← Zoom out

iPhone 13 Pro – specificații, noutăți, îmbunătățiri, tot ce trebuie să știi

Apple și-a anunțat marți, 14 septembrie, noua gamă de iPhone. Alături de Apple Watch 7, iPad Mini 6 și iPad, pe scena evenimentului și-a făcut apariția întreaga generație 13, de la Mini până la Max.

Echipa Zoom in iOS Tips, Lansări
23 Sep 2021  |  4 min
iPhone 13 Pro – specificații, noutăți, îmbunătățiri, tot ce trebuie să știiiPhone 13 Pro – specificații, noutăți, îmbunătățiri, tot ce trebuie să știi
Foto: Apple
Let others know:

Join the conversation:
0

Din serie nu lipsește, desigur, nici iPhone 13 Pro, un smartphone high-end, care vine cu o serie de îmbunătățiri față de iPhone 12 Pro. Mai multe detalii despre acest subiect prezentăm în rândurile următoare.

Specificații iPhone 13 Pro – ce aduce nou acest telefon

La prima vedere, observăm că cei de la Apple au păstrat același design ca cel al generației precedente. Și, drept vorbind, acesta este stilul Apple și mizează pe faptul că designul lui iPhone 12 a avut un real succes. Devenind un design emblematic, nu au vrut să îl modifice prea mult.

Ca urmare, iPhone 13 Pro are același aspect cu margini drepte fără rotunjimea cu care s-a lucrat de la iPhone 6 încoace. Carcasa este protejată pe față de Ceramic Shield, un strat rezistent la șocuri și zgârieturi, iar spatele este din sticlă. Ca și iPhone 12 Pro, și iPhone 13 este certificat IP68, adică este rezistent la apă și praf.

Precomandă acum noul iPhone 13

 • Dimensiunile iPhone 13 Pro: 146.7 x 71.5 x 7.7 mm
 • Greutatea iPhone 13 Pro: 204 g

Display-ul iPhone 13 Pro

La capitolul display, iPhone 13 Pro vine cu o upgrade mult așteptat. Ecranul Super Retina XDR OLED aduce, în plus față de 12 Pro, o rată de refresh de 120Hz dinamică. Mai exact, iPhone 13 Pro modifică automat rata de refresh între 10-120Hz în funcție de tipul de conținut pe care îl urmărești pe ecran. În felul acesta, bateria este economisită, iar experiența de utilizare este îmbunătățită.

 • Tip display: Super Retina XDR OLED
 • Dimensiunea display-ului: 6.1 inches
 • Rezoluție: 1170 x 2532 pixels

Camere foto și video iPhone 13 Pro

iphone13Pro_camere

Potrivit celor de la Apple, „sistemul de camere Pro vine cu cel mai mare upgrade de până acum. Cu un hardware mai performant care surprinde mult mai multe detalii și cu un software superinteligent, ideal pentru tehnici noi de fotografiere și filmare. Toate aceste îmbunătățiri ar trebui să se simtă în:

 • calitatea fotografiilor făcute pe timp de noapte. Camera ultra-wide captează cu 92% mai multă lumină pentru fotografii;
 • detaliile fotografiilor de zi;
 • calitatea pozelor macro (camera ultra-wide poate focaliza la doar 2 cm astfel că poți imortaliza cele mai artistice detalii). De asemenea, poți filma videoclipuri macro inclusiv în stil time-lapse.

Modulul de camere de pe spate este compus din trei camere, fiecare de câte 12 MP, care au și Night Mode, True Depth, Smart HDR 4, Deep Fusion și alte opțiuni ideale pentru pasionații de foto și video. Astfel, întâlnim:

 • Camera principală (wide): 12 MP, f/1.5, 26mm;
 • Camera ultra-wide: 12 MP, f/1.8, 13mm;
 • Camera telephoto: 12 MP, f/2.8, 77mm cu zoom optic 3x.

iPhone 13 Pro poate filma 4K la 24, 25, 30 sau 60fps.

Baterie iPhone 13 Pro

Și la capitolul bateriei, cei de la Apple se laudă cu îmbunătățiri, menționând chiar că iPhone 13 Pro vine cu cea mai bună autonomie a bateriei întâlnită vreodată pe iPhone. Bateria noului Pro ține cu până la 1,5 ore mai mult decât generația anterioară.

Performanța lui iPhone 13 Pro

iphone13Pro

Un upgrade important este adus și la interiorul lui iPhone 13 Pro, mai exact, Apple vine cu noul procesor A15 Bionic, un model cu 6 nuclee (2 performante și 4 eficiente) și care ar trebui să fie cu „50% mai rapid decât cel mai rapid concurent”.

iPhone 13 Pro –  este pentru tine?

Ca o scurtă recapitulare, iPhone 13 Pro se aseamănă destul de mult cu iPhone 12 Pro la capitolele design și display. Așa că, dacă ai deja un iPhone 12 decizia de a-l schimba cu un 13 Pro poate fi destul de dificilă. Upgrade-uri semnificative se simt însă la:

 • Experiența de navigare. Ecranul lui iPhone 13 Pro vine cu o rată de refresh 120 Hz, dinamică. Cu alte cuvinte, display-ul își modifică numărul de Hz în funcție de conținutul pe care îl urmărești pe telefon;
 • Bateria, cu o capacitate mai mare decât cea de pe iPhone 12 Pro, ține cu 1.5 ore mai mult;
 • Sistemul de camere este îmbunătățit. Lentilele sunt puțin mai mari (ca dimensiune) decât cele de pe iPhone 12 Pro. Deși vorbim de aceleași trei lentile (wide, ultra-wide, telephoto), Apple a adus îmbunătățiri la opțiunile Night Mode, oferind cu 92% mai multă lumină pentru fotografiile făcute noaptea;
 • Fotografiile și videoclipurile sunt mai clare, mai detaliate,
 • Noua cameră telephoto are o distanță focală de 77 mm și un zoom optic de 3x, fiind excelentă pentru portrete;
 • Potrivit Apple, iPhone 13 Pro este singurul smartphone care ne permite să edităm efectul de profunzime chiar și după ce fotografiem;
 • Ai opțiunea de a face videouri în mod cinematic. Modul cinematografic poate schimba automat focusul atunci când un subiect nou intră în cadru, astfel că poți face clipuri creative și demne de film;
 • iPhone 13 Pro vine cu un procesor nou: A15 Bionic, un model cu 6 nuclee și care ar trebui să fie cu  50% mai rapid decât cel mai rapid concurent.

Așadar, iPhone 13 Pro este o alegere excelentă dacă îți dorești un telefon de top, cu baterie,  procesor și dotări performante și, evident, cu un design pe măsură. Este conceput să reziste și să te țină mult timp de acum înainte.

De asemenea, iPhone 13 Pro a fost gândit mai ales pentru pasionații de foto-video. Așa că, dacă te știi creator de story-uri și reel-uri dinamice de Instagram, iPhone 13 îți oferă tot ce ai nevoie.

Momentan, toate cele patru modele ale seriei iPhone 13 vor fi disponibile în România după data de 24 septembrie.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>