← Zoom out

Samsung a lansat Galaxy S21, S21 Plus și S21 Ultra. Primele imagini cu telefoanele

Samsung a lansat gama Galaxy S21 pe 14 ianuarie, în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked. Așa cum ne-a obișnuit de la gama S20, Samsung lansează 3 modele: S21, S21+ și S21 Ultra, toate fiind compatibile cu tehnologia 5G.

Echipa Zoom in Devices, Lansări
14 Jan 2021  |  5 min
Let others know:

Join the conversation:
1

Lansare Samsung S21 și S21+

Samsung spune că noile telefoane S21 vor beneficia de cele mai spectaculoase display-uri văzute pe telefoane până acum: luminozitate excelentă, culori vibrante, high refresh rate de până la 120 Hz, luminozitate adaptabilă atunci când citești.

Display

Samsung spune că noile telefoane S21 vor beneficia de cele mai spectaculoase display-uri văzute pe telefoane până acum: luminozitate excelentă, culori vibrante, high refresh rate de până la 120 Hz, luminozitate adaptabilă atunci când citești și rezoluție

  • Samsung S21 vine cu un display de 6.2 inci Infinity-O FLat, Dynamic AMOLED, cu rezoluție FHD+ 1080 x 2400p, cu luminozitate maximă de 1.300 niți și high refresh rate 120 Hz.
  • Samsung S21 Plus are un display 6.7 inci Infinity-O FLat, Dynamic AMOLED, cu rezoluție FHD+ 1080 x 2400p, cu luminozitate maximă de 1.300 niți și high refresh rate 120 Hz.

După cum vedem, la nivel de display, diferența dintre Samsung S21 și S21 Plus este legată de dimensiunea ecranului.

samsung s21 culori

Camere foto/video

Cele două telefoane au un sistem triplu de camere foto pe spate: camera principală de 12 MP, cameră ultra-wide de 12 MP și cameră telephoto de 64 MP, în timp ce camera frontală are 10 MP.

Samsung a introdus pe camerele telefoanelor S21 și o nouă funcționalitate: Director’s View – această funcție îți arată într-un second screen thumbnails de pe celelalte camere foto, astfel încât să îți dai seama cu ușurință de perspectiva pe care o poți avea cu fiecare lentilă și să înlesnească schimbarea între modurile de filmare.

De asemenea, această funcție îți permite să filmezi simultan cu camera frontală și cu cea de pe spate.

samsung s20

Procesor și performanțe

În Europa, Samsung S21 și S21 Plus vin cu procesorul Exynos 2100, cu 8 GB RAM și 128/256 GB capacitate de stocare.

Citește și: Samsung S21 vs S20: comparația specificațiilor, diferențe și asemănări

Lansare Samsung S21 Ultra 

Vedeta evenimentului Galaxy Unpacked este însă Samsung S21 Ultra, telefonul pe care producătorul sud-coreean a pus cele mai bune specificații și cea mai avansată tehnologie. Samsung S21 Ultra vine cu un sistem cvadruplu de camere foto de ultimă generație, care include un senzor de 108 MP, dar și un senzor laser autofocus.

Display

Samsung S21 Ultra are cel mai mare display din noua gamă, de 6.8 inci Infinity-O Edge, Dynamic AMOLED, cu rezoluție WQHD 1440 x 3200p. Rata de refresh este adaptivă, între 10 și 120 Hz – telefonul adaptează rata de refresh în funcție de activitatea ta, pentru a reda cea mai bună experiență.

samsung s21 ultra culoare

Camere foto/video

Senzorul de 108 MP de pe S21 Ultra este optimizat să amplifice lumina și rezoluția fotografiilor, inclusiv în condiții de lumină slabă. Samsung spune că noul S21 Ultra beneficiază de o tehnologie care captează toată lumina posibilă dintr-un mediu întunecat pentru a reda cât mai fidel detaliile, în timp ce în mediile în care lumina lipsește, telefonul folosește inteligența artificială pentru a aduce la viață fotografii spectaculoase.

Comparat cu S20 Ultra, S21 Ultra are un dynamic range de 3 ori mai mare, pentru a crea fotografii lipsite de zgomot, în culorile vibrante specifice Samsung și stabilizate, chiar și atunci când subiectul se află în mișcare.

