← Zoom out

iPhone 12 Pro Max review: cel mai puternic iPhone din istorie

Salut! Costin Giurgea sunt, iar acesta este un review pentru iPhone 12 Pro Max. Iată-l! Nu mă pot abține, trebuie să fac o comparație cu mașinile. Dacă ar fi o mașină din Anglia, iPhone 12 Pro Max ar fi Bentley Flying Spur cu motoarele turate la maximum, mergând prin ploaie cu 300 de km/h. N-am spus Rolls-Royce pentru că nu e confortabil. E prea mare ca să-l folosești comod cu o singură mână și are și margini dure.

Costin Giurgea in Reviews, Video
17 Mar 2021  |  7 min
Let others know:

Join the conversation:
1
  • 12 MP
    Camera principală
  • 12 MP
    Camera frontală
  • 6.7" Super Retina XDR
    Display
  • 2778 x 1284p
    Rezoluție
  • 3.687 mAh
    Baterie
  • A14 Bionic
    Procesor

Este cel mai puternic, cel mai mare, cel mai capabil și cel care ține cel mai mult dintre toate iPhone-urile din istorie. Și, în același timp, este cel care m-a făcut, pentru prima oară în istoria mea de la primul iPhone încoace, să mă întreb dacă, totuși, am nevoie să fie atât de mare. Explic imediat de ce, în acest iPhone 12 Pro Max review.

iPhone 12 Pro Max review – Design

Fără îndoială, cel mai frumos design de iPhone arată perfect și pe această… paletă de tenis. Mini tabletă, să-i spunem. Am mai spus-o: mie cel mai mult dintre toate iPhone-urile mi-au plăcut 4 si 5, deci această serie 12 e pe sufletul meu. Acest design are pentru mine farmecul pe care-l are un trabuc bun, e masculin ca o canapea Chesterfield, clasică, are atracția pe care o are, pentru mine, un Mercedes-Benz G-Class.

Robustețe, calitate, durabilitate, greutate prin apariție, asta îmi inspiră iPhone 12 Pro Max. Respect, practic. E un smartphone care inspiră respect.

Cadrul este din oțel inoxidabil finisat lucios și impecabil. O să prindă amprente în primele două milisecunde, dar în același timp are și o aderență plăcută. Fața este Ceramic Shield, peste care s-a aplicat un strat oleophobic, astfel încât sa fie mai rezistent la zgârieturi. Spatele este sticlă mată, finisare ca de gheață, superbă. La atingere, se simte că logo-ul este lucios.

Butoanele sunt sănătoase, atingerea și operarea lor dau feedback auditiv și senzorial. Grilajul de jos e dublu, iar în partea de sus decupajul difuzorului este vizibil, semn ca audiția stereo va fi bună.

Modulul camerelor, mai ales în acest auriu, pare o bijuterie încrustată. Inelele foarte elegant desenate în jurul camerelor, totul este absolut impecabil. Premium high-end.

Citește și: Test de personalitate: Ce iPhone 12 ți se potrivește

iPhone 12 Pro Max review – Display

Nu sunt multe de zis la acest capitol, căci tehnologia OLED este de anul trecut. Deci, din acest punct de vedere, cam știm cum se va comporta acest smartphone în viața reală. E deopotrivă remarcabil și plăcut să vezi că negrul e negru, albul e puternic și culorile sunt vii. Am spus asta și în review-ul la iPhone 12 Pro, pentru că tehnologia e aceeași.

Super Retina XDR Display, OLED, cu un desen care se integrează superb în cadru și cu acest breton pe care „haterii” Apple îl scot tot timpul în evidență ca un minus pentru telefon. Pe mine nu mă deranjează.

Ce mă deranjează însă e că Apple nu a introdus nici măcar pe iPhone 12 Pro Max, care este Everestul smartphone-urilor Apple, high refresh rate 120 de Hz, după cum există deja pe piață și după cum există și pe iPad. Mă bucur însă că la nivel de luminozitate, lucrurile stau foarte bine, 800 de niți, cu peak de 1.200 când crede el că e nevoie.

Oricum, la sfârșitul zilei, e ca la televizoare – cel mai mare e și foarte spectaculos. Iar pe iPhone 12 Pro Max, display-ul de 6.7 inci înseamnă că utilizatorii nu vor fi dezamăgiți de cum se văd filmele sau cum te imersezi în experiența mobilă de gaming.

Se poate selecta True tone aici, dacă vrei ca livrarea culorilor să fie constantă indiferent de mediul înconjurător, dar asta va da imaginilor o căldură pe care eu nu o prefer.

