← Zoom out

VIDEO. Apple a lansat gama iPhone 12 și introduce tehnologia 5G pe toate noile modele

Apple a lansat marți, 13 octombrie, noua gamă iPhone 12, cu cele 4 modele: iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Mini. Toate telefoanele sunt echipate cu tehnologia 5G și au primit upgrade-uri importante.

LIVE UPDATES Ultimul update acum 11 ore
Echipa Zoom in Lansări, Trending
13 Oct 2020  |  
Let others know:

Join the conversation:
0

iPhone 12 Pro Max, display mai mare, cameră impresionantă

Cu un display mai mare față de 12 Pro, modelul Max vine cu un ecran de 6.7 inch, peste cel din generația anterioară.

La capitolul cameră, acest model are un senzor mult mai puternic, iar captarea luminii va fi cu 87% îmbunătățită. Un alt plus al celui mai mare “frate” din gama 12 de la Apple va fi zoom-ul optic de 4x, dublu față de modelul 12 Pro.

Precomandă noul iPhone 12 și primești un cadou surpriză

iPhone 12 Pro - specificații și noutăți

Mai mare, construit din materiale de cea mai bună calitate, iPhone 12 Pro a fost prezentat în premieră. Rama este din oțel inoxidabil, spatele este din sticlă, iar culorile în care va putea fi regăsit sunt Silver, Graphite, Gold și Pacific Blue.

Display-ul acestui model crește la 6.1 inch și va beneficia de Ceramic Shield, dar și rezistență IP68 la apă și praf. Mai clar, poate sta la 6 metri adâncime pentru 30 de minute, potrivit producătorului.

Pe spate, camera foto va beneficia de o lentilă ultra wide de 12MP, alta wide de 12MP, cu un senzor mai mare cu 47% și stabilizare optică îmbunătățită, dar și o cameră telephoto de 52mm.

Smartphone-ul beneficiază de un Image Signal Processor care va permite procesarea rapidă a imaginilor și la un nivel mult mai spectaculos față de generațiile anterioare.

Una dintre funcțiile importante ale acestui model este Apple ProRAW, care va permite editarea imaginilor la un nivel fără precedent pentru un smartphone Apple. Acesta se va regăsi chiar în aplicația camerei foto.

Pro video a primit și el un upgrade, cu suport de înregistrare video de 10-bit HDR. Acest model este primul care poate filma în modul Dolby Vision HDR 4K și 60 fps.

Nu în ultimul rând, pe acest model vom regăsi de acum încolo și tehnologia LiDAR.

iPhone 12 Mini - cel mai mic, subțire și ușor smartphone 5G din lume

iPhone intră în era Mini odată cu generația a 12-a prezentată în această seară. iPhone 12 Mini va fi, așa cum Apple susține, “cel mai mic, subțire și ușor smartphone 5G din lume”, ceea ce este cu adevărat impresionant. Mai mic și mai ușor ca un iPhone 8 de 4.7 inci, dar cu un display de 5.4 inci.

iphone 12 mini apple

iPhone 12 - specificațiile camerei foto

iPhone 12 va veni cu o cameră duală pe spate de 12MP, cu senzori wide și ultra-wide care vor lucra împreună pentru a reda cele mai bune fotografii.

iPhone 12 va include și HDR 3 care va ajuta la o redare mai spectaculoasă a culorilor și detaliilor din fotografiile făcute de useri.

Un upgrade spectaculos este prezența Night Mode chiar și pe camera frontală, nu numai pe cele principale, de pe spate.

Cu ce specificații vine iPhone 12 5G

iPhone 12 va fi prezent pe piață într-o varietate mult mai mare de culori, iar de acum vom vedea smartphone-ul de top de la Apple în “haine” albastre, verzi sau roșu aprins.

Marginile smartphone-ului vor fi drepte, la fel ca la vechiul iPhone 5, însă vor fi mult mai subțiri, iar decupajul din display a fost redus. Mai mult, iPhone 12 va veni cu un display Super Retina XDR, adică un OLED cu semnătura Apple care promite un contrast mai bogat și mult mai multe nuanțe în condiții de imagini întunecate.