Senzorul Laser Autofocus măsoară distanța dintre subiect și lentilă, apoi optimizează parametrii în funcție de distanță pentru a reda fotografii cu focus corect și cea mai bună claritate.

Samsung S21 Ultra îți permite să filmezi clipuri 8K la 30 fps, cu toate lentilele. „Sunt cele mai bune camere pe care le-am pus pe un telefon Samsung până acum”, spune producătorul sud-coreean.

samsung s21 ultra lansare

S Pen și S Pen Pro

Principala noutate la Samsung S21 Ultra este însă introducerea stylus-ului S Pen, rezervat până acum pentru gama Note. S Pen și S Pen Pro vor fi disponibile separat însă, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu le vor primi alături de S21 Ultra, ci vor trebui să achiziționeze separat stylus-ul.

Lansare Samsung Galaxy Buds Pro

Evenimentul Galaxy Unpacked a început prin prezentarea noilor Samsung Galaxy Buds Pro. Căștile wireless de la Samsung vin cu active noise cancellation, ceea ce înseamnă că funcția de anulare a zgomotului se va adapta în funcție de sunetele din mediul înconjurător, livrând cea mai bună experiență de ascultare.

Funcția de anulare a zgomotului folosește microfonul exterior pentru a asculta sunetele din afară și microfonul interior pentru a asculta sunetele din interiorul căștilor. Acest lucru permite algoritmului AI să îți detecteze vocea și să maximizeze sunetul ambiental atunci când conversezi cu o persoană. Astfel, nu mai e nevoie să îți dai jos căștile de fiecare dată când vorbești cu cineva.

Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung spune că noile Galaxy Buds Pro vor livra „cea mai imersivă experiență auditivă de până acum”.

De asemenea, Galaxy Buds Pro au o funcție care permite transferul de sunet între device-urile pe care le folosești. Spre exemplu, dacă te uiți la un film pe tabletă și îți sună telefonul, Galaxy Buds Pro vor detecta schimbarea device-ului și vor muta sunetul pe apelul primit, fără să fie nevoie să mai faci nimic.

Samsung susține că noile căști wireless se potrivesc perfect în ureche, fiind recomandate inclusiv persoanelor care fac jogging și vor să asculte muzică. În plus, căștile sunt rezistente la apă și sunt disponibile în 3 culori: alb, negru și violet, iar prețul de pornire este de 199 de dolari.

functii samsung galaxy buds pro

Cum poți urmări live evenimentul Galaxy Unpacked

Samsung ar putea anunța lansarea a trei smartphone-uri noi din gama S21: S21, S21 Plus și S21 Ultra, succesoarele gamei S20 de anul trecut. Compania a lansat un video de teasing pentru eveniment, intitulat „Welcome to the everyday epic”, însă a ales să păstreze suspansul – în clipul video apare doar un modul de camere foto, într-un cub translucid.

Evenimentul Galaxy Unpacked va avea loc marți, 14 ianuarie, începând cu ora 17:00. Evenimentul va fi transmis live atât pe site-ul Samsung, cât și pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook a Samsung.

„În ultimul an, tehnologia telefoanelor mobile a ajuns pe scena principală în viața de zi cu zi, din moment ce oamenii lucrează de acasă și petrec mai mult timp acasă. Tranziția accelerată spre o lume mobile-first aduce cu ea nevoia device-urilor care pot transforma viața de zi cu zi într-o experiență extraordinară”, scrie Samsung.

Însă informații despre noile Samsung S21 au apărut deja în mai multe publicații internaționale de tehnologie. Spre exemplu, Tech Radar scrie că noul S21 Ultra ar beneficia de o adiție importantă: un stylus S Pen, similar cu cel pe care l-am văzut până acum doar pe gama Note.

Această îmbunătățire ar avea sens: la Samsung S20 Ultra, display-ul mare și luminos ar fi fost perfect pentru a-ți lua notițe pe el direct cu un S Pen, lucru remarcat de numeroși utilizatori și specialiști. Iar Samsung pare să-și fi ascultat fanii și ar fi adus S Pen-ul pe noul S21 Ultra.

De asemenea, noua serie S21 va beneficia de noul procesor Snapdragon 888, pentru piața din SUA, în timp ce în Europa va veni cu procesorul Exynos 2100.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


  • >