Întorcându-mă la discuția despre high refresh rate, internetul a speculat că această tehnologie lipsește pentru că Apple a vrut să stoarcă eficiență cât mai multă din baterie.

Citește și: 10 setări pe care trebuie să le încerci după ce ți-ai cumpărat iPhone 12

iPhone 12 Pro Max Display

iPhone 12 Pro Max review – Baterie

iPhone 12 Pro Max are cea mai mare baterie din toată gama 12, una de 3.687 mAh. Asta înseamnă că în viața reală te vei bucura să utilizezi cum știi tu mai bine acest device, iar el să te țină până la 6 PM, înainte să ajungă la 0 absolut.

Serios, am stat mult pe el și i-am dat să lucreze intens, și pe jocuri, și pe filme, nu doar pe mailuri și social media, înainte ca bateria să moară. Când moare, desigur, ai două variante să-l readuci la viață. Cu încărcătorul pe care trebuie să îl cumperi separat (știm, nu e în cutie), cu care poți să faci fast charging cu 20W sau wireless, prin orice pad sau cu tehnologia MagSafe, cu încărcătorul wireless care se prinde magnetic.

iPhone 12 Pro Max review – Camere foto/video

S-ar putea scrie romane despre camerele foto/video de pe iPhone 12 Pro Max și noi nu ne-am plictisi să le citim. Pe lângă baterie și dimensiune, camerele sunt principalul diferențiator între 12 Pro Max și 12 Pro.

Dar, pe când bateria și dimensiunea sunt chestiuni mai degrabă subiective, la camere lucrurile pe hârtie stau semnificativ mai bine pentru iPhone 12 Pro Max.

Chiar dacă cele trei camere de pe spate au tot câte 12 MP fiecare, la fel ca la iPhone 12 Pro, modulul este diferit și cele mai discutate diferențe sunt cele legate de senzorul camerei principale, care este cu aproape 50% mai mare, de faptul că lentila telephoto face aici zoom optic 2.5X, nu doar 2X, ca pe 12 Pro, și de stabilizarea mecanică pe care acest senzor o oferă.

Se numește Sensor Shift Optical Stabilization și permite ca video-urile pe care le filmezi să fie mult mai rafinate la mișcări. Funcționează, se poate vedea clar în review-ul video de mai sus. Imaginea filmată din mașină cu iPhone 12 Pro tremură semnificativ mai mult decât cea filmată cu iPhone 12 Pro Max.

Merită specificat și că video-urile de pe iPhone 12 Pro Max pot fi trase cu HDR Dolby Vision la 10 biți, ceea ce le aduce de 60 de ori mai multe culori, devenind astfel mai luminoase, mai vibrante și, câteodată, mai supraexpuse. Și, desigur, ocupă mai mult spațiu. Dar efectul este spectaculos, dacă știi cum să gestionezi camera astfel încât să nu supraexpună și să ardă părți din cadru.

În rest, și asta e ceva ce aproape mă doare sufletul să spun, mi se pare că diferențele între iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro sunt prea mici (acolo unde le observi) ca să merite efortul de a te descurca cu dimensiunea acestui telefon (aproape prea mare) și cu diferența de preț.

Pentru a ilustra asta, avem aici fotografii făcute în toate felurile cu cele două telefoane. Calitatea este remarcabilă pe ambele telefoane, negrul este negru intens, culorile sunt vii, detaliile din umbre sunt vizibile și lucrurile stau foarte aproape între cele două smartphone-uri chiar și pe Night Mode.

Citește și: Cele 6 noutăți pe care iPhone 12 Pro și Pro Max le aduc pe camerele foto

Pentru a ilustra asta, avem aici fotografii făcute în toate felurile cu cele două telefoane. Calitatea este remarcabilă pe ambele telefoane, negrul este negru intens, culorile sunt vii, detaliile din umbre sunt vizibile și lucrurile stau foarte aproape între cele două smartphone-uri chiar și pe Night Mode.

Un alt plus al Pro-urilor este că, începând cu iOS 14.3, Apple intoduce Apple ProRaw, care permite fotografilor să efiteze cel mai bine în post-producție o fotografie. Să scape de zgomot, să se bucure de o plajă dinamică mai mare, chestii de finețe de care noi, restul, nu avem timp, mai ales cei care vrem să facem poza acum și să o postăm pe social media în minutul următor.

Pentru noi există însă filtrele disponibile aproape instantaneu în aplicația camerei, care sunt ușor și intuitiv de utilizat. Acestea acoperă foarte bine neajunsurile unui utilizator care nu este foarte priceput în arta fotografică. De fapt, despre asta este vorba în ecosistemul Apple: despre a face viața cât mai ușoară pentru utilizator.

