← Zoom out

iPhone 13 Pro Max – cât de performant este cel mai puternic smartphone lansat de Apple

Așa cum ne așteptam, pe data de 14 septembrie, Apple a lansat oficial noile iPhone 13.

Echipa Zoom in iOS Tips, Lansări
23 Sep 2021  |  3 min
iPhone 13 Pro Max – cât de performant este cel mai puternic smartphone lansat de AppleiPhone 13 Pro Max – cât de performant este cel mai puternic smartphone lansat de Apple
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

În cadrul prezentării California streaming, Apple a adus pe scenă toate cele patru modele, de la mic la mare sau, mai bine spus, de la iPhone Mini, la cel mai dotat și mare dintre noile modele –  iPhone 13 Pro Max. Despre specificațiile tehnice și inovațiile aduse de Pro Max, poți afla mai multe detalii în rândurile următoare:

Specificații tehnice – Ce aduce nou iPhone 13 Pro Max 

Considerată „vedeta familie”, iPhone 13 Pro Max vine cu o serie de îmbunătățiri.

Performanța – iPhone 13 Pro Max vine cu cel mai rapid procesor

Prima îmbunătățire care merită menționată ține, evident, de performanță. Cum era de așteptat, 13 Pro Max  are un procesor mai puternic, mai rapid decât cel al generației anterioare. A15 Bionic este ceva mai eficient decât cipul A14 Bionic de anul trecut. Este încă un procesor realizat pe 5nm, cu 6 nuclee (două nuclee de înaltă performanță și patru nuclee de eficiență). Potrivit Apple, A15 Bionic este cu până la 50% mai rapid decât concurența.

Desigur că Pro Max are conectivitate 5G, destul de rapidă și eficientă. Streaming, descărcare – totul se întâmplă mult mai repede. În plus,  iPhone 13 Pro Max este dotat cu modul Smart Data care se activează automat atunci când nu ai nevoie de toată viteza. În felul acesta, este economisită și bateria.

Precomandă acum noul iPhone 13

De asemenea, iPhone 13 Pro Max vine cu spațiu suficient de stocare. Noile modele vor fi disponibile în mai multe variante de stocare, de la 128GB, 256GB, 512GB, chiar și până la 1TB memorie internă.

iPhone 13 Pro Max – camere mai performante

iphone13Pro_max-design

Și la capitolul camere, Apple se laudă cu update-uri semnificative. Chiar dacă vorbim de aceleași trei lentile de câte 12 MP fiecare: wide, telephoto, ultra-wide, ele sunt de 1,5 ori mai luminoase, mai rapide și mai bune pe focalizare.  iPhone 13 Pro Max vine cu îmbunătățiri semnificative la fotografiile făcute pe timp de noapte, la fotografiile macro, dar mai ales la capitolul filmare, unde Apple a introdus opțiunea Cinematic Mode. Prin această funcție, camerele pe de 13 Pro Max îți permit să muți automat focusul de pe o persoană din prim-plan, pe o persoană din planul secund, chiar și după ce ai încheiat filmarea.

iPhone 13 Pro Max – display cu 120Hz

Se pare că Apple s-a adaptat „criticilor” de anul trecut, și a updatat display-ul la 120Hz, rată de refresh. Astfel că, în plus față de iPhone 12 Pro Max, noul model vine cu un display Super Retina XDR OLED cu ProMotion, adică un ecran luminos, cu 1000 nits, rezoluție 1284 x 2778 pixels, 6.7 inches și o rată de refresh, dinamică, 120Hz. Practic, display-ul modifică numărul de Hz în funcție de conținutul pe care îl urmărești pe telefon. Dacă citești un articol, ecranul va rula 10Hz, dacă te joci sau urmărești un clip, ecranul se adaptează automat la 120Hz. Experiența de utilizare este mai fluidă, dinamică, iar ecranul este cu 25% mai luminos în aer liber, potrivit Apple.

iPhone 13 Pro Max – același design elegant și promițător

iphone-13-Pro-MAx

La fel ca și celelalte modele din generația iPhone 13, la capitolul design nu există prea multe schimbări. Exceptând modificarea ce ține de notch (acesta este cu 20% mai îngust decât cel de pe iPhone 12), iPhone 13 Pro Max are același design elegant și rezistent. Ecranul este protejat cu Ceramic Shield, peste care s-a aplicat un strat oleophobic, astfel încât să fie mai rezistent la zgârieturi. Spatele este din sticlă mată, iar cadrul este din oțel inoxidabil finisat lucios și impecabil.  Nu lipsește nici rezistența la apă și praf, IP68.

iPhone 13 Pro Max – baterie care durează cu până la 2,5 ore mai mult

Cei de la Apple nu au specificat capacitatea exactă a bateriei. Nu știm câți Ah are, însă, potrivit lor, iPhone 13 Pro Max face un salt imens în durata de viață a bateriei și promite cu 2,5 ore mai multă autonomie decât generația precedentă.

 iPhone 13 Pro Max – este pentru tine?

În concluzie, iPhone 13 Pro Max bifează o serie de avantaje care merită atenția celor care își doresc un smartphone de top:

  • iPhone 13 Pro Max vine cu display ProMotion cu o rată de refresh dinamică de 120Hz;
  • are cel mai rapid cip de smartphone;
  • bateria lui iPhone 13 Pro Max ține cu 2,5 ore mai mult decât generațiile anterioare;
  • durată lungă de viață. iPhone 13 Pro Max este echipat cu Ceramic Shield rezistent la zgârieturi, spatele este din sticlă, iar cadrul este din oțel inoxidabil;
  • este rezistent la apă și praf, nu lipsește certificarea IP68;
  • camere foto foarte bune;
  • design rezistent care inspiră calitate și eleganță.

Pe scurt, iPhone 13 Pro Max este ideal pentru persoanele dispuse să investească într-un smartphone de top, cu baterie care să țină mult, conectivitate 5G, spațiu suficient de stocare (de la 128GB, 256GB, 512GB, până la 1TB memorie internă), display cu high refresh rate și camere foto pe măsură.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>