
  • 12 MP
    Camera frontală
  • 12 MP
    Camera principală
  • 6.3"
    Display IPS
  • 3500 mAh
    Baterie
  • 1080 x 2520 px
    Rezoluție video

Motorola One Action – Design

Primul lucru pe care îl observi la Motorola One Action, după ce ai folosit niște nave amiral de smartphone-uri, este că aici nu există Gorilla Glass. Există un plastic care atrage amprente. Dar asta nu e o chestie atât de tragică, pentru că per total acest telefon este finisat bine.

În partea de jos avem mufă USB-C, avem microfon, avem un grilaj pentru difuzor. Există și microfon pentru când vorbești la telefon, desigur, însă acesta nu poate reda muzică sau sunet când te uiți la filme sau când te joci.

Marginile acestui telefon sunt în culoarea spatelui. Pe partea din dreapta avem buton de unlock și buton de volum, iar în partea de sus avem jack pentru căști. Pe partea stângă avem slotul pentru SIM.

Iar pe spate avem camerele foto, un bliț și senzorul de amprentă. Amplasarea senzorului de amprentă pe partea din spate mi s-a părut ciudată inițial, dar după două săptămâni m-am obișnuit deja cu el și să deblochez telefonul foarte rapid.

Nu sunt foarte împăcat cu faptul că există doar un difuzor aici, pentru că mi se pare că ascult mono muzica.

Și încă un detaliu neașteptat pentru acest telefon, având în vedere prețul: este rezistent la apă. Nu rezistă să faceți baie cu el în piscină, dar dacă din întâmplare un copil aruncă apă pe el, s-ar putea să funcționeze și după.

Motorola One Action – Display

În momentul în care deblochezi telefonul, ajungi la concluzia că raportul dintre display și carcasă este undeva la 84%. Aceasta este o valoare foarte bună, dacă tu vrei să ai un ecran cât mai mare. Display-ul este un LCD de 6.3”, cu densitate de pixeli destul de bună (1080 x 2520 px) și luminozitate decentă.

Când ții telefonul acesta în mână îți dai seama că display-ul este foarte îngust și foarte înalt. Poate părea ciudat la început, dar după mi-am dat seama că poate fi util dacă vrei să te joci mult pe telefon.  Raportul acesta landscape extrem poate fi o experiență cinematică interesantă, dar în momentul în care intri pe Youtube și vrei să vezi conținut aici, observi că ai două benzi negre în stânga și în dreapta, pe ecran.

Desigur că poți face zoom și imaginea se întinde pe tot display-ul, mai rămâne vizibil doar decupajul camerei foto. Problema e că atunci când faci zoom se pierde și o parte din calitatea imaginii.

Motorola One Action – Baterie

Indiferent ce faci pe telefon și ce aplicații rulezi, te poți baza pe faptul că bateria o să te țină ceva. Are 3.500 mAh, ceea ce este o valoare foarte bună nu doar pentru un telefon mid-range. Pe mine m-a ținut fără probleme o zi întreagă de utilizare, iar în momentul în care am văzut filme, m-am și jucat și am făcut și browsing, am ajuns să-l încarc seara, când mai avea încă 20% baterie.

Motorola One Action – Camerele foto&video

Camera principală are 12 MP și este ajutată de un senzor de profunzime de 5 MP. În plus, există cameră dedicată video, de 16 MP, cu posibilitatea de a trage video cu unghi de deschidere la 117°, care beneficiază de Quad Pixel Technology.

Deși toate astea sună pretențios pentru un telefon mid-range, trebuie să vă spun că senzorul acesta de video este modul prin care Motorola compensează pentru faptul că acest telefon nu face poze spectaculoase.

În plus, Motorola spune că poți filma cu acest telefon, landscape, chiar dacă tu ții telefonul drept. Așa se explică și numele de Action. Practic, tu ții telefonul în mână în timp ce schiezi, alergi sau, dacă ești șofer, poți folosi telefonul pe post de dash cam, dacă îl fixezi într-un suport de mașină.

Cum spuneam, videourile sunt înregistrate într-un unghi mai larg decât cel normal, de 117 grade. Mai interesant de atât este că ele sunt destul de bine trase și stabilizate.

Dacă vrei să folosești Motorola One Action pentru fotografii, acestea vor ieși OK cât timp lumina de afară este bună. Dacă lumina e prea puternică, va intra un HDR automat să te ajute, dar nu rezolvă toate problemele. În lumină slabă, rezultatele nu sunt nici aici minunate: există destul de mult noise pe imagini și detaliile se pierd.

Camera frontală de 12 MP este prietenoasă, din punct de vedere al soft-ului, comenzile sunt ușor de dat și sunt rapide.

Motorola One Action – Performanță

Telefonul folosește un procesor Exynos 9609, cu 4 GB de RAM, care face cinste atât abilităților de video, cât și celor de gaming. Din punct de vedere al performanței, telefonul se descurcă destul de bine.

A durat cam 2-3 secunde până când am deschis Google Maps, dar aplicația s-a lansat, merge bine, chiar și utilizată în paralel cu alte apps.

La gaming, am avut un pic de sacadare la început. Am băgat un Asphalt, am făcut și un accident, dar jocul nu s-a blocat. Se întâmplă niște efecte speciale pe ecran, mi se pare că e mai albastru decât mi-ar plăcea. În concluzie, câteodată se întâmplă să mai sacadeze, câteodată e nevoie să dai de două ori swipe pe ecran să se întâmple ce vrei să se întâmple.

Motorola one Action gaming review

Motorola One Action – Tips & tricks

Gestures – acest feature mi-a dat destul de multe bătăi de cap. Practic, Motorola One Action îți permite să controlezi telefonul prin gesturi.

Ai așa:

  • Quick capture – prin care poți să deschizi meniul camerei, așa încât să faci poze rapid.
  • Fast flashlight – agiți puțin telefonul ca să deschizi lanterna
  • Three fingers screenshot – poți face capturi de ecran dacă pui repede trei degete pe ecran
  • Lift to unlock – ridici telefonul pentru a-l debloca

Însă nu pot spune că aceste features sunt unele pe care le-aș folosi foarte des.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Unul dintre cele mai bune telefoane sub 200 de euro

Per total, Motorola One Action este un telefon bun pentru prețul pe care îl are. Camera video face o treabă bună, designul este frumos, iar performanța deviceului este peste așteptări. În schimb, display-ul lung și îngust s-ar putea să îi încurce pe unii, iar camera foto lasă de dorit.

Ce ne-a plăcut
  • Este distractiv să te joci cu Action Cam-ul, fie că filmezi în timp ce alergi sau te dai cu placa, fie că o folosești pe post de dash cam, în mașină.
  • Performanță peste așteptări
  • Preț accesibil
  • Design stilat
Ce lipsește
  • Display neobișnuit de alungit
  • Camera foto nu e foarte performantă
  • Bateria are o durată medie

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred
  • il am de aproape un an, dupa un alt model motorola g4 play. sunt telefoane bune, stabile, rezistente. merita fiecare banut si chiar mai mult decat atat. nu stiu cum e la vodafone, dar de la altex l-am luat cu tot cu husa. e drept, anul trecut era 1299 de lei, acum pretul de 800 de lei e mai mult decat convenabil.



  • >