Tot ca aplicabilitate în viața reală, probabil că senzorul LiDAR este un punct esențial în saltul pe care l-a făcut Apple pe camerele foto de pe Pro-uri. Senzorul LiDAR permite focus foarte precis pe subiect, chiar și în lumină slabă sau pe Night Mode, ceea ce înseamnă că este posibil să faci Portrait Mode în Night Mode.

iPhone 12 Pro Max - Camera Wide
iPhone 12 Pro Max - Camera Wide
iPhone 12 Pro Max - Camera Wide
iPhone 12 Pro Max - Camera Wide
iPhone 12 Pro Max - Camera Wide
iPhone 12 Pro Max - Camera Wide
iPhone 12 Pro Max - Camera Ultrawide
iPhone 12 Pro Max - Camera Ultrawide

Și, dacă tot am ajuns la Night Mode, acesta este strălucitor pe Pro Max – și aici se vede, de fapt, diferența față de iPhone 12 Pro – în momentul în care folosești telefonul pe trepied, în beznă. Aici, Night Mode se poate lungi până la 30 de secunde, ca să scoată untul alb din orice mediu înconjurător întunecat. Și rezultatele sunt spectaculoase. Vei vedea chiar culori acolo, prin întuneric, ceea ce este wow.

Camerele de pe Iphone 12 Pro Max sunt, în mod clar, mai bune decât cele de pe 12 Pro. Dar ceea ce împart ambele terminale este o putere de procesare fantastică. Iar după ce vezi rezultatele, atât pe video, dar mai ales pe foto, îți dai seama că aceste două telefoane au mai multe lucruri în comun decât au diferențe.

iPhone 12 Pro Max – Procesor și performanță

Sub capota acestui smartphone avem procesorul A14 Bionic, cu 6 GB de RAM și 128/256/512 GB capacitate de stocare. Această combinație face ca acest terminal să fluiere cu orice aplicație ai folosi. Este, realmente, acest Bentley al telefoanelor mobile – putere mare, în orice situație.

Apartenența acestui telefon la ecosistemul Apple, care livrează calitate, sincronizare și siguranță utilizatorului, este un „unique selling proposition” fantastic pentru cel mai puternic iPhone din istorie.

Iar faptul că reușește să fie spectaculos în acest ecosistem fără să aibă cele mai înalte specificații văzute vreodată pe un smartphone înseamnă că, la sfârșitul zilei, combinația unor elemente de calitate e uneori mai importantă decât un vector superspectaculos la un singur capitol.

Concluzie

Cel mai mare display de pe un iPhone nu are high refresh rate, dar dispune excelent de o tehnologie OLED spectaculoasă. Cea mai mare baterie de pe gama 12 nu înseamnă cei mai mari timp de utilizare, dar înseamnă că timpii sunt suficient de mare încât să fie greu să-l descarci. Cea mai mare dimensiune a unui iPhone înseamnă că e dificil să-l manevrezi cu o singură mână, dar face experiența de vizionare filme sau gaming să fie extraordinară.

Totuși, pentru mine, acest telefon este prea mare, în special în lățime. Dacă ești o persoană activă și ai nevoie de un smartphone pe care să nu te chinui să nu-l scapi pe jos de fiecare dată când încerci să faci ceva cu el, atunci poate că e cazul să te uiți mai degrabă la iPhone 12 Pro. Și o spun cu ochii în lacrimi.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Cel mai mare și performant iPhone din istorie

Cel mai mare iPhone din istorie, iPhone 12 Pro Max este, după părerea mea, prea mare. Și nu mă deranjează în înălțime, ci în lățime. E mai mare doar cu 0.7 mm față de XS Max, pe care l-am folosit în ultimii doi ani ca telefon principal, dar în combinație cu marginile înainte, sunt 0.7 mm prea mult pentru mine. Dacă ești dispus să-l folosești cu ambele mâini, vrei baterie care să țină mult, performanță de top și cele mai bune camere, atunci da, este minunat.

Ce ne-a plăcut
  • Cele mai bune camere foto de pe un iPhone
  • Durată de viață foarte bună a bateriei
  • Performanță ultra-rapidă grație lui A14 Bionic
  • Experiența de gaming și vizionare filme este impecabilă
Ce lipsește
  • Dimensiuni prea mari pentru a fi utilizat cu o mână
  • Nu are high refresh rate
  • Nu vine cu încărcător în cutie
  • Este cel mai scump telefon Apple

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


  • >