← Zoom out

iPhone 12 5G review – una dintre vedetele Apple, mult așteptate

Potrivit CNBC și a datelor oferite de analistul de top Ming-Chi, de la TF International Securities, iPhone 12 a fost un telefon aşteptat cu sufletul la gură de mulți fani Apple și nu numai. Acest lucru s-a putut observa în faptul că precomenzile lui iPhone 12 le-au depășit cu mult pe cele ale generației precedente. Cu un design minimalist care ne duce cu gândul la iPhone 4, iPhone 12 convinge, în continuare, piața, chiar și la luni bune de la lansare. Este oare un telefon care merită testat? Iată mai multe detalii în rândurile următoare.

Echipa Zoom in Devices
17 Aug 2021  |  2 min
iPhone 12 5G review – una dintre vedetele Apple, mult așteptateiPhone 12 5G review – una dintre vedetele Apple, mult așteptate
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Specificații tehnice – prin ce impresionează iPhone 12

Chiar dacă iPhone 12 nu vine cu un upgrade hardware major față de seria 11, schimbările aduse designului și ecranului, plus conectivitatea 5G aduc niște avantaje clare față de generația 11.

Design familiar, dar infinit mai elegant

iphone-12-culori

Designul lui Apple iPhone 12 5G și, de fapt, întreaga serie de 12 iese din tiparul specific multor telefoane și renunță la ecranele curbate, cu margini rotunjite.

Apple iPhone 12 5G aduce o parte din vibe-ul vestitului iPhone 4. Astfel, designul este familiar, dar infinit mai elegant și rezistent. Are un aspect premium, având margini drepte. Potrivit Apple, carcasa telefonului vine echipată cu sticlă Ceramic Shield (cristale de ceramică la scară nanometrică), o premieră în domeniul smartphone-urilor și un material de patru ori mai rezistent la cădere. Marginile telefonului au 7.4 mm și sunt din aluminiu, sticla din spate este una lucioasă, plăcută la atingere.

Apple iPhone 12 5G vine și cu o bună rezistență la apă, având rating-ul IP68. Deci, te poți baza pe el. În materie de culori, ai cu ce să te asortezi. iPhone 12 este disponibil în șase nuanțe (negru, alb, roșu, verde, albastru, mov) pe care le poți descoperi în shop-ul Vodafone.

Vezi oferta pentru iPhone 12

Display mai bun

La capitolul display, Apple iPhone 12 face un salt strălucit peste iPhone 11 și înlocuiește vechiul LCD Liquid Retina, cu un OLED, Super Retina XDR, mai performant, cu luminozitate HDR de 1200 niți. Poți urmări filmele, fotografiile și clipurile preferate la un nivel detaliat, clar și luminos. Dimensiunea ecranului este de 6.1 inchi, cu rezoluție de 1170 x 2532 pixels.

• Tip display: Super Retina XDR display, HDR display
• Dimensiune: 6.1 inchi
• Rezoluție: 1170 x 2532 pixels.

Camere foto-video iPhone 12

iphone-12-camere

Apple iPhone 12 mizează foarte mult pe opțiunile Night Mode, atât pe camera principală, cât și pe cea frontală. Lentilele garantează 27% mai multă lumină și claritate în fotografii, indiferent dacă faci poze ziua sau noaptea. Cele două camere, un wide de 12 MP, f/1.6, 26mm și un ultra-wide 12 MP, f/2.4, 120˚, 13mm te ajută să creezi fotografii excelente din toate unghiurile.

La cele două obiective, se adaugă camera frontală, un wide tot de 12 MP, f/2.2, 23mm dotat cu Night Mode, Deep Fusion, Smart HDR 3, înregistrare Dolby Vision și multe alte opțiuni, ideale pentru selfie-uri reușite.

Baterie iPhone 12 5G

Autonomia a fost mereu un punct forte al lui Apple și, deși vorbim de o baterie de 2815 mAh, iPhone 12 5G ține până la 17 ore de utilizare multimedia și vine cu încărcare fast charging 20W, adică în 30 de minute de încărcare ai deja 50% baterie. În plus, Apple are un nou încărcător wireless, numit MagSafe, care foloseşte magneţi pentru a alimenta telefonul eficient.

Performanță iPhone 12

Apple 12 se laudă cu același procesor de pe 12 Pro, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu cel mai performant procesor de pe iPhone. Potrivit celor de la Apple, trilioane de operațiuni pot fi de derulate în același timp, de acest procesor. În plus, iPhone 12 vine echipat cu un A14 Bionic, primul cip de 5 nanometri, cu 40% mai multe tranzistoare, pentru o baterie cu durată de viață mai mare. În ceea ce privește memoria telefonului, în shopurile Vodafone poți găsi Apple iPhone 12 cu memoria internă de 64 GB sau de 128 GB, ambele versiuni având memorie RAM de 4 GB.

Vezi oferta iPhone 12 în shop-ul Vodafone


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>