Dacă ne uităm la cifrele prezentate de Apple, spre deosebire de generația iPhone 11, acest model nou va fi cu 11% mai subțire și cu 15% mai mic, în ciuda faptului că display-ul va respecta dimensiunea de 6.1 inci.

Pentru o rezistență mai mare, Apple a introdus pe acest model Ceramic Shield, oferind un plus de siguranță display-ului, de 4 ori mai bună față de generația de anul trecut.

Procesorul acestui smartphone va fi un A14 Bionic, primul chip dedicat unui smartphone care folosește tehnologia de 5nm, ceea ce promite performanță mai mare și mai multă eficiență. Apple promite că acest procesor este cel mai rapid de pe oricare alt smartphone, iar în plus va primi de două ori mai multă capacitate de procesare grafică. Pe scurt, smartphone-ul va fi foarte rapid.

iPhone 12, primul smartphone Apple 5G din istorie, a fost lansat

Așteptarea a luat sfârșit! iPhone 12 este aici și vine cu 5G. Așa cum Apple tocmai a anunțat, “5G just got real”. Tehnologia va fi disponibilă pe întreaga linie nouă de telefoane de la Apple.

“Astăzi este începutul unei noi ere pentru iPhone”, a declarat Tim Cook în cadrul segmentului dedicat noului iPhone 12. Tehnologia 5G de pe viitoarele telefoane Apple va permite viteze de upload de 200 Mbps în condițiile optime de conectivitate, în Statele Unite ale Americii. Vitezele 5G vor diferi în funcție de regiune și de rețea.

apple iphone 12

Apple lansează HomePod mini

Evenimentul Apple a început cu un discurs al lui Tim Cook, care anunță lansarea lui HomePod mini, versiunea mai mică și mai compactă a lui HomePod. Noua boxă smart de la Apple vine în două culori, alb și gri.

HomePod mini poate accesa aplicațiile de pe iPhone-ul tău, poate reda vocal notificările de pe telefon, are funcție de recunoaștere vocală, astfel încât să redea personalizat fiecărui membru din casă notificările de pe smartphone-ul său.

De asemenea, HomePod mini îi permite să controlezi toate device-urile smart din locuința ta, tot prin comenzi vocale. HomePod mini este compatibil atât cu iPhone, cât și cu iPad, CarPlay și Apple Watch.

Prețul de pornire anunțat de Apple pentru acest device este de 99 de dolari.

homepod mini

La ce să ne așteptăm de la acest eveniment

Apple păstrează misterul în jurul evenimentului din această seară, însă dacă privim în urmă putem observa că din imaginea de ansamblu a acestui an lipsește o piesă foarte importantă, viitoarea generație a telefoanelor Apple iPhone.

Rămâneți pe Zoom by Vodafone să descoperiți noutățile pe care Apple le va anunța în această seară, în evenimentul care va începe la ora 20:00.

Ce a lansat Apple în 2020

Din cauza contextului global dificil, și evenimentele de lansare Apple au fost date peste cap în acest an.

În luna martie, compania americană a prezentat noile MacBook Air și iPad Pro, iar în aprilie a debutat iPhone SE, noul smartphone „de buget” al producătorului din Cupertino, California.

Citește și: iPhone SE (2020) review: tehnologie de top pe cel mai ieftin smartphone Apple

Design iPhone SE Vodafone

Vara acestui an a adus și evenimentul WWDC20, în cadrul căruia au fost prezentate pe piață noile sisteme de operare pentru toate device-urile Apple, iOS 14, iPad OS 14, macOS Big Sur, tvOS 14 și watchOS 7.

În urmă cu aproximativ o lună, pe 15 septembrie, am asistat la lansarea Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, iPad Air și a 8-a generație iPad.

Unde poate fi văzut evenimentul Apple

Pandemia COVID-19 a transformat modul în care marii producători își prezintă acum noutățile, iar sălile de evenimente pline cu jurnaliști au fost înlocuite de transmisii live pe canalele digitale, fără public.

Astfel, evenimentul din această seara va putea fi urmărit live video atât pe site-ul Apple, cât și pe canalul oficial de YouTube al companiei americane.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